Saturday, July 24, 2010

Kek yang Tak jadi~!!!!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 3:15:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
Hello.hello.last post sal kesah cintan cintun kan.em post ary ny xde da cintan cintun.post kali nak cter sal Cik Kyra buat keje lengai.ooopss.nevermine.still nak citer gak kat korang.korang.n korang.

Macam neyh.hari rabu hari tu budak kelas Cik Kyra ghairah cangat dok bercerita tentang makanan.terutamanya ctn n shahiir.hekhek.pastu tengah rancak-rancak berbual.Johnson cakap dy suka choco moist cake.n dy teringin nak makan.so kami dengan spontan dan poyo+toya pakat nak bawak kek ary ahad ny.means esok la kan.hurm.nysha nak buat kek juga.cik kyra pun nk bawak kek juga.(perbezaan ye antara bawak and buat)he he.

So,Cik Kyra pown menjejak kan kaki ke Giant.konon2 nak beli bahan buat kek la.konon je la.hu huh u.hurm.pusing punya pusing.ternampak tepung buat kek segera.wahh!!hehehe.idea jahat sudah mali!!tanpa pandang kiri kanan depan belakang.Cik Kyra terus grab 2 kotak tepung segera 2.satu under nona n satu lagi tuh under ape ntah.kotak kaler biru.

Haa.nasib baik Cik kyra amik dua otak.sebab cik kyra taw.adik2 cik kyra neyh hantu kek jugak.so better beli 2.satu untuk sekolah.n satu lagi untuk kat rumah.wah semangat neyh nak buat.

Bangun seawallll pagi nak buat kek.pergh.ayat…buat kek.eh slap.bancuh je..huhu..disini la sejarah tercipta ble kat otak tu tulis 150 ml air.cik kyra letak 1.5l..huhu..bengapnya!!pe lagi.jadi cair+air n xmacam kek da pon.uhuk.kak yati tu da mula gelak2 kat cik kyra.mula2 senyum.makin lama main menjadi pulak gelaknya.huhu.xpe2 mmg salah cik kyra pon.

Nasib baik ada satu kotak lagi.so buat la.nasib baik jadi.n kek tu tiptop sebab cik kyra tambah bahan-bahan rahsia.=).settle satu bab.ok.bab kek yang mula2 tak jadi tu.macam mana nak buat?tak kan nak buang?

Secara tetibe.idea gila cik kyra tiba!!hahaha..seyez gila!!taw tak ci kyra boleh masak ‘air’ tu atas periuk dapur.hahaha.konon2 nk bagi likat.then leyh bakar.haha.pas2.cik kyra buleyh plak g tambah susu pekat n milo dalam tuh.huhu.pe jadi dah ny???

Dengan muka pro n xde perasaan serba salah.cik kyra letak tepung tadi tu dalam oven.bakar dua jam beb!!ending dya..hahahahahaha.still cair jugak.tp sedap!!huhu.nasib baik sedap!tuh adik Cik kyra duk meratah.dy jadi cam pudding.hekhek.

Adik!!lou caket perut jangan marah akak taw!!

___so pasny__spe2 yang konon2 nak buat terer buat kek__xpayah la__memang xkan jadi pon__haha¬¬__

Friday, July 23, 2010

1000 kertas burung

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:04:00 PM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !

Boy n Girl sedang bercinta.Boy lipat 1000 burung kertas untuk Girl supaya Girl buleyh gantung dekat bilik Girl.Boy cakap.1000 burung kertas tu tanda 1000 ketulusan hati Boy.Waktu tu.Girl seronok sangat.Terasa betapa indahnya cinta mereka berdua.

tapi.sampai satu ketika.Girl mula menjauhi Boy.=(.Tetibe je Girl buat keputusan untuk kawin dan akan menetap di Paris bersama suaminya.Girl cakap Boy miskin.Girl takut.nanti kalau Girl kawen Dengan Boy.Hidup mereka susah.

Boy sedih sangat.lepas pada tu.Boy Tekad yang suatu hari nanti Boy mesti berjaya.mulai hari tu.Boy kerja keras.Boy jual surat khabar,berniaga kecil-kecilan n amik upah sana-sini.Semua tu Boy buat dengan sangat baik dan tekun.

Lepas beberapa tahun.Boy akhirnya berjaya.Boy punya syarikat sendiri.punya bisnes sendiri.walaupun Boy dah kaya.Hati Boy masih lagi ingat dekat Girl.Boy tak boleh lupa insan yang pernah bertakhta dan menjadi chenta hatinya suatu ketika dahulu.

Pada suatu hari,hujan renyai-renyai.Waktu tu.boy ada dalam kereta BMWnya.dari situ.Boy nampak dua 0rang tua sedang berjalan terbongkok-bongkok.Boy kenal sangat orang tua tu.Tu orang tua Girl.walaupun orang tua tu menggunakan payung.tapi badan diorang still basah sebab kena tempias hujan.Boy rasa pelik sangat sebab Girl kawen dengan orang kaya.Mustahil ibu bapanya tidak terbela dan dibiarkan macam tu.So Boy pun ikut la orang tua tu dari jauh.

Betapa terkejutnya BOy bila orang tua tu pegi ke tanah perkuburan.Tercengang Boy dengan apa yang ada di hadapannya.Terpahat sebuah nama yang pernah terpahat di hatinya dahulu.

Di samping pusara tu.Terdapat 1000 burung kertas yang pernah dilipat oleh Boy saling bergantungan.burung-burung kertas itu seolah olah burung sebenar yang berterbangan tatkala hujan.Sebenarnya,Girl tidak berkahwen.Dan Girl xpegi pon Paris.Girl saje je cakap macam tu sebab.Girl sakit.kanser.Girl nak Boy jadi insan yang berguna dan punya kehidupan dan keluarga yang harmoni.Sebab tu Girl buat macam tu.

Hujan hari tu terus buat bdan Boy basah.Tapi Boy tak kisah.Boy rindu sangat dekat Girl.Boy Rindu nak dengar gelak tawa Girl.Boy rindu nak tengok senyuman manis Girl.tapi apakan daya.Girl dah tak de..

habis.....=)
so..yang bercouple tu..jagalah pasangan anda dengan sebaiknya.jangan bila dah takde.baru nak nyesal.selagi masih hidup.buatlah yang terbaik..=)(0=0)

Tuesday, July 20, 2010

ICE bLanDEd TErMaHAL..

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:58:00 PM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !
Mocha Ice Blended!!erm..yummy!!
-ok..itu tanggapan pertama..time dahaaaagaa..penat shopping..

Special Ice Blended!!RM 3 per cup!!
-wah..murah gak kat sni..ermmm..nak x??

tengok menu.amboi..semua juicy blended..malasla nak beli.tapi di sebabkan cik kyra pegy dengan kexen cik kyra..and kitorang time 2 seriusly haus..so kitorang pun mengorder la mocha ice blended..ok..agak bagus sebab kami tak tamak.kami sepakat untuk beli satu and share 3 orang.kebetulan time tu ramai gler orang..yela..Sogo..ary Jumaat pulak..ditambah pulak ada big sale untuk members..waduhhh..kalah nite market..sesak!!

ok..lepas order..kita orang still tengok kat menu tu..tak de la plak yang tertera RM3..minimum RM 4.50..ahh..tak kisahla..sebab kat depan tu dah tulis RM3..hurm..so kami bertiga pun tunggulah ice blanded dengan satu perasaan yang ghairah sebab terlalu haus..hehe..

hoyeeahhh!!dah siap..jom kita bayar..''mocha ice blended..RM5.90"..haa????seposen lagi RM6??mahalnya!!huhu..muka kering.bukak purse.bagi duit.terus blah.

sambil pegang ice blended.3 3 orang diam.masing2 terkejut.yela.orang kampung.tak pernah lagi jumpa air RM6.da la cepe-ot.pas2 kami tiga orang terus stop walking.pandang each others.and said.KATA RM3.TAPI RM5.90..

haha.air tu kami tengok je..terkejut sangat kot..tapi sambil tengok..berbakul jugak la sumpah seranah kami kat banner tu.yela.apasal tulis RM3??haisyyy!!tektik perniagaan.nak kata kami salah tengok banner.dah 3 kali kami baca details kat situ.memang xde details yang dy klasifasikan yang mana satu RM3..haisyy..

tapi..lepas tu kitaorang minum la..da beli mahal-mahal tak kan tak minum kan..aduhai!!hehe..tapi tu la kenangan manis = pahit kitaorang.bagus jugak.sebab lepas ni kami ta nak dah minum air omputih ni.huhu.tapi agak sedih.lepas ronda-ronda area foodcourt tu.tetibe terpandang..Original JUicy..RM1.5o only..hahahaha..

xpela juicy!!hari ni kami makan mocha..esok2 kami outing..kami makan juicy manggo plak..balik pada SOGo..kami gelak tak habis2..pandai la kami ni kan..hurm..
watever it is..tu la kenangan..and to others..please make sure after this berhati-hati ya!!

Saturday, July 03, 2010

budi bahasa budaya kita

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:15:00 AM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
budi bahasa budaya kita.itu yang kita selalu dengar kan?tp adakah kita di antara golongan yang berbudi bahasa?orang timur dikenali dengan kekayaan budi bahasa.tapi tak semua yang macam tu.sebagai contoh umum.naik lrt,duduk,tido.langsung tak concern dekat makcik2 yang sarat mengandung,warga emas yang tengah diri,ataupun pelancong asing.

pelancong asing.diorang ni berbudi bahasa tak?jawapannya adalah yes,they are.ni pengalaman yang cik kyra hadapi sendiri.baru-baru ni cik kyra menginap kat salah satu hotel yang agak di gemari oleh para pelancong asing.mungkin sebab hotel ni hotel beach resort dan pantai yang memukau!!AWW!!(eh da lari tajuk)hu hu hu.

ok.sambung balik bab budi bahasa.cik kyra g sana bersama family.cik kyra bawak maktok n tokayah cik kyra.maktok cik kyra baru je sembuh dari penyakit angin ahmar.so dye xbpe buleyh jalan.

pagi tu cik kyra berpimpinan dengan maktok untuk breakfast.mula2 dalam lif.kami selif dengan org jepun.ramah sangat.dan cik kyra pun turut berborak dengan dya.lembut dan penuh sopan santun budi bicara wanita jepun tu.aduhai.dengan senyum nya.

next,lepas keluar dari perut lif.kami turut terserempak dengan american guys.kinda hot!!ouhh..opss..ok2.diorang pun macam tu jugak.diorang sapa cik kyra dengan say hello.and tanya sal maktok.diorang tanya need a help??baik kan diorang?

agak2 la kan.orang kita ada tak yang akan sapa dan amik berat macam tu.kebanyakkannya akan senyum je.tak pun buat pandangan pelik.haiii..

pas2.time breakfast.ad sorang pelancong luar tolong make a coffee utk tokayah.cik kyra tak perasaan macam mana benda tu buleyh berlaku sebab time tu cik kyra g amik makanan untuk maktok.anyway..wanna say thanks to that guy..=)

ape pon.klau bleh.cik kyra akan cuba buat macam mana yang pelancong2 asing tu buat.yela.mempraktikkan budaya masyarakat timur.budi bahasa budaya kita.blogger lain pun.yuk la kita bersama-sama memberikan senyuman di mana jua kita berada dan ringankan diri utk tolong orang lain.terutamanya orang yang kurang berupaya.

sekian dari cik kyra.I
 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea