Monday, August 29, 2011

Reunion SKLJ

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:19:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !

Alhamdulillah..selesai jugak program berbuka bersama..walaupun pada mulanya ada sesuatu yang tak dijangka berlaku,ia tetap meriah..tahniah semua sebab tenang dalam mengendalikan masalah..jutaan terima kasih kepada yang terlibat secara langsung dan tidak langsung..Diyana,Idin,Asyraf..terima kasih !

Pn Wu yang superb sporting ! tapi dulu,dia yang superb garang !

Pn Wu,the best Math teachers' :)

Pn Wu pun berbuka dengan kami jugak :)

berbuka mengikut sunnah : kurma dan mineral
hehe

tunggu makanan : aip ! abaikan gaya budak yang sedang msg tu =,=

pic terbaik ! cantik !

teruna hensem : syafiq , ammar
teruna bergaya : ammar , asyraf

sweet memories !

dulu kami nakal ! tapi sekarang tak dah ! :)




bersama cikgu Tarmizi

santapan ! erk ! kenapa sy nampak sikit je ? huhu

Kanak-kanak Ribena =,=


speechless :)

candid !

kami anak MERDEKA !

Ex-SKLJ batch 2004

bila sang teruna berposing !

bila gadis malu-malu =,=

yang baik tu datang dari ALLAH,
dan yang buruk tu dari diri sendiri..
Insyaallah kita anjur lagi..
keep the memories always :)

Ini KES sekolah Rendah

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:04:00 AM
Reactions: 
3 kata-kata hebat !
time sekolah rendah dulu macam ni la perangai masing2. jgn tak mngaku lak. hehehe

1) kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.

2) kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku. * RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....
...
3) pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die. * main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

4) pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

5) cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.

6)bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan. * time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

7) takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

8) balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.

9) Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...

10) Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.

11) tudung sume penuh ngan sambal ble lepas rehat

12) hingus meleleh terus jd kerak. hah

13) kasut putih kalo ari isnin berkerak penuh dgn kapur, smpai je hari jumaat dah hitam. hehehe

14)main kejar2,,da jtuh nanges

15) pengawas bajet je nak tulis name bdk bising kt papan hitam.

16) wktu rehat main 'polis n tri', kejar2..x pown main galah pnjang.

17)N x tak lupo,main ceper,pnutop botol uh..lamo x main da

18)Skola ptng..lpas asar je..sampin dh kt kple..bjet ninja la tu..men lari2..

jgn lupa semua ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn benda2 ni..asyik ngadap tv n ps.. kita akan sentiasa berubah, cuma asal-usul kita yg permanent.huhu..rindunya zaman sekolah !

Saturday, August 27, 2011

Entry Rindu Rinduan :)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:52:00 PM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !
Selamat Hari Raya,
Maaf Zahir Batin :)

sekejap je kan dah nak raya ?
so semakin hampir la masa untuk menyediakan diri ke asrama :)
bye home sweet home..
hye kamsis sweet kamsis..

ohh ya..sepanjang pemergian..
gonna miss much !
:

port tengok tv


kerusi yang seling kali berebut-rebut nak duduk dengan adik-adik


dining room-dinner together


pet : ikan Orange-G


last : fav cartoon :)
Phineas n Ferb !

Blog baru !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:34:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Alhamdulillah..blog baru dapat sambutan..tankies ! support me okeh ! :)

mungkin blog tu tak ramai yang taw..nak taw ? cari sendiri :P

*kbai ~! :)

lets it be last forever :)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:02:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
for all those sweet memories keep popping in my mind :)

rasanya biarlah tu rahsia antara kami,
rahsia sweet-sweet kami,
biar kami jela taw..

nak taw ke ?
=,=
xpela..not in Kyra Ismera..
mungkin Kyra Ismera II
kan ?

now n going on..
happy :)
thanks much !

need u,need me :)

Salam Lebaran :)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 7:14:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !

Pejam celik,pejam celik..dah nak habis dah pun Ramadhan..bersisa berapa hari je lagi kan..dan Syawal semakin berganjak datang..di kesempatan ni,saya : Hanis Nabilah Abdul Rahim..ingin memehon seribu kemaafan dari semua..maaf andai terkasar bahasa,terlanjur bicara dan buat korang sakit hati..terutamanya kawan2 terdekat dan kexenista

kawan-kawan poly :

  1. Dat 2C : sory sangat2..kalau2 terperli,tersindir,tergarang,termarah..segala ter- lah kan..sory eh..apa yang dalam kelas tu hanya lah gurauan..kepada yang tak sekelas tu.,.apa pun kita masih lagi pegang title DAT 2c..mohon ampun maaf kalau-kalau tak terlayan,tak tegur korang n semua la..maaf eh..tu semua bukan sengaja..tak sengaja..
  2. ahli-ahli PRS : ampun maaf kalau jarang nampak sy dekat bilik UPPK..sory kalau masuk UPPK tanpa tegur senior-senior dlam tu..sory sebab masuk UPPK dalam keadaan rushing sebab nak jumpa Pn Zu hal program je..sory jugak sebab kadang buat derk je bila senior/kawan-kawan tegur..sory xdapat join aktiviti bersma..huhu..sory2 !
  3. kawan-kawan se-PERD : sory kalau korang senyum,pastu sy xsenyum balik..mungkin sebab xknal kot :3..sory jugak andai tersalah kata,terlanjur bicara..ter segala bagai lah..sory eh korang :)

kawan-kawan SMKK :

  1. sory sebab dah lama tak contact..contact pun via fb je..xpe nty raya jemput datang rumah oke ;)
  2. maaf jugak andai ada tersalah kata,terlanjur bicara..ter- segala bagai..
  3. semoga ukhwah kita berkekalan :)

kawan-kawan SMKTJ :

  1. sunyi sepi je korang..huhu
  2. sory jugak eh kalau ada yang call tapi tak angkat,msg tapi tak balas..sory2..
  3. keep in touch guys :)

kawan-kawan SKLJ :

  1. selamat hari raya ! esok kita berbuka bersama oke ;)
  2. sory eh atas kesilapan dulu..masa zaman kanak-kanak comot tu..
  3. sory jugak kalau xbalas chat group,xbalas komen group,n tak aktif dalam group..:/

kexenista

  1. tqa : sory kdg duk kutuk mengata secara depan2 :P
  2. mat : sory sebb anti gila2 dalam fb..tp kat kg oke je :) auta semua..hehe
  3. abdul : sory kalau terasa dgn komen2 atau terlepas ckp
  4. angah/hani shifaa : sory dear for the late replyer..dah tdo semalam..miss u much !
  5. aa/hafi shuha : sory aa kalau bilah ada buat salah silap
  6. kak piqah/hana shafiqah : sory jugak !hehe..lamanya tak jumpa kan :)
  7. sis sara : maaf zahir batin..nanti beraya la kat kedah ! say thanks to uncle salleh for the angpau :D
  8. syaza : sory much if i did wrongs..gudluck in matrics ;)
  9. aina : sory ye kadang bilah terjoin sekali kakak2 awk membuli :D say sory byk kat azeem sbb sllu sakat dia :P
  10. abg razin : nothing to say on this eid..sory zahir batin :)
  11. hanim mustaffa : hey kexen ! balik raya kedah oke :) gathering sama2 :)
  12. sis norhaila : rindu anak2 hg :D jeles hmpa raya phang..maaf zahir batin naa..wakilkan nk mintak maaf kepada anda tujuh beradik y ada di pahang..kirim slm semua :)
  13. kepada semua cucu cicit tokwan :37 org tu..tak tertulis rasanya..maaf oke !
  14. kepada semua cucu maktok : 11 org tu..forgive my wrongs :)
  15. kepada adik2 tersyang : nabil : sory selalu buli abg..berebut chanel tv dgn radio..syaafa : stdy elok2..upsr lpas rya..sory naa..kakak selalu marah2..marah tnda syg :P

kawan-kawan FB :

  1. sory sebab dah approve fren
  2. sory kalau ter-remove
  3. sory tak layan chat
  4. sory kalau komen merapu
  5. sory,sory,sory :)

kawan-kawan BLOGGER :

  1. terima kasih sebab support kyraismera.blogspot.com
  2. terima kasih sebab bagi nasihat yang banyak membantu
  3. sory sebab tak sempat nak BW balik
  4. sory sebab tak buat apa yang di-tags..hehe
  5. maaf zahir batin :)

Additional persons

  1. wani : sory sebab kadang tu melawak ksar..tepuk tnpar..hehe
  2. rizuan : sory eh awk..kdg tergelak kat awk..ter bgi awk jeles..hehe..sory eh
  3. johan : bulan baik ny..0-0 oke..
  4. ika : sory..kalau salah silap..rindu main selipar mcm dlu..
  5. kak izah : sory eh..kalau hanis nakal2..hehe
  6. betty : :P klas ko jah ! hehe..sory jugak kalau2 ada terasa..
  7. aliah : hanis mntak maaf taw..kdg2 hanis marah alia bila bt math dgn akaun..marah tnda syg..tp hanis marah skit je kan ? :D
  8. rohziah : rndunya kat ko..jumpa kawan2 sna..jgn lupa kwan sni..halalkan makan minum eh..maaf zahir batin
  9. luqman arif : sory abg..is kutuk/pangkah/paku abg depan2..normal lah kan..hehe..thanks much for the helps :)
  10. idin : sory sebb xdpat comitted dengan program kita..bz skit..mdah mudah semua lancar..
  11. diyana razak : sory jugak..same reason with din :)
  12. Pn Zu : maaf zahir batin..insyaallah sy cba y terbaik utk PRS dn program kita
  13. Cik Norman : maaf zahir batin..sy ngt lagi kes tali leher masa first2 jumpa cik..huhu..sory
  14. Cik Siti : maaf zahir batin..insyaallah akan sentiasa support PRS :)

kalau nak sebut semua..memang banyak..apa pun maaf zahir batin dan selamat berhari raya..berhati-hati di jalan raya..ngat org tersayang..

ikhlas,

hanisrahim :)

Monday, August 22, 2011

Life Cycle of ME : student

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:33:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
senyum-senyum,
tepuk tanpar,
gurau senda,
usik mengusik..

dah STOP !!

huhu..k la FINE ! TER-paksa melupakan dulu aksi-aksi gembira di atas..sebab?
  1. esok kuiz OSHA
  2. esok kuiz FA 1
  3. esok present OSHA
  4. esok tubuh jawatankuasa Kelab Kembara
  5. esok kelas yang padat
what so ever lah kan ! tu memang life student..student life cycle =,=

tapi,dalam ada kuiz pun boleh online?boleh update blog ? :D
nothing much to say,ala..saja je nak release tension..tak salah kan :)

tapi itula,tadi mood study menggila..malangnya bila tengah kusyuk tu la banyak pulak panggilan masuk malam ni :( maaf eh kepada yang tak diangkat,msg yang tak berbalas,panggilan yang dijawab dengan endah tak endah..sory ! bukan sengaja,tapi nak focus jap*konon la kan..

esok mungkin busy lagi :( nak uruskan program bersama Mytv3..masuk meeting dengan ahli jawatankuasa..kuiz lagi esok..present lagi esok..semoga kuat nak harungi semua ni..

:hari Khamis ada kuiz Math !


Thursday, August 18, 2011

Virus ILY VS Virus IHY

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:18:00 PM
Reactions: 
5 kata-kata hebat !
Virus I Love You VS Virus I Hate You

VIRUS ILY :

  1. buat kau rasa berbunga-bunga ; tak makan pun kenyang,tak mandi pun wangi :)
  2. kau akan rasa happy je :) kau failed exam pun kau masih boleh senyum kambing !
  3. kau rasa kau la orang paling bertuah,teristimewa dalam dunia ni ; orang kutuk mengata kau pun kau senyum wat derk je :P
  4. payah untuk kau bersedih,bermuram dan segala bagai ; sebab cinta hati kau sentiasa support kau :)
  5. semangat nak pergi kelas,nak present ; sebab nanti kau boleh share story kau dengan cinta kau :)
  6. kau jadi lebih semangat nak study ; kau selalu berlumba dengan cinta kau nak fight markah siapa paling highest :)
  7. kau akan jadi budak baik,kau jadi diri sendiri,kau jadi sopan santun ; sebab kau jujur dengan cinta kau,kau nak yang terbaik :)
VIRUS IHY :

  1. hidup kau jadi macam zombie yang lapar otak ! ; kucing lalu sebelah kau pun kau marah
  2. kau rasa hidup kau dull tahap maximum ; sebab kau buat putus cinta tu macam kau kehilangan seluruh ahli keluarga
  3. kau rasa kau lah orang yang paling hina sekali ; ego kau tercabar sebab kau dah putus,kau kena reject,kau rasa rendah diri tahap core dunia
  4. kau dah tak happy,kau muram ; walaupun kawan sekeliling cuba gembirakan kau..kau endah tak endah je..
  5. kau tak ada mood nak pergi kelas ;kau rasa nak pergi kelas tu macam kena mendaki puncak Everest !
  6. kau study macam main masak-masak budak tadika ; kau belek-belek je buku..habis kelas kau tutup buku,kau tido
  7. kau jadi budak lame tahap maximum ,kau jadi budak emo,budak sastera tak grad habis ; kau dah tak jadi diri kau yang dulu dah,kau dah berubah,konon mogok ! hakikat tu akan merugikan diri kau

moral : bercinta pada tahap sederhana :)

Wednesday, August 17, 2011

Memori Tercipta,Kasih Bersemi

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:07:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !

kisah coret kundi kunda life PTSB :)

adek kakak chantek :)

ika,hanis,rohziah :)

us ! tengah tu kak ct :)

oke ! comel ! :)

kawan tu penting kan dalam life kita..tipulah kalau kita cakap kita boleh hidup tanpa kawan..memang tak boleh hidup pun tanpa kawan..

Pendaftaran : tak jumpa sesiapa yang dikenali.hati SUPERB berdebar !

Check-in bilik : jumpa my roomate.first tu nampak dia berlagak..tapi finally ! tak boleh berpisah ! ~Siti Nur Rohziah :)

Baiti n Rohziah :)

Taklimat : jalan dengan G(rohziah) pergi P.I untuk solat zohor berjemaah..masa tu jumpa Baiti dengan Ayu..alhamdulillah persahabatan kami bermula dari Pusat Islam.terniat dalam hati,semoga persahabatan ni berkekalan :)

mula dari hari tu apa je,mesti kitorang berempat..bergambar bersama,makan bersama,g dewan bersama..semualah bersama..happy betul time tu..diorang pun sporting je..

dah lama sikit..masa MSK tu mula la kenal-kenalan dengan jiran bilik sebelah..Ika,Kak Izah dengan Aliah..jodoh rupanya..kami ber-7..semua dari jurusan DAT..alhamdulillah..Accountant lah kte ye nty..amin !

so dari situ,bermulalah pengembaraan kami di PTSB..makin hari makin rapat..masa nak tentukan kelas tu..kitorang la pling gelabah..semua berpegangan tangan..masing-masing nawaitu dapat kelas yang sama..finally ! yes ! mmg sekelas pun ! :)

SURVIVOR CAMP : kem ny khas untuk Jabatan Perdagangan je..best la jugak,eh..mmg best pun..mse ny la persahabatan dengan Wani n Wan terjalin :) lawak bila ngat balik..sebab dulu memang agak anti dengan Wan..tapi sekarang ? opss..dah rapat =,= hehe Wany dari dulu sampai sekrang mantain je dia..ramah n cakap banyak :P ade je topiknye..

alhamdulillah sampai sekarang kitorang rapat :) kongsi segala benda..cuma sedihnya G dah pindah Melaka n Ayu terpaksa berhenti perkuliahan..xpela..nak buat mcm mne kan..

Well apa pun..sweet memories lah dengan korang..sayang ketat2 :)
~sentiasa ada bila memerlukan ~love much !

mse ny Wan malu2 lagi..hehe :P


memori tercipta :)

: Wan pesan duk asrama nty jangan noty2..klau x spy dy dtg..huhu

Sunday, August 14, 2011

New Life Of ME :)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:33:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
anxiety disorder !

new mood.new story.new life*maybe

so afta this xd dah life senang lenang,life manja-manja,life free segala bagai..sebab insyaallah mungkin minggu depan akan msuk asrama..wee~!! excited neyh !!

tapi dalam excited tu ada suramnya jugak kan..yelah,suram nak tinggalkan rumah n beloved family..tak lupa beloved room.adeh.*sedih :(

but nevermine la kan =,= nawaitu nak stdy..so i have to..insyaallah kalau dapat,mungkin lepas raya baru check in masuk :) sebab maktok,mama,ayah pesan ''duk la rumah dulu..lepas raya baru pi''

anyway..afta this everything will change..yela..duk asrama xboleh malas2..kena pandai2 atur schedule sendiri..gonna miss home anyway*macam rumah jauh :P

tapi tak kisah la kan jauh ke dekat..janji ada penghijrahan dalam hidup..mungkin duk asrama boleh stdy better..sebab duk rumah ny asyik 'lagha' ja..buat apa pun ntah la..

last but not least ! say hye to kamsis..say gonna miss much to home ! :)

Saturday, August 13, 2011

Surat CINTA PLKN

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 6:32:00 AM
Reactions: 
5 kata-kata hebat !
bercinta la hang !


surat cinta plkn..haish..rasanya dah lama tak bercinta dengan surat-surat dari pihak kementerian ny..tapi sekarang ??

erk ! erk ! adeh ! perlukah dipanggil semula ke PLKN ? perlu ke ? perlu ke ?

tak perlu ! tak perlu !

wahai gobetment..kat luar sana tu kan..ramai yang applied for National Services ny kan..so bg je la kat diorg yang berharap sangat tu..tak payah la buat panggilan semula dekat yang dah buat penangguhan ny..

buntu,runsing fikir hal ny..umur 21 22 masuk NS balik ??? biar betul ?? huhu..cam lawak pun ada..haishh

tapi dalam surat NS tu,kalau dipanggil semula..kita boleh buat pemilihan sama ada nak join NS ataupun buat Khidmat Masyarakat..

Kalau Khidmat Masyarakat yang buat aktiviti gotong royong kat rumah org tua-tua atau rumah ank yatim tu oke jugak kan =,= cepat je nak pergi..tapi kalau khidmat masyarakat yang kena berkawad tengah padang tu..erk..xmo !xmo !

surat penangguhan tu cakap..akan dipanggil semula pada tahun dpn..2012..macam mana nak buat ny ? time tu dip pun belom habis lagi..ntah2 tengah practical..xkan nak skip klas msuk NS..dan worse,tak kan time cuti sem tu kna join NS ?? xmo!xmo ! :(

ada spe2 taw hal ny ? jom kongsi ! solution gone ! :/

Wednesday, August 10, 2011

Kehidupan via Hati

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:00:00 PM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !

kehidupan via hati

pernah kau rasa sunyi ?
pernah kau rasa ditindas ?
pernah kau rasa kau tiada punya makna ?
pernah kau rasa semua tu ?
mesti kau pernah kan !

apa kau buat bila kau rasa sebegitu ?
kau diam ?
kau menangis ?
kau senyum tapi hati kau banjir ?
kau buat semua tu kan !

itu baru kehidupan
bila semua pengorbanan kau disia-siakan !

ini baru kehidupan
bila gajah depan mata tak nampak sedangkan kuman seberang negara nampak !

itu baru kehidupan
bila kau ikut perintah,tapi kau masih salah !

ini baru kehidupan
bila kau jujur pegang tanggungjawab,tapi kau dipersendakan

kau jangan cakap,ini semua dusta..
kau akui lah ini semua nyata..
kau harungilah semuanya dengan redha
sampai satu masa kau rasai kepuasannya !

Sunday, August 07, 2011

Lelaki Handsome vs Lelaki TAK Handsome !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:25:00 AM
Reactions: 
3 kata-kata hebat !

Lelaki Handsome VS Lelaki Tak Handsome

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler…
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: sepadan sangat…
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…

Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?


hoho..kbai ! :D

Saturday, August 06, 2011

Kyra Ismera dan Mereka

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:31:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Kyra Ismera..
bukan sebarang nama yang direka..
direka dengan penuh makna..
makna yang datang dari individu itu sendiri..

Kyra Ismera..
kau begitu berharga..
tanpamu aku curiga..
hidup serba tak kena..

Kyra Ismera..
1001 cerita kau sematkan didada..
biar tiada pekung lagi melanda..
namun itu juga sementara..
tiada lagi gunanya..
bila ada yang mengata..

Kyra Ismera..
aku mohon kau kuat..
kau bangun semula tatkala aku meminta..
bantu aku selami dunia..
bersama-sama kita derita..
dalam arus modenisasi dunia..

Wednesday, August 03, 2011

Love : Wordless

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 5:33:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
yang sentiasa menunggu pelangi datang




pelangi datang bawa harapan



harapan hati yang tersimpan rahsia


 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea