Saturday, March 31, 2012

Love-But-Not-Pleasure-But-Yes # 4

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 5:40:00 PM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !
Kembar gua ! :)




erm boleh join Fair n Lovely punya iklan tu x ? =.=
alaaa...yang dafi tu..hehe

Friday, March 30, 2012

Gotcha !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:03:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Seri Kembangan,Negeri Sembilan..


dah tau sebenarnya dia siapa..
wish u happy :)

mula nak senyum sorang-sorang

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:56:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
assalamualaikum..


weeehaaa..finally.. kepada mereka berdua ! tahniah ! sebab dah berjaya..
siapa ? perlu ke mention ? =.=

  1. tetibe rasa happy..entah kenapa :)
  2. to someone (girl) sory sebab do sometimes i stalk blog u..
  3. xde niat jahat pun..just want u to be friend  like before 
  4. thanks MR for make me smile.and yakinkan  that u're really mine :)
  5. congrats to someone :)
  6. congrats to someone - sbb dh berjaya bt degree 
  7. last but not least : im happy enough =.=
entry aku bapak gedikss !
geli pulak bila baca balik..
muahaha..
=.= like do i care =.=

Love-But-Not-Pleasure-But-Yes # 3

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:40:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !


:)
sory because im stalk u for a while.
but that the last !
after this will never..

and now,
im belong to
MR :))

Thursday, March 29, 2012

Love-But-Not-Pleasure-But-Yes # 2

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 5:35:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !



i heard what you said but less whatever !


I woke up late again,
gonna get fired for SURE this time

So I’ll HIT the SNOOZE, 
and sleep till it’s 4 in the afternoon

The state I’m in, 
is bound to land me in the loony bin

And I don’t care at all (What-Whatever)

When the girl you like thinks you’re gay (What-Whatever)
You got a bunch of bills you can’t pay (What-Whatever)

When nothing’s ever going your way (Whatever)
When you’re shit out of luck,
and you’re feeling stuck, 
say, so, what, whatever

Sunday, March 18, 2012

Love-But-Not-Pleasure-But-Yes # 1

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 5:10:00 PM
Reactions: 
3 kata-kata hebat !

The rest shut-up..

You cast a spell on me, spell on me
You hit me like the sky fell on me, fell on me
And I decided you look well on me, well on me
So let’s go somewhere no-one else can see, you and me 





Saturday, March 17, 2012

Deadlocks Guy with Dreadlocks Hair

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:03:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !



The deadlocks guy with the dreadlocks hair.

dia bersandar di tiang lampu.menikmati keindahan malam.keceriaan lampu jalan.lampu neon merah biru dari kedai abang burger.kedai burger seberang jalan.

matanya tertumpu kepada seorang pembuat burger.berambut perang.dreadlocks style.yang pasti manusia tersebut bukanlah warga tempatan.warga asing barangkali.tapi masih mampu bergelak ketawa,walaupun hakikatnya kemungkinan dia datang secara haram.meniaga tanpa lesen.tapi dia mampu tersenyum.

sederap langkah dia kehadapan.ke bangku yang telah tersedia.mungkin tapak kaki lepak.tumpuannya masih lagi kepada peniaga burger tersebut.hatinya menjadi cemburu secara tiba-tiba.sedangkan dirinya warganegara tapi masih gagal untuk melahirkan sebuah senyuman.sedangkan peniaga burger yang ber-dreadlocks tu mampu memberikan sebuah senyuman yang manis kepada pembeli dan anak perempuannya.anak kecil yang setia bersama ayahnya itu ceria bermain anak patung.tidak dia ketahui masalah yang mungkin dia hadapi dan sedang ayahnya hadapi.

lantas dia teringatkan anaknya dirumah.agaknya apa yang sedang dilakukan.dan sewajarnya dia bersama anaknya.bukan di kaki lima seperti ini.arghh ! dia mula mengelisah.apa yang ada pada lelaki di seberang jalan itu  berbanding dia ?? kenapa lelaki itu mampu melahirkan sebuah senyuman sedangkan dia tidak mampu.

trak berwarna biru gelap berhenti betul-betul dihadapan kedai burger tersebut.dia mula marah kerana trak tersebut telah mengganggu dia dari terus memerhati.berbakul sumpah seranah dia hadiahkan.namun hanya seketika.dia terdiam bila melihat jeritan anak kecil memanggil ayahnya.

seraya dia mengecilkan matanya.untuk lebih fokus apa sebenarnya yang terjadi.apa kaitannya trak,lelaki dreadlocks hair dan jeritan anak kecil itu.selang beberapa minit.dia nampak lelaki tadi yang tangannya sedang cekap membuat burger kini digari.satu kucupan dihadiahkan kepada anak gadisnya dan pengakhirannya dengan sebuah senyuman sebelum kaki melangkah ke atas trak.

terasa sayu dihatinya melihat kejadian tersebut.tapi lelaki tersebut masih mampu tersenyum.mungkin sudah cukup bekalan yang ditinggalkan untuk anak dan isterinya.mungkin dia tahu dia bakal digari.mungkin.ya semua mungkin.

tapi itu kisah pengakhiran lelaki tersebut.apa pula kisah tentang dirinya.lantas dia mula bermuhasabah diri.lelaki itu ber-dreadlocks dan dia lelaki yang deadlocks.itu yang membezakan mereka.

lantas kaki dilangkah ke arah yang lebih bermakna.terima kasih lelaki ber-dreadlocks kerana berjaya mengubah dia.

Friday, March 09, 2012

Life is Unfair

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:13:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !



Assalamualaikum..

rasanya dah lama aku tinggalkan blog.
dan sekarang masa untuk aku muntahkan segalanya kat sini
well,tak suka baca tak payah lah baca..

mungkin ini cara aku untuk menzahirkan perasaan yang terpendam.
actually i wish someone will be at my side.but.there's nobody.nevermine.Allah always be.

im sick of feeling hurt.im so sick.
and to YOU miss.this is not bout love,
but its all about my journey to grab on dip.

oh well..firstly im touched with what madam had said :
that whats friends for.

i deserved to smile and think over it.is it ? 
am i what friends for ? 

i hate when i felt guilty in make choices.
PHAS or class..

i decided class..
sorry guys :(
i didnt really mean  not to attend that particulars function.
but i have to choose my class..
hope you understand.
i not a good lead right ? HUH

ego.
what thats stand for ?
that stand for 'the beginning of fighting'
you and you.
dont dont and please dont

i know.
you never heard what i tried to said.
and now.
easily you put the blame on me and sis.
oh ya..you are such a good friend kan.
thats why you buat macam tu.
nevermine.
since we get along together from sem 1 until now..
but you still..arghh.
oke fine.i dont have to mention it as well as you know who you are kan.

what so ever.
aku dah penat
penat nak jaga hati semua orang sedangkan hati sendiri tak terjaga

bila aku explain kau sindir.
bila aku tak explain kau kata aku berlagak

what so ever lah to pakcik and makcik
kau senior.kau otai lah ?
kau ego.kau bajet kau boleh tengking orang lah ?

ouhh ya.life is unfair.
i hate to be served like this.
thanks ya kawan.
appreciate that much.
you make me realize that you are not such a good friend
and its same goes to ME
AND im not a good leader actually.
since i get busy with my extra class and others said im trying to lari dari tanggungjawab.

well people.Allah know EVERYTHING.
so let it be lah.
go on with your talk dirt.
really dont mind
but actually i am
im not a perfect person !

Saturday, March 03, 2012

Taare Zameen Par : Like Stars on Earth

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 7:09:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !


Taare Zameen Par :))

Like Stars on Earth :))


Ishaan Awasthi - the special boy :))


Ram Shankar Nikumbh -  Teacher Nikumbh,Art Tearchers'
(Aamir Khan is my HERO ! )
:))




mengisahkan tentang Ishan seorang kanak-kanak yang menghidapi masalah disleksia.namun keluarganya tidak mengetahui penyakit beliau dan menggangnya sebagai anak yang bodoh dan bebal.untuk mengubah anaknya itu,Ishan dihantar ke sekolah berasrama jauh dari rumahnya.Ishan berasa tertekan dengan suasana baru dan sedih dengan sikap keluarganya yang mengganggap beliau seorang anak yang menyusahkan.Kehadiran cikgu baru iaitu Cikgu Nikumbh merubah segalanya.Cikgu Nikumbh telah berjaya merubah Ishan dan memberinya semangat untuk berjaya.


Cerita yang sangat best dan pasti menitiskan air mata anda :))


Every Child is Special




Friday, March 02, 2012

Disaman Warden Kamsis

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:36:00 AM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !




Assalamualaikum..

Khamis.1.Mac.2012.

DISAMAN.ya itu yang berlaku SEBENTAR TADI.20 minit yang lalu.yang membezakan hari Khamis dan Jumaat.

jam menunjukkan jam 11.40 minit.langsung aku tidak perasan dengan waktu tersebut.walhal,waktu tersebut adalah waktu yang perlu pelajar kamsis sedar akan sesuatu yang perlu dilakukan.

aku sudah terbaring di katilk, setia bersama lagu Tercipta Untukku dan buku Twenty-Two Malaysian Stories.begitu juga dengan roomateku.earphone terpasang di telinga bersama novel yang menemani pembaringan.

suasana sepi.masing-masing menyelami dunia cerita rekaan mengikut bahan bacaan yang dipilih.tatkala itu,terdengar pintu bilik diketuk berkali-kali.

lantas ku bersuara
''mira,tu mesti kak izah..'' sambil memainkan isyarat mata agar dia saja yang bangun untuk membuka pintu.
"kejap eh.." Mira bangun sambil ketawa.

masing-masing tidak endah dengan ketukan pintu yang menganggap bahawa ianya adalah kak izah.akak bilik selang 3 buah yang sering menjenguk ke bilikku dan merangkap classmate.

Mira masih sempat bergurau sebelum membuka pintu.
"alamak,pintu terkunci la..tak boleh bukak '' ketawa mengiringi sambil tangan mula membuka pintu.

Disaat pintu terbuka :

'' dah 2 minggu saya tak round block.kamu berdua kena saman.dua-dua saya saman.kesalahan tidak menutup  lampu tidur selepas jam 11.30 malam.sila tulis nama dan num matrik.penjelasan saman boleh dibuat di pejabat kamsis '' lantas buku nota berwarna kuning bertukar tangan.

dan kini,Mira tanpa kata mengikut apa yang disuruh.

aku ? masih di pembaringan kerana terpaku.dengan lambat aku bergerak bangun dan mencapai cermin mata yang terletak di penjuru meja study.ku tulis nama ayahku dan num matrikku kerana namaku telah pun Mira catatkan.cuma perlu dilengkapkan.

selepas menulis aku menoleh kebelakang.alamak !cik siti dan berada betul-betul dimeja study ku.bila dia masuk bilik ? entah. soalan pertamaku yang ditanya adalah

"peralatan elektrik dah daftar ?''

aku terdiam.
di beleknya water heater dan iron yang berada di atas meja.

Fuhh..nasib aku dah daftar.TAPI..

Tupp ! tangannya merayap ke komputer ribaku.dibelek di bahagian belakang.

"kenapa tak daftar laptop ? nak kena saman lagi ?? ''

wajahnya tidak berani ku pandang.hanya bibir mengatur bicara.

"cik,sticker yang lagi satu sy tertinggal kat rumah..sebab lepas daftar sy terus balik rumah hari tu "

entah bagaimana alasan itu muncul aku pun tak tahu.

"alasan lagi kamu ni..hahh kamu..kamu pun tak daftar lagi laptop ?? "

dia kembali menyoal Mira.Mira memandangku.

"err..saya pun follow dia hari tu cik..tertinggal jugak '' Mira kelentong.seperti aku

"minggu depan saya nak buat spotcheck.pastikan dah berdaftar ''

dia keluar dari bilik bersama buku notanya.sebelum berlalu,dia sempat berpesan

"padam lampu ! guna lampu study sahaja ! ''

_______________________________________________________

pintu ditutup.dikunci.diselak.
lampu utama dimatikan.lampu stdy dihidupkan.

masing-masing masih terkedu.aku dan Mira masih membisu.masih terkejut dengan apa yang berlaku.Siapa yang tak takut dengan CIk Siti Warden ?? Cuba angkat tangan !

Dan dalam sejarah ! Cik siti siap masuk bilik aku lagi.Adakah kami insan terpilih ? entah.




Thursday, March 01, 2012

Wordless : Song of Love

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:34:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !



Assalamualaikum..

wordless thursday :)

he did ask me to heard this song =.= :






and i did replied to him :





thats all peeps !

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea