Monday, June 10, 2013

Story.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:29:00 PM
Reactions: 
Banyak benda sebenarnya nak story.


Dari A-Z

Copthorne, Penang.

Pantai yang awesome. Holiday yang nyaman.

= rinduku di ombak laut.

Jambatan kedua P.Pinang runtuh.

bersyukur sangat sebab pada hari kejadian tu kami sekeluarga lalu tempat kejadian. Seriously, memang ngeri lalu area tu. yelah kawasan under construction. semua terdetik dalam hati, 'kalau runtuh, memang mati. masuk paper '.

tapi semua tak terluah. sampai la kami balik dan selamat sampai rumah tengok berita tentang runtuhan tu. apa lagi semua ucap syukur. maktok siap sujud syukur.

kami lalu dalam pukul 3.00ptg dan kejadia tu jadi around 6ptg. Ya Allah, terima kasih sebab lindung kami sekeluarga.

kenapa lalu situ ?

sebab nak lunch dekat Restaurant Pen Mutiara.

superb awesome ! tak rugi weh ! tapi kena tempah sebelum makan :)

kari kepala ikan yang superb mantob plus kerabu pelam super awesome !

Restaurant Pen Mutiara

untuk tempahan : restaurant pen mutiara

= syukur kami semua 11 orang selamat sampai rumah. terbayang lagi jaring hijau yang runtuh tu. Takziah untuk keluarga mangsa.


Eksiden Dengan Lori.

ini kisah MR. balik kerja, area traffic light rumah boleh pulak ter eksiden. traffic light merah tapi lori tu dengan lajunya jalan rempuh MR.

melambung jugak katanya. tengok motor macam orang dah kritikal. masa kejadian dia call bagitaw " sakit, eksiden dengan lori.. dahla hujan.. nanti sy call balik " :D 

soryy tak sempat nak tanya banyak masa call tu sebab dalam kereta tengah cari umah maknjang, ada family gathering makang makang.

tapi syukur, Allah panjangkan umur. Luka kaki and bahu, bengkak-bengkak, terjongket jongket jalan.

=pakcik lori tak nak mengaku dia yang salah, sampai kena cari saksi. dan Alhamdulillah, saksi ada dan kes selesai.


Private Candidate.

private candidate untuk muet. memang main redah je ni. tak de kelas, apa tah lagi cikgu nak guide. gua rodong habis. 

=harap rodong kena.



0 kata-kata hebat !:

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea