Friday, September 30, 2011

JOM SIHAT VS MYTV3 ??

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:29:00 AM
Reactions: 
3 kata-kata hebat !

Alhamdulillah..akhirnya Program Jom Sihat anjuran Bersama Mytv3 berlangsung dengan jayanya selama dua hari berturut-turut..jutaan tahniah dan terima kasih kepada semua AJK,pegawai,staff yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan program ni..

serius best ! berbaloi usaha kita selama ni PRS PSTB ! jutaan terima kasih buat Pn Zulaiha,Cik Siti dan En Norman :) banyak yang kami pelajari sepanjang program ini berlangsung.Tahniah sekali lagi buat Pn Zulaiha :)

To all members from Mytv3 : u guys rocks ! tqvm :) thanks juga buat artis jemputan..DedeQ dan Ila Damia Mentor 4 ! nanti kalau kami jemput lagi jangan lupa datang oke ;) sweet memories

Majlis bertambah meriah dengan adanya booth yang 'mantop' ! Hospital Kulim,Pejabat Kesihatan,LPPKN,AADK,Pejabat Belia,Sunshine Health Care,Avon,Avail,Sunquick dan Nestle

To all PRS : Congrate ! :)

posing sebelum perasmian :)

say cheese !


gimik perasmian :)
dedeQ :)

dedeQ :)





on coming entry : pic with Ila Damia :)

Tuesday, September 20, 2011

Birth-day :)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 3:35:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Birth-day :)

sesuatu yang amat gembira bila ada yang ingat tarikh kelahiran kita,
rasa diri diingingati selalu =,=
terima kasih kepada yang ucap birthday !
terharu bila korang ngat birthday tanpa date fb tu :)

kepada family :)
thanks mama sebab buat surprise call pagi-pagi
thanks ayah sebab belanja makan malam tu
thanks adik2 yang wish
thanks la kat smua yang asyik ckp
''cian..birthday girl demam''
=,=

kepada kawan-kawan :)
thanks bg wish n doakan kebhagian kami =.=
thanks sbb plan nak baling tepung dgn kicap ! :D
thanks sbb bagi hadiah coklat :)

kepada dia :)
thanks awk..awl-awl dah wish
thanks bagi dua hadiah istimewa tu..
sy jge teddy tu elok2 =.=

gembira ada..sedih pun ada..
yela..dah tua..
-,-
pape pun..
life must go on..
semoga hari esok lebih baik dr hari ini..
usia mematangkan kita :)


Sunday, September 18, 2011

wordless : sayang sampai mati !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 3:58:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
semoga maktok cepat sembuh

Friday, September 16, 2011

Hidup dengan Cara yang Matang

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:14:00 AM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !
senyum-senyum,suka duka,tawa lara..
tersimpan seribu peribahasa

hidup kita tak selalu berada di atas,
tidak juga selalu berada di bawah,
selesanya berada di tengah-tengah..

mengikut kreativiti manusia itu sendiri,
untuk menstabilkan diri berada di tahap sederhana

sederhana bagi ku,
sederhana dalam segala hal..
kawan-kawan,percintaan,emosi dan jugak pekerjaan harian..
tapi bukan dari segi pelajaran.

usia mematangkan kita..
mematangkan pemikiran kita..

berfikirlah sejajar dengan usia kita,
jangan berfikir mengikut emosi,
kelak nanti malu sendiri


sekadar mengingati diri,
kyraismera :)

Monday, September 12, 2011

Jamuan Raya JP

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:01:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
raya,raya,raya, :)

well ! pihak politeknik pun semangat nak beraya jugak..jangan jeles :)
alhamdulillah,pada 9 sept hari tu..jabatan perdagangan atau pun ringkasnya JP telah berjaya menganjurkan satu jamuan raya yang superb mewah,cool,terbaik,n kreatif !

enjoy sangat jamuan tu..bukan saja dapat enjoy makan,tapi dapat enjoy dengan kawan-kawan.Banyak juadah yang disajikan..juadah mengikut kiosk.oh ya tak lupa..ada pertandingan kiosk ! tahniah buat kiosk yang menang dan tahniah jugak untuk kiosk yang menang persembahan terbaik.

rugi sebab tak dapat tengok semua persembahan.yang sempat pun,persembahan kiosk DPR3c..sebab kiosk kitorg bersebelahan :) best jugak bila Al Fian and the geng nyanyi lagu raya ala-ala live gitu =,=

the best ever thing is dpat hias kiosk..bangun awl kot semata-mata nak hias kiosk tu..puas hati dgn perhiasan walaupun xmenang kan..its oke..adat pertandingan..n enjoy jugak sebab dapat snap pic dengan kawan-kawan..ada la seorg dua tu cakap untung sebab kiosk klas bersebelahan dengan kiosk kelas dia..opss kebetulan oke :) bukan kami rancang..mungkin jodoh kot..hehe
*ayat last tu ayat org ramai..just copy paste :D

sempat jugak snap pic..nak tengok ? jap eh =,=



*nanti la..next entry :)


live.life.love.
keep smilling peeps :)

Monday, September 05, 2011

Lekeh atau Simple ??

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:15:00 PM
Reactions: 
4 kata-kata hebat !
selekeh atau simple ?
trend? macam serabut je..huhu

trend sekarang pakai tudung macam Hana Tajima,
pakai seledang macam nak tak lekat je kat kepala tu..
kadang rasa macam nak ceramukkan je tudung tu..
huhu..yela..terawang rawang je tengok..
ada jugak yang dah macam pakai selimut atas kepala..
tak rimas ke ??

uhuks..tak pela..tu trend korang kan =,=
zaman berfesyen :)

aku ?
ntah ! ikut suka korang la nak cakap aku ny type selekeh atau terlalu simple..
cukup sekadar tudung bawal yang dipinkan kiri kanan bahu =,=
alah,nak g kelas je pon..bukan nak g majlis kenduri segala bagai yang nak dress over the top tu..

tapi tak kisah la semua tu..
masing-masing ada trend masing..
biar aku dengan cara aku..
cukup dengan cara bersederhana

lekeh ?
aku lekeh eh ?
kalau rasa aku lekeh..
tak payah la kawan dengan aku..
aku berkawan dengan orang yang boleh terima aku sedanya je...

well..much thanks dekat kawan2,insan yang sentiasa dekat..
sebab terima aku sedanya..
terima keburukan aku sebagaimana menerima kelebihan aku..
*erk..konon la ada kelebihan sangat kan :P

kbai !
kyra ismera :)

Friday, September 02, 2011

Titipan Buat Mereka :)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:24:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪

tiada puitis cinta,
tiada kalimah terkesima,
hanya layar keikhlasan muncul menjelma..

☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

tiada benci dijiwa,
tiada hasad yang membara,
hanya kemaafan yang diminta..

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•.

tiada kata-kata jiwa,
tiada duka lara,
hanya gembira dan semua bersama..

˜*•. ˜”*°•.˜”*°••°*”˜.•°*”˜ .•*˜

dihari mulia,
izinkan aku..
menghulur tangan,
maaf dipinta..

SELAMAT HARI RAYA,MAAF ZAHIR BATIN

٩(●̮̮̃•)۶❀◕ ‿ ◕❀✿◕ ‿ ◕✿✾◕ ‿ ◕✾٩(̃-̮̮̃-)۶

Kisah Kami Beraya

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:46:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !


video
vid karoke hangat !

ini kisah cara kami beraya..lantaklah apa orang nak kata..janji kami bahagia bersama..
malam tu bukti buat semua..
kami bersaudara selamanya..
jauh dekat bukan halangan..
tua muda bukan rintangan..

aktiviti yang best lagi gempak :
  1. beraya
  2. open house rumah saya =,=
  3. bbq di kampung
  4. aksi mami jarum
  5. kes berebut ayam :D
  6. karoke hangat !
  7. kes sakat ! oh abg pit nakal !
  8. mantra vs tidur
malas untuk huraikan ! biar rahsia antara kami..insan terpilih je taw apa yang terjadi malam tu :)

to all :
im love with u :)
 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea