Monday, December 30, 2013

Gua #Havoc

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:31:00 PM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !
Gua.



Gua suka melukis.

kadang Gua suka menyanyi.

Gua lebih suka diam dari berbicara.

Gua lebih suka menyendiri dari menyibukkan diri dengan manusia.

Gua lebih suka melihat dan menganalisa

tapi bukan menghukum membabi buta.

Gua suka dalami apa perasaan orang.

dan kadang Gua suka baca pemikiran orang.

paling penting, paling lemah.

jiwa Gua lembut, mudah benar terasa, mudah benar mengalir air mata.

kerna itu

kadang senyum Gua tak bererti Gua suka,

senyum Gua penuh rahsia.

mengalir air mataku tak bererti duka,

dan

itu Gua 

susah untuk mengerti.

susah untuk difahami

susah.

dan Gua suka

bila ada yang cuba bersungguh sungguh

untuk mengerti Gua, untuk fahami Gua.

terima kasih untuk itu.

tapi itu bukan alasan untuk Gua berubah menjadi Gua yang baru.

kerna itu identiti Gua.

hanya yang sabar dan kental sahaja yang mampu

untuk fahami siapa Gua.

prinsip Gua senang

" jangan kejutkan harimau yang sedang tidur kalau tak mampu berlari laju "

kadang Gua diam, dalam diam Gua mengaum.

elak dari ngauman gua.

kan gua dah cakap, gua havoc havoc eh havoc havoc.




Saturday, December 28, 2013

The Spoken Words.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:05:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !




Bismillah.

Actually tak dak purpose yang sebenar pun untuk menulis. Banyak benda yang terlintas difikiran untuk dizahirkan dalam bentuk penulisan, tapi malangnya tak tau dari mana patut bermula.

Cerita mana yang patut didahulukan dan cerita mana yang perlu ditapis supaya biar saja disimpan dalam kotak rahsia.

Mulakan dengan tips untuk mencari pasangan lah. Benda yang hanya terlintas, dan terdetik untuk dikongsikan bersama.

Untuk lelaki, for sure nak yang pandai masak. Pandai masak tapi malas pun tak guna jugak. Punya skill yang hebat tapi malas untuk tonjolkan. Jadi kunci disini, cari yang rajin.

Kalau tak reti masak sekali pun, tapi sifat rajin tu ada. Insyaallah dia akan cuba masak, dan men-try beberapa resepi sehingga masakan tu superb !

dan untung suami. Punya isteri yang rajin dalam semua konteks.

jadi yang penting, rajin.


Untuk perempuan, kadang pilihannya ada seseorang yang bercakap manis, yang mampu sejukkan hati. Yang punya rupa tahap tidur pun tak lena, kacak bergaya. Punya poket tebal yang mampu penuhi setiap apa saja permintaan.

Tapi yang penting adalah kepercayaan dan kefahaman isi hati antara satu sama lain. Kalau tak dak sefahaman, memang susah jadinya. 

Sweet talker, tapi tak faham isi hati pun no point. Sebab waktu kita memerlukan ayat manis tu, dia tak lontarkan. dan hanya dilontarkan bila dia rasa dia perlu, dan bukan kita perlu. No point. Masing-masing mula nak tarik muka, masing-masing rasa tak dihargai.

Sama juga kalau tampak segak bergaya dan berwang. Kalau yang berupa paras yang menarik tapi tiada sefahaman lagi parah jadinya.

Dia mungkin tak akan faham erti cemburu, erti apa-apa saja yang berkaitan dengan hati. Ya, kerana pilihan yang dibuat bukan atas dasar kefahaman antara satu sama lain kan ?

Boleh fikir what will happen next ? Susah nak jaga, kita sibuk control sebab sayang, risau. Dia sibuk test market. See ? Still no point.

Berwang. Boleh relate dengan yang atas jugak.

Jadi yang penting ?

kefahaman isi hati antara satu sama lain.

Setiap manusia tidak sempurna, sebolehnya cubalah menerima sedanya. Kerana itu dia, dia dah cuba buat kita gembira dengan seikhlas hatinya. Tak gitu ?

Selamat Malam, Cinta.

Friday, December 27, 2013

Mimpi Yang Tak Sudah.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:07:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !




Bismillah.

Terima kasih sebab sudi kembangkan ilmu loghat bahasa kedah hang, dan terima kasih jugak sebab sudi jadi kawan aku walaupun dalam tempoh yang singkat.

Banyak jugak aku nak meqaban kat hang, harap tu hang mampu baca sampai habis la noh.

Firstly, aku nak mintak maaf la kat hang kot-kot ada buat hang sedih, terasa atau menitis ayaq mata. cehh. haha.

Keduanya, aku kagum jugak macam mana hang buleh tau peberet kaler semua tu. Bila tanya, hang cakap nothing. tsk tsk. Sampai hati hangg, main rahsia-rahsia.

Next, gambaq tu penyu la :3 bukan unta, bukan kura-kura. Ada masa nanti aku upload gambaq kura-kura kat hang naa.. 

Terima kasih sebab hang jadi antara manusia yang sabaq dengan aku.. tak semua sabaq dengan aku, habih kuat aku balas sepatah dua kan ? Maaf naa, aku susah nak get comfort dalam tempoh yang terdekat..

Terima kasih sebab leave komen white lotus tu. aku tau hang, terima kasih sebab tegoq :)

kalau hang nak tau, dah bapa kali dah ni aku repeating lagu peberet hang tu. Tak pasaipasai jadi lagu peberet aku jugak. hee. siap bookmark lagi tahukk

dan sekarang baru aku paham, hang kata some memories are unforgettable. ya, memori kita tu la.. kan ?

Mesti rasa pelik lepas ni, bila online hang tak dak kan ?

Tapi apa pun, aku respect keputusan hang.

Jaga diri, jangan dok tidoq lewat-lewat, study qajin-qajin.. masa depan dok tunggu hang..

Happy always k, maaf kalau sebab aku hang rasa depressed atau sedih (sapu ayaq mata).


To dearest you, SK


11 Painful Things

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:14:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !

Bismillah


dan sekiranya pendapat aku diperlukan, aku akan cakap confess je.. mana tau isi hati orang.. at least you will feel much better.

pernah dulu rasa 11 paintful things tu.. sakit tu memang la sangatt sakit.. then I ask Allah, Allah give me the best answer until now.

Alhamdulillah..

Moga kalian juga :)

Don't forget to confess, unless you will miss something you didn't know :)


Thursday, December 26, 2013

Untuk Dia, Hey !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:48:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !





Bismillah.

Sejak kebelakangan ni rajin jugak blogger sorang ni update blog. Update something yang aku rasa alahai manisnya dia ni.. Gituww kau !

Maybe new couple, and it a guy ! nama khai dan his girl nama dyra. Orang Sabahan.

dan mesti that girl rasa speechless bila dia tau apa yang sweetheart dia buat.

Entry yang ringkas, tapi cukup untuk gambarkan betapa gembiranya hati sang lelaki. Ingat senang ke lelaki nak post something yang macam tu =.-

Err, ada tak blogger ke reader ke nak buat entry khas untuk aku ? hekkhekk.

Mana tau tetiba kang muncul kat komen, something yang boleh buat aku rasa 'omaigad '

Hahaha. Berangan, but I wish it happen :P

Tapi nak benda yang talk good la, sebab tak baikk kann talk bad tentang orang lain :D

Wednesday, December 25, 2013

Charger.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:13:00 PM
Reactions: 
3 kata-kata hebat !





Bismillah.

Pernah tak charger hilang masa bateri almost drain ? Pernahh takkkk ?? Sakiitt takk hatii ?

Sakiitt kann..

Mana hoii chargerr.. bak sini balikkk.. huwaaa...

Lepas ni nak kena letak sticker : belong to

dan harap tak hilang lagi :'(

daripada mood baik hati buleh berubah mood hoii..

tsk tsk.

Always On My Mind

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:07:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !




Love-But-Not-Pleasure-But-Yes #14

Bismillah.

Biar video yang berbicara, menggantikan tinta yang berkata.


Always On My Mind.

MR :)

Monday, December 23, 2013

Finally.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:51:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !





Bismillah.


Phewwhh... Minggu yang agak padat.. Tapi still happening walaupun penat tu tak payah nak cakap la kann.. Tapi belum selesai lagi kepadatan tu. Baru half, we have half more to go ! 

dan esok, majlis tahlil. Lusa resepsi. Woow ! the day that I can't easily wait ! Ceh, macam diri sendirik je naik pelamin kan ? LOL.

Oh ya, kisah tadi. Unexpected the day before enset tetiba tak buleh nak on. Haihh, pity me. Rasa macam tak complete, sebab tak boleh nak check email and some important calls.

Tapi tula, semua ada hikmah kan ? I just missed 2 job interviews just sebab enset tak boleh on dan tak rasa sikit pun inisiatif untuk on number tu. Just on my private number.

dan dengan senang lenangnya, boleh lepak tepi pool, tengok diorg main air. Feel the ocean wave, feel the view from the upper side building dan enjoy ALL the foods tanpa rasa bersalah sikit pun ! kehkehkeh.

entah kenapa bila dah balik baru terdetik nak on number tu guna lebihan enset yang ada. Enset tak leh on tu entahla, rasa macam nak let it be lah. Esok esok bila semua selesai baru kita seleroh yang tu kan.

Alhamdulillah, bukak email dapat lagi job interview. Bukak jobstreet ada few big company yang dah reviewS my CV. Syukurr ! Semoga lekatlah la satu dua ye dak ? ( and 4 misscalled from e company that I should go for e interview :( )

Oh ! ada orang jugde blog tak kongsi something yang useful =.=

Yeke ? tak pelah, maybe dia tak tengok betul betul kot yang Isu Darah Haid yang dah kongsikan, isu-isu islamik, non islamik.

Tak suka tak payah la visit kan ? I tak paksa uolls pun. Siap cakap post tak guna brain lagi u all ! Style AA gitu ! haha.

oklah, so the moral is don't easily judge the people if you didn't really know them kan ? sebab Allah je yang mampu menghukum, bukan kita :)

and I guess I know who.. heh, might be a guy kan awak ? :P

Friday, December 20, 2013

Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:15:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !





Bismillah.

Review sikit la kan movie ni. Sangat best, kena dengan jiwa. Banyak nasihat yang cuba disampaikan.

1. Nilai persahabatan yang dijaga dengan ikhlas.
2. Kisah dan cara-cara sunah Rasulullah
3. Kepentingan Solat & Doa
4. Ringkasan kisah-kisah Nabi
5. Terima qado & qadar
6. Kurangan rungutan terhadap setiap masalah & dugaan yang berlaku.
7. Sentiasa beri pertolongan kepada golongan yang memerlukan.

dan apa itu 1 marhalah. hehe

Love you self. Kurangkan kontroversi. Kurangkan busy body. dan ya teruskan senyuman. 


Tuesday, December 17, 2013

Morning Kiss

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:42:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !





Bismillah.

Selamat pagi ! Haih, bangun pagi senyum senyum. Entah kenapa hati ni susah betul nak marah. Kalau marah pun, tak sampai sejam. Terus marah tu jadi senyum senyum bahagia. 

Pelik kan ? dan tak semua orang yang pandai handle kita, dan dia berjaya ! Geram geram, penat tau kunci hati ni, tapi last last kena jugak curi. Katanya kunci dah campak mana entah, tak dapat pulangkan. 

Bila tanya guna manderem ke buat kita macam ni, dia cakap ni ha ikhlas dari hati. Guna manderem hati. Kan berbunga lagi. Haa.

Rasa macam nak je cubit pukul tumbuk kuat kuat. Tapi belum masa. Akan suatu masa, ku lunaskan semuanya. Haa, padan :p

Haih. Tapi dalam happy pun ada jugak yang macam sibuk je nak interframe sekali. Tak tau la niat dia apa kan. Tapi rasa diri sendiri tu boleh sedar kan, yang you are no need. Tapi tak tau kalau dia yang need gila gila sampai macam dah tak dak orang lain kan. Sarkastik ke ? 

Alah, kalau tak buat. Kenapa nak terasa ?

Ni untuk renungan bersama la.. mai la noh pakat renung sabda Rasulullah, dapat jugak pahala.

Kalau berdua, usahlah kita menjadi orang ketiga. Elakkan sifat pengadu domba, si pemecah belah & batu api. Rasullah pernah bersabda :

" Ketahuilah, sesungguhnya kedua penghuni kubur ini sedang disiksa. Dan mereka berdua disiksa bukan karena sesuatu yang besar. Adapun salah seorang di antara mereka disiksa karena suka mengadu-domba... "

Benda Bodoh

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:08:00 AM
Reactions: 
3 kata-kata hebat !




Bismillah.

Entah la kan kenapa, gian pulak nak update entry banyak banyak. Ah kisah pulak kan, bukan ada orang stalk pun, bukan ada yang jadi stalker pun. Yang ada pun secret reader je kan. Haha.. Sarkastik tak ? Abaikan.

dan entah kenapa malam ni asyik buat benda tak berpekdah. Baca inbox yang tak suka - tapi tak delete sambil dengaq lagu yang tak suka dengaq.

Buat benda yang sampai rasa double triple tak suka nak dengaq dan baca tapi still buat. Agak kurang pandai.

Pernah buat ?

Satu lagi, sama ada aku dah nyanyuk atau aku tak peka yang sebenaqnya dah dua tahun lebih. Tapi aku masih blurr blurr. Cepatnya masa, rasa macam baru setahun lebih. Maap naa sebab ingat ingat lupa.

Lagi kurang pandai, kenapa aku tulis ni kat blog ? Benda public.

Tapi reader tak kenai pon kan real me ?

So does anybody care ?

Cinta Bertepuk Sebelah Tangan

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:30:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !





Bismillah.

Kabare ? Waras ?

Berada pada tahap kebosanan yang memuncak. Rindu semua benda yang hectic. Menyesal dengan keluhan 'bila nak cuti niii'

tapi dalam bosan tu terselit bahagia. Bahagia bercinta dengan bilik, berasmara dengan kitchen. Best bila boleh feeling novel tanpa risau nak study untuk test atau kuiz. Best bila boleh semakkan kitchen dengan resipi baru dan main baking baking. Rasa heaven ! :D

yang tak best bila badan kui kembang. Itu memang langsung tak best ! Pipi macam apam hoi ! Comel dah macam doremon. Huks.

When it goes to the end ? hah, tunggu degree. Nak kata kerja, kerja tu macam tak nok je kat kita. Kita je yang nak gila-gila kat kerja. Apa orang kata, cinta tepuk sebelah tangan. Hah lagu tu la. Nak bercinta dengan kerja, tapi kerja tu tak sudi. Sedih sedih.

Makanya teruslah bercinta dengan  novel, blog, katil, tab tu. Oh lupa nak mention, bercinta dengan lemak. Huaaaa !


gemuk tapi comel. eh macam aku je. eh eh ! haha

Sunday, December 15, 2013

Berubah Demi Pasangan Non - Halal

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:03:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !




Bismillah.

Dalam hidup berpasangan, masing masing cuba berubah untuk tampak lebih sempurna. Berbanding mengekalkan sifat semula jadi yang menjadi tunjak utama perkenalan itu berlaku. Pelik bukan ? Kenapa mesti berubah atau menjadi individu yang berbeza hanya untuk memenangi hati seseorang yang belum lagi sah milik kita ? Atau perubahan tersebut dikira auto-pilot ?

 Eh tak jugak, bukan semua macam tu. Ada yang still remain how they are to their partner. Rileks. Beri layanan yang sama seperti yang lain. Insyaallah, kalau kita jujur, ikhlas - the relationship will be last forever. Acewah kau, jiwang ! Tapi mesti diselitkan dengan usaha dan doa. Kalau dah tertulis ia Jodoh, maka akan halal lah dia dan engkau pada satu masa nanti. Yang penting, usaha untuk jaga nafsu, dan berdoa supaya biar di landasan yang tidak melebihi-Nya berbanding yang lain.

Kalau kau masih cuba untuk tipu diri sendiri dengan menukar perwatakan mengikut musim, nah kau dengar lagu ni.



dan ini untuk muhasabah diri sendiri :




Friday, December 13, 2013

On The Street Where You Live.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 3:19:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !






Bismillah.

3.20 am. Still awake. Live up for something. Something that make me smile broadly. Enjoying listen and feeling deeply with the lyrics. Cliche !  Haha. I do love it most, relating it to the reality that I'm going to face it.

Oh ya, let me share with you what had made me still awake at this time and I got an important interview in the evening. Gosh Nis ! You should get off !



On The Street Where You Live.

But I prefer more from the My Fair Lady Musical. The sound had made me live up with the exotics lyric. Ouch ! Here, the one that I said. It mixed with the Nat King Cole version at the end. I'd love most the words in the beginning of the video.





..... she completely done me in, and my heart when to a journey to the moon....



A014

 (dan dijadikan indah) kepada manusia:  iaitu perempuan-perempuan dan anak-pinak; harta benda yang banyak bertimbun-timbun, dari emas dan perak; kuda peliharaan yang bertanda lagi terlatih; dan binatang-binatang ternak serta kebun-kebun tanaman. Semuanya itu ialah kesenangan hidup di dunia. Dan (ingatlah), pada sisi Allah ada tempat kembali yang sebaik-baiknya (iaitu Syurga).

(3:14)

Esok.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:05:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !



Bismillah.

Jumaat. Penghulu segala hari. Juga penentu bagi kehidupan yang entah bagaimana coraknya. Betapa hati ini gusar berdebar, hanya Dia yang tahu. Namun, disebalik gusaran-debaran, masih terselit satu harapan.

Harapan yang bukan mudah untuk dikenalpasti. Harapan sama ada ianya menjadi realiti, atau sebaliknya. Dua-dua menjadi harapan utama. Tidakkah keliru itu namanya ? Hati kata pergi - mencuba nasib. Untung nasib baik, ya untung sabut timbul. Tapi, dikira untungkah sebegitu ? Berbaloi dengan pengorbanan masa dan keselamatan ?

Bukan tamak dalam nak menentukan, namun ragu-ragu menjadi satu kenyataan. Orang kata usaha dahulu, keputusan belakang kira.

Mungkin boleh diguna pakai. Ya mungkin perlu mencuba dulu. dan tak mati pun kalau cuba. Kalau mati, anggap saja ajal sudah tiba. Maafkan segalanya selagi hayat masih tersisa.




A024
Melainkan (hendaklah disertakan dengan berkata): "Insya Allah". Dan ingatlah serta sebutlah akan Tuhanmu jika engkau lupa; dan katakanlah: "Mudah-mudahan Tuhanku memimpinku ke jalan petunjuk yang lebih dekat dan lebih terang dari ini".

Al-Kahfi (18:24)


Sunday, December 08, 2013

Di Mana Dia Dalam Jiwa Ini.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:00:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !




Bismillah.

Mungkin apa yang berlaku hari ini ada kaitannya dengan hari akan datang. Dan apa yang bakal terjadi merupakan antara dugaan yang bakal ditempuhi. Sama ada kita kuat untuk menghadapinya atau tumbang, terus menyalahkan takdir. Untuk terus bangun dan meneruskan perjuangan. Perlu yakin dengan kuasa Allah, yakin akan kasih sayang Allah terhadap hambanya. 

Suratan atau kebetulan, sungguh aku tak mahu ada hati yang terkorban dalam perjuangan akan datang. Lebih rela biarkan diri sendiri diranduk kecewa dari membiarkan hati yang tak berdosa terlibat sama dalam perjuangan mencari penentu masa depan.

Masa sekarang, hanya doa yang aku mampu panjatkan. Moga hari mendatang akan berjalan mudah, hati lebih tenang untuk meneruskan perjuangan fisabilillah.


A153
Wahai sekalian orang-orang yang beriman! Mintalah pertolongan (untuk menghadapi susah payah dalam menyempurnakan sesuatu perintah Tuhan) dengan bersabar dan dengan (mengerjakan) sembahyang; kerana sesungguhnya Allah menyertai (menolong) orang-orang yang sabar


A177

Bukanlah perkara kebajikan itu hanya kamu menghadapkan muka ke pihak timur dan barat, tetapi kebajikan itu ialah berimannya seseorang kepada Allah, dan hari akhirat, dan segala malaikat, dan segala Kitab, dan sekalian Nabi; dan mendermanya seseorang akan hartanya sedang ia menyayanginya, - kepada kaum kerabat, dan anak-anak yatim dan orang-orang miskin dan orang yang terlantar dalam perjalanan, dan kepada orang-orang yang meminta, dan untuk memerdekakan hamba-hamba abdi; dan mengerjanya seseorang akan sembahyang serta mengeluarkan zakat; dan perbuatan orang-orang yang menyempurnakan janjinya apabila mereka membuat perjanjian; dan ketabahan orang-orang yang sabar dalam masa kesempitan, dan dalam masa kesakitan, dan juga dalam masa bertempur dalam perjuangan perang Sabil. orang-orang yang demikian sifatnya), mereka itulah orang-orang yang benar (beriman dan mengerjakan kebajikan); dan mereka itulah juga orang-orang yang bertaqwa.

Al- Baqarah 2:177 )



berapa banyak perkara yang kita rasa kebetulan , hari ini kita tahu ia bukan kebetulan. Kerana peristiwa itulah aku berada di satu tempat macam ni.

Wednesday, December 04, 2013

Gatai.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:30:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Sweet ohh..


Tengok home facebook penuh dengan gambar wedding seniors & juniors.

Lagi sweet bila ada yang update gambar honeymoon.

Tepi pantai gitu,

Tepi jeti,

Atas bot,

Candle light dinner.

Pose dengan tulisan pasir pantai.

Pose sambil main air.

Pose sambil main aci nyorok.

Haih.

Siap baju sedondon lagi.

Mana tak sweet.

Indah aturan Tuhan bila yang haram dihalalkan, hanya dengan satu akad.

Tak tau lah nak describe, sebenarnya wujud perasaan ikhlas nak puji sweet 

atau

Cemburu * sebenarnya.

Gonna turn to 22,

and harapnya turn aku tu 5 tahun lagi,

KOT.

Doa, moga dia Jodoh aku.

Doa, supaya sentiasa dalam perlindungan Allah.

Doa, semoga sama-sama kuat untuk terus jaga batas pergaulan.

Haih, haa

Doa wey ! Bagi aku cepattt ................

hehehehehehehe

Saturday, November 30, 2013

Usah Kejut Harimau.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:33:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Manusia,

lain orang, lain sifatnya.

lain orang, lain perangainya.

umpama pelangi.

kadang kala dilihat cantik, tapi kadang kala serabut pula.


Itu manusia,

Untuk menilai,

Kita tidak mampu.

Untuk menghukum,

Siapa kita dibenarkan untuk memberi hukuman ?

Sedangkan diri kita sendiri pun tak suka dihukum.


dan Manusia.

sebenarnya banyak yang boleh diambil iktibar.

tak usah lihat orang.

lihat diri sendiri.

baik buruk.

cermin diri.

tahap manakah kita ?

from zero to hero ?

from hero to zero ?


well,

jom muhasabah.

aku pun.

tak baik sangat tak jahat sangat.

dan

' jangan kejutkan harimau yang sedang tidur ' :)

Thursday, November 28, 2013

Jubah Cotton S - XXXXL - Promosi Harga Runtuh Akhir Tahun !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:23:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Assalamualaikum,

Kali ini lain sikit ye readers, sy nak buat harga durian runtuh yang limited hingga hujung bulan 12 je..

Wajib beli ! Jubah cotton

- kain yang sedap pakai
- kain tak panas
- corak timbul
-pelbagai warna
-unlimited size ! s- xxxl !

dan

hanya RM80 ! include postage !

cepat akak, abang ! beli untuk tersayang.

pisang goreng ni haa ! lambat habis !

Whatsapp : 0124939602 

nah ! secret code untuk harga RM75 !!

secret code  : #kyra75


















cepat ! aihh berkenann sangat yang oren dengan purple tuu.. gojess hoii !!









Tuesday, November 26, 2013

Draft

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:33:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Ada satu draft yang bila aku baca balik, buat aku senyum sorang-sorang. Mulanya niat tu nak settle-kan yang draft tu supaya boleh la publish. Tapi bila fikir balik, hah. Tak payah lah.

Biarkan simpan sebagai draft. Sebab ?

Apa yang aku baca kat draft tu terus aku terbayang situasi sebenar 3 tahun dulu. Ya 3 tahun dulu.
Masih mencari arah tuju, arah kehidupan. Dan masa tu jugak aku kena pilih dua pilihan.

Pilihan yang aku lalui masa tu atau pilihan yang lain yang belum tentu aku mampu atau tak. Dan malam yang aku tengah fikir tu la benda tu berlaku. Memang sweet, sebab aku ingat balik sebelum tu apa yang pernah someone tu ucapkan dan aku agak takut kalau benda tu memang berlaku tapi pada masa yang sama, aku berharap jugak benda tu berlaku.

Aneh kan ?

Oh yaa, masa tu aku bukan kat rumah dan juga bukan di utara.
Di mana aku ketika itu biarlah rahsia. Sebab once aku bagi hint, hah memang orang yang baca tu akan spot the truth.

Kalau spot the truth ?

Malu la wey ! zaman 3 tahun dulu, pakai tudung pun seqebeh.
Bedak pun malaih nak pakai.
Apatah lagi nak cuci muka bagai.

Memang totaly out la.

tapi orang kata yang originality tu la yang the best kan ?

dan ya, sebab itu la situasi tu berlaku. hey ! awak ! saya ingat semua benda tau ! :)

Ok, sentuh bab originality, bukan nak cakap sekarang aku hipo-krik krik krik

Aku masih aku yang dulu, apa omputih cakap poreber me. hah gitew !

Ya, I am who I am.

Cuma sekarang dah belajar pakai pencuci muka, belajar pakai bedak compact. 

eh merepek pulak kan. 

Apapun, setiap kenangan mesti ada kisah. Dan kisah tu, hanya kita yang alami dan kita rasai.

Sama ada indah atau sebaliknya.

here am I

21 years.

and I am such a plain girl.

don't care what people say, because I love to being me.

heh.


Monday, November 18, 2013

Sang Rasa

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:27:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Izinkan aku memberi petua cinta,
Bagi semua yang dilanda asmara membara 

Mulut dan hati selalu bicara beda 
Selalu..

Izinkan aku bicara apa adanya 
Bahwa cinta pasti kalah oleh rasa di dada 

Yang terpenting dari semua yang ada hanyalah
Rasa...

Bila rasa itu...
ada pasti akan abadi
Sampai mati rasa itu ikut 

Rasa di hati tak bisa dusta dan di dustai 
Percayalah kepada sang rasa 

Bila rasa itu ada pasti akan abadi 
Sampai mati rasa itu ikut 

Rasa di hati tak bisa dusta dan di dustai 
Percayalah kepada sang rasa

Izinkan aku bicara apa adanya 
Bahwa cinta pasti kalah oleh rasa di dada 

Yang terpenting dari semua yang ada hanyalah
Rasa..

Friday, November 01, 2013

Move on

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:02:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
 Belajar untuk move on. Itu yang seharusnya dan sepatutnya.

Masa kita dalam gengaman, jaga gengaman tu supaya tak terlepas.
Jangan bila gengaman dah terbuka, baru sibuk nak kejapkan gengaman tersebut.

Nothing worth on it dude.

dan bila dah declare ' we are nothing ' tu
please, prove it.

no need nak contact balik, no need nak bergurau mesra bercanda balik.

dulu

'dia jahat, dia bla bla bla '

sekarang ?

bercanda mesra.

hak tuih !

move on la ! move on ! 

tak boleh nak move on ? 

blah !

siap dedicate video.

for what ?

wishing you in that video ?

shitty shit !

pernah dengar ludah jilat balik ?


Thursday, October 31, 2013

Sweet tu Cinta, Indah tu Dunia

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:59:00 AM
Reactions: 
10 kata-kata hebat !
sweet tu cinta,
indah tu dunia,
perit tu pengalaman, 
dan pengajarannya 
sebuah kehidupan.

dan, dari sweet, cinta, indah, dunia, perit, pengalaman dan pengajaran itu lah mendidik kita untuk lebih matang, lebih sempurna, lebih kuat menghadapi apa yang dinamakan kehidupan.

setiap perkara yang terjadi pasti ada makna tersirat dan tersurat. even kita p berak, tengok iklan kat tivi pun ada tersirat tersurat. 

cuma antara sedar atau tak.

antara rasa nak amik tahu kenapa benda tu terjadi atau tak..

atau tak peduli langsung dengan what actually happen.

dan macam tu la dunia,
dunia diri sendiri, yang kita sendiri create.

create atau kita yang corakkan jadi cantik, buruk atau biasa biasa je.

kadang andai kita jatuh, cuba bangun dengan gagah.
buktikan pada dunia, yang kita bisa bangun,
bukan jatuh tak bangun bangun.

kadang kalau kita terlalu gembira, sedarlah. supaya jangan yang terlalu gembira 
tukarnya terlalu duka.

kadang kita terlalu sedih, senyumlah. kerana kehidupan dunia terlalu sekejap
untuk kita laburkan kesedihan.

maknanya, apa yang kita lakukan,
biar dalam bentuk sederhana.

tidak terlalu banyak, tidak terlalu sedikit.

biar enak-enak
biar suam-suam

baru sedap.
baru indah.

dan dari situ kita kembali menghargai apa itu sweet, cinta, indah, dunia, perit, pengalaman dan seterusnya membentuk satu kehidupan yang sempurna.


keep moving, keep doing the good thing 
and stop thinking about the things that we not suppose to think about :)

bak kata ketty pery : I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire,
Cause I am a champion and
You’re gonna hear me ROAR


kata kunci kehidupan : roar

Monday, October 14, 2013

Emosional

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:39:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !



Huihuihui..

awop dah baca memo status berjela yang ite post dekat fakebook tu ?

atee ? xbaca lagi ?

aloo.. xdop feel laa..

haih..

so kay.. nanti u go and see kay :')

ni yang nak emosi ni.

haih.

ada baki 3 minggu je lagi.

3 minggu nak ligan pointer,

nak huha huha dengan member

nak semuanya la..

sayu jek rasa ny..

tapi adat setiap pertemuan ada perpisahan..

take care sayangs sayangs !

Friday, September 27, 2013

2 Series

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:15:00 AM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !


Dulu, masa bangku sekolah.


tengok orang 2 series ni dah rasa 'wow'

dah rasa seram sejuk.

Masa tu selalu fikir.

What am I gonna be bila 2 series tu..

2 series tu,

dulu, aku rasa macam dah super matured.

yeah, can think well.

plus.

boleh jadi idol untuk budak bawahan macam aku masa sekolah dulu.

dan paling aku takut.

bila 2 series, kena kahwin.

gosh ! kawen ?

haha.

tapi tu dulu..

ya, masa di bangku sekolah.

sekarang ?

ah ha !

terbalik.

rasa macam apa yang aku fikir masa sekolah rendah tu salah.

sama ada zaman makin berubah atau aku yang keep remain dari dulu sampai sekarang tak berubah rubah ?

dulu rasa 2 series tu dah matured, but aku rasa..

I'm not matured enough.

bukan tak matured langsung.

matured-nya ada, tapi separa.

dah sekarang I'm in 2 series.

dan persoalan what am I gonna be in 2 series tu..

aku rasa still keep questioning.

maybe jawapan dia hujung tahun ni ? 

atau 4 tahun akan datang ?

atau bila dah 3 series baru aku dapat clarified who am I in 2 series ?

tak tahu.

tapi 

Allah tahu.

doa saja deh.

muga muga semuanya baik aja :)

am I in love ?

Saturday, September 14, 2013

Seronok

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:24:00 AM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !

Aku Alia Diandra. Ahli medik sepenuh masa. Sebenarnya aku punya kelainan, kelainan yang tiada siapa yang dapat mengesannya. Sudah berapa banyak mangsa yang jatuh ditanganku. Aku puas dengan direktori pekerjaanku.

Sering kali aku bermonolog sendirian,sambil tersenyum memikirkan tektik dan teknik seterusnya yang bakal aku lakukan. Semakin dipuji hebat. Semakin terangsang hormon dinorfinku. Umpama ayat hipotesis pula.

Abaikan.













" Aku nak organ dalaman. Permintaan tinggi. Dapatkan hati. Aku nak yang fresh, senang ratah. Bau darah "

" Susah nak dapat bos. Kena cari yang pandai potong "

" Tak payah nak bising la vavi. Pergi cari ! "

Itu kisah pasaran gelap. Aku antara yang membanterasnya.


Bukan mudah nak dapatkan hati fresh. Nafsu aku pun susah nak lempias.

Hari ini aku nampak mangsa baru. Mengeliur rasanya. Geram. Tak sabar nak basahkan tangan dengan darah.

Bau hanyir, melajukan lagi hormon endorfin dan denyutan nadi. Ya itu yang aku suka. Buat aku rasa seronok.

Aku rentap, ramas dan cincang. Puas.


Tapi bukan pengakhirannya di situ, hati yang dicincang aku simpan. Kerana bau hanyir darah masih bersisa. Enakk. Kalah ganja atau gam yang dihidu.
Selepas puas dengan kerja luar biasaku aku balingkan saja kepada anjing. Buat makan petang. Ya aku seronok. Seronok dengan dengan dunia gelap aku sendiri.

Sehingga hari ini tiada siapa lagi yang dapat menghidu perbuatanku. Buat pengusaha restoran, maaf kerana permintaan hati ayam goreng berlada tak dapat dipenuhi. Aku tamak. Tamak dengan dunia aku sebagai penjual ayam dan penggemar hati ayam.

Semua hati itu milik aku. Seronok bau hanyir. Seronok melihat warna merah klasik, seronok mencincang hingga tiada rupa hati lagi.




Monday, September 09, 2013

September Story.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:30:00 AM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
Bunga mawar petik sekuntum,
Hai, Assalamualaikum !

Berpantun la pulak kan. herherher.
Sekejap je kan, dah September. What a amazing month that actually should be kan..

Tapi, syukur masih diberi nikmat merasai kasih sayang ibu bpa,
nikmat merasai kasih Pencipta terhadap hambaNya.

3 September.

The story started when I was admitted to the hospital, which is KPJ Penang.
and having operation on Wed. 

Warded until Friday evening and the cost was RM10k.

Gilak.

tapi never mine la, janji I'm feeling well now and jyeah recovery !

thanks to the doc, nurses, family, love and friends (:

120913 our second anniversary. <3 div="">

Sunday, August 25, 2013

Unwanted Person.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:07:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
aku tak suka dituduh, dan aku bukan kaki tuduh.


dan bila ada yang menuduh, aku mula rasa nak menuduh kembali.

permainan kan ?

well, siapa yang mulakan ?

to someone,

boleh tak kalau awak semak sebelum tuduh.

untuk apa guna saya hubungi awak ?

no profit.

ambil emel ?

for what girl ?

please, jangan cari masalah.

jangan cari publisiti.

muak.

rimas.

oh ya, tuduhla selagi dikandung hayat.

sungguh Allah Maha Melihat, Maha Mendengar.

aku serahkan semua pada Dia.

untuk tentukan apa yang dituduh dengan pentuduh tiada guna.


*semoga dia baca, dia terasa. jangan ganggu kalau tak berani tanggung pengakhirannya.

Saturday, August 24, 2013

unrealised feeling

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:57:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
dream of something that might not happen.


as well as it call dream

the probability are nothing

nothing to think of,

the unclassified feeling,

deep in the heart,

the never know feeling,

the never get end

and so call as love.

love is something that you can't describe easily.

it hard to define what actually love stand for.

it might be good,

it might be worse,

or

it might be anything that you think that related to.

so well, the unclassified feeling do sometime make you miserable.

the heartbroken, the misunderstanding are do sometime make you close more.

well people, keep smiling and please

don't stop to chase the 'gifted' feeling.

the feeling of being everything

feel the love, touch the love.

and

let the love touch you.
 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea