Saturday, November 30, 2013

Usah Kejut Harimau.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:33:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Manusia,

lain orang, lain sifatnya.

lain orang, lain perangainya.

umpama pelangi.

kadang kala dilihat cantik, tapi kadang kala serabut pula.


Itu manusia,

Untuk menilai,

Kita tidak mampu.

Untuk menghukum,

Siapa kita dibenarkan untuk memberi hukuman ?

Sedangkan diri kita sendiri pun tak suka dihukum.


dan Manusia.

sebenarnya banyak yang boleh diambil iktibar.

tak usah lihat orang.

lihat diri sendiri.

baik buruk.

cermin diri.

tahap manakah kita ?

from zero to hero ?

from hero to zero ?


well,

jom muhasabah.

aku pun.

tak baik sangat tak jahat sangat.

dan

' jangan kejutkan harimau yang sedang tidur ' :)

Thursday, November 28, 2013

Jubah Cotton S - XXXXL - Promosi Harga Runtuh Akhir Tahun !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:23:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Assalamualaikum,

Kali ini lain sikit ye readers, sy nak buat harga durian runtuh yang limited hingga hujung bulan 12 je..

Wajib beli ! Jubah cotton

- kain yang sedap pakai
- kain tak panas
- corak timbul
-pelbagai warna
-unlimited size ! s- xxxl !

dan

hanya RM80 ! include postage !

cepat akak, abang ! beli untuk tersayang.

pisang goreng ni haa ! lambat habis !

Whatsapp : 0124939602 

nah ! secret code untuk harga RM75 !!

secret code  : #kyra75


















cepat ! aihh berkenann sangat yang oren dengan purple tuu.. gojess hoii !!









Tuesday, November 26, 2013

Draft

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:33:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Ada satu draft yang bila aku baca balik, buat aku senyum sorang-sorang. Mulanya niat tu nak settle-kan yang draft tu supaya boleh la publish. Tapi bila fikir balik, hah. Tak payah lah.

Biarkan simpan sebagai draft. Sebab ?

Apa yang aku baca kat draft tu terus aku terbayang situasi sebenar 3 tahun dulu. Ya 3 tahun dulu.
Masih mencari arah tuju, arah kehidupan. Dan masa tu jugak aku kena pilih dua pilihan.

Pilihan yang aku lalui masa tu atau pilihan yang lain yang belum tentu aku mampu atau tak. Dan malam yang aku tengah fikir tu la benda tu berlaku. Memang sweet, sebab aku ingat balik sebelum tu apa yang pernah someone tu ucapkan dan aku agak takut kalau benda tu memang berlaku tapi pada masa yang sama, aku berharap jugak benda tu berlaku.

Aneh kan ?

Oh yaa, masa tu aku bukan kat rumah dan juga bukan di utara.
Di mana aku ketika itu biarlah rahsia. Sebab once aku bagi hint, hah memang orang yang baca tu akan spot the truth.

Kalau spot the truth ?

Malu la wey ! zaman 3 tahun dulu, pakai tudung pun seqebeh.
Bedak pun malaih nak pakai.
Apatah lagi nak cuci muka bagai.

Memang totaly out la.

tapi orang kata yang originality tu la yang the best kan ?

dan ya, sebab itu la situasi tu berlaku. hey ! awak ! saya ingat semua benda tau ! :)

Ok, sentuh bab originality, bukan nak cakap sekarang aku hipo-krik krik krik

Aku masih aku yang dulu, apa omputih cakap poreber me. hah gitew !

Ya, I am who I am.

Cuma sekarang dah belajar pakai pencuci muka, belajar pakai bedak compact. 

eh merepek pulak kan. 

Apapun, setiap kenangan mesti ada kisah. Dan kisah tu, hanya kita yang alami dan kita rasai.

Sama ada indah atau sebaliknya.

here am I

21 years.

and I am such a plain girl.

don't care what people say, because I love to being me.

heh.


Monday, November 18, 2013

Sang Rasa

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:27:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Izinkan aku memberi petua cinta,
Bagi semua yang dilanda asmara membara 

Mulut dan hati selalu bicara beda 
Selalu..

Izinkan aku bicara apa adanya 
Bahwa cinta pasti kalah oleh rasa di dada 

Yang terpenting dari semua yang ada hanyalah
Rasa...

Bila rasa itu...
ada pasti akan abadi
Sampai mati rasa itu ikut 

Rasa di hati tak bisa dusta dan di dustai 
Percayalah kepada sang rasa 

Bila rasa itu ada pasti akan abadi 
Sampai mati rasa itu ikut 

Rasa di hati tak bisa dusta dan di dustai 
Percayalah kepada sang rasa

Izinkan aku bicara apa adanya 
Bahwa cinta pasti kalah oleh rasa di dada 

Yang terpenting dari semua yang ada hanyalah
Rasa..

Friday, November 01, 2013

Move on

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:02:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
 Belajar untuk move on. Itu yang seharusnya dan sepatutnya.

Masa kita dalam gengaman, jaga gengaman tu supaya tak terlepas.
Jangan bila gengaman dah terbuka, baru sibuk nak kejapkan gengaman tersebut.

Nothing worth on it dude.

dan bila dah declare ' we are nothing ' tu
please, prove it.

no need nak contact balik, no need nak bergurau mesra bercanda balik.

dulu

'dia jahat, dia bla bla bla '

sekarang ?

bercanda mesra.

hak tuih !

move on la ! move on ! 

tak boleh nak move on ? 

blah !

siap dedicate video.

for what ?

wishing you in that video ?

shitty shit !

pernah dengar ludah jilat balik ?


 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea