Friday, September 27, 2013

2 Series

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:15:00 AM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !


Dulu, masa bangku sekolah.


tengok orang 2 series ni dah rasa 'wow'

dah rasa seram sejuk.

Masa tu selalu fikir.

What am I gonna be bila 2 series tu..

2 series tu,

dulu, aku rasa macam dah super matured.

yeah, can think well.

plus.

boleh jadi idol untuk budak bawahan macam aku masa sekolah dulu.

dan paling aku takut.

bila 2 series, kena kahwin.

gosh ! kawen ?

haha.

tapi tu dulu..

ya, masa di bangku sekolah.

sekarang ?

ah ha !

terbalik.

rasa macam apa yang aku fikir masa sekolah rendah tu salah.

sama ada zaman makin berubah atau aku yang keep remain dari dulu sampai sekarang tak berubah rubah ?

dulu rasa 2 series tu dah matured, but aku rasa..

I'm not matured enough.

bukan tak matured langsung.

matured-nya ada, tapi separa.

dah sekarang I'm in 2 series.

dan persoalan what am I gonna be in 2 series tu..

aku rasa still keep questioning.

maybe jawapan dia hujung tahun ni ? 

atau 4 tahun akan datang ?

atau bila dah 3 series baru aku dapat clarified who am I in 2 series ?

tak tahu.

tapi 

Allah tahu.

doa saja deh.

muga muga semuanya baik aja :)

am I in love ?

Saturday, September 14, 2013

Seronok

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:24:00 AM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !

Aku Alia Diandra. Ahli medik sepenuh masa. Sebenarnya aku punya kelainan, kelainan yang tiada siapa yang dapat mengesannya. Sudah berapa banyak mangsa yang jatuh ditanganku. Aku puas dengan direktori pekerjaanku.

Sering kali aku bermonolog sendirian,sambil tersenyum memikirkan tektik dan teknik seterusnya yang bakal aku lakukan. Semakin dipuji hebat. Semakin terangsang hormon dinorfinku. Umpama ayat hipotesis pula.

Abaikan.













" Aku nak organ dalaman. Permintaan tinggi. Dapatkan hati. Aku nak yang fresh, senang ratah. Bau darah "

" Susah nak dapat bos. Kena cari yang pandai potong "

" Tak payah nak bising la vavi. Pergi cari ! "

Itu kisah pasaran gelap. Aku antara yang membanterasnya.


Bukan mudah nak dapatkan hati fresh. Nafsu aku pun susah nak lempias.

Hari ini aku nampak mangsa baru. Mengeliur rasanya. Geram. Tak sabar nak basahkan tangan dengan darah.

Bau hanyir, melajukan lagi hormon endorfin dan denyutan nadi. Ya itu yang aku suka. Buat aku rasa seronok.

Aku rentap, ramas dan cincang. Puas.


Tapi bukan pengakhirannya di situ, hati yang dicincang aku simpan. Kerana bau hanyir darah masih bersisa. Enakk. Kalah ganja atau gam yang dihidu.
Selepas puas dengan kerja luar biasaku aku balingkan saja kepada anjing. Buat makan petang. Ya aku seronok. Seronok dengan dengan dunia gelap aku sendiri.

Sehingga hari ini tiada siapa lagi yang dapat menghidu perbuatanku. Buat pengusaha restoran, maaf kerana permintaan hati ayam goreng berlada tak dapat dipenuhi. Aku tamak. Tamak dengan dunia aku sebagai penjual ayam dan penggemar hati ayam.

Semua hati itu milik aku. Seronok bau hanyir. Seronok melihat warna merah klasik, seronok mencincang hingga tiada rupa hati lagi.




Monday, September 09, 2013

September Story.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:30:00 AM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
Bunga mawar petik sekuntum,
Hai, Assalamualaikum !

Berpantun la pulak kan. herherher.
Sekejap je kan, dah September. What a amazing month that actually should be kan..

Tapi, syukur masih diberi nikmat merasai kasih sayang ibu bpa,
nikmat merasai kasih Pencipta terhadap hambaNya.

3 September.

The story started when I was admitted to the hospital, which is KPJ Penang.
and having operation on Wed. 

Warded until Friday evening and the cost was RM10k.

Gilak.

tapi never mine la, janji I'm feeling well now and jyeah recovery !

thanks to the doc, nurses, family, love and friends (:

120913 our second anniversary. <3 div="">
 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea