Saturday, July 30, 2011

Itu Makna CHENTA ?

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:33:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !


sebenarnya chenta tu tak seindah mana pun..
chenta tu kadang kala..
tak membawa apa-apa makna..

tapi chenta tu ajar kita kesabaran..
chenta tu ajar kita jangan putus asa..

dalam chenta,
akan wujudnya watak..
tak semua watak tu baik..

dalam chenta,
akan wujudnya lakonan..
tak semua lakonan tu menjadi..

dalam chenta,
akan wujudnya harapan..
tak semua harapan menjadi kenyataan..

dalam chenta,
akan wujudnya pengorbanan,
tak semua pengorbanan dihargai..

paling sakit..

bila kita iklas dalam ber-chenta,
kita dijadikan bahan ujikaji..

dimana,
chenta yang dipertahankan..
hanya sia-sia,
hanya gurauan semata-mata..


sepatah dua : jangan terlalu memberi dan menerima

Wednesday, July 20, 2011

WORDLESS : Sejuta Makna !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 6:40:00 PM
Reactions: 
7 kata-kata hebat !
BIAR







TAPI ADA



YANG


AKHIR KATA







Tuesday, July 19, 2011

hati dan perasaan bersuara

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:22:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !

hati..
tenanglah..
jangan buat macam ni..

hati..
bersabarlah..
cubaan..
dugaan..

hati..
perasaan tau keadaan hati..

perasaan nak tolong hati..
tapi hati kena la tolong perasaan jugak..

saat ni..
perasaan pun sakit..
hati jangan turut sakit ya..

perasaan sedih..
hati terkilan..
perasaan geram..
hati sakit..
perasaan rindu..
hati sayang..

perasaan kena kuat..
hati tolong perasaan ye..

hati jangan selalu sedih..
nanti perasaan hiba..

sepatah dua : hidup tak seindah yang disangka



Sunday, July 17, 2011

Tak payah nak over sangat LAH !!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:19:00 PM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !


entry kali ny.mmg agak annoying.dan nak bercerita tentang annoying person.its just like ketidak puasan hati sy dengan segelintir pasangan yang sedang hangat-hangat tahi ayam bercinta !

korang rimas tak kalau ada pakwe atau makwe kawan korang asyik tanya
hal buah hati diorang kat korang..
contoh..kalau korang online je..
muncul la chat dari hamba Allah
yang selalu tanya sal buah hati diorang..

saya tak kisah kalau nak tanya sihat atau tak..
ni tanya buah hati diorang tu curang atau tak..
pastu tanya selalunya buah hati diorang keluar dengan siapa..

hello !! apa lu ingat gua ni penyiasat ke der ??
atau mak limah mulut becok kaki korek ??

adoh-yai ! penat kadang dengan diorang..
tahu la buah hati korang tu kawan sy..
tapi..
tak kan lah personal details macam tu pun sy nak amik taw kan..

tak kan lah nak tnya diorang semua tu
hello !! pikir dlu sebelum tnya oke !
im not that type..

yang tu dah la stu hal..
yang buat panehhh jee tu bila
kita jawab xtaw..
boleh pulak dibalasnya..

''camtu ke kawan? smpai xtaw dy g mana''

adoi pakcik ! lu punya cikaro..lu punya hal lah !
apa kaitan lu nak cakap wa tak amik taw hal kawan ?!
lu ngat wa jaga tepi kain baju dia ke !

moral : tak payah nak over sangat dalam bercinta.



Thursday, July 14, 2011

Wordless : Mereka (:

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:13:00 PM
Reactions: 
4 kata-kata hebat !

penasihat 'junior' :)
tenkiu ! tenkiu !


abg kepada adik yang sebenarnya adik (:


adik kepada abg yang sebenarnya kakak :)




saya ??tiada siapa-siapa :)

thanks for them much !
sentiasa ada bila memerlukan :)



*curi pic dr atok pesbuk ! hehe

Sunday, July 10, 2011

Semoga Tenang Disana Dik

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 7:14:00 PM
Reactions: 
6 kata-kata hebat !
semoga tenang disana dik


Aiman..tatkala akak menulis ini..
Aiman sudah tiada di sisi kami..

Aiman..
pergimu amat kami terasa
bagai terdengar gelak tawamu
terbayang manis senyum wajahmu

Namun..
Aiman pergi dulu tinggalkan kami..

Aiman..
akak berdoa agar Aiman tenang disana
Disana Aiman bertemu dengan dunia Hakiki..

Aiman..
kami tahu deritamu
kami tahu sengsara barah mu
kami redha pemergianmu..

Semoga Aiman tenang disana..
kami sentiasa mengutus doa
Al Fatihah


Aiman Naim b Abdullah,
pergi meninggalkan kita pada 12.20 am,
10/07/2011-HUKM
penghidap Luekimia

Tuesday, July 05, 2011

Wordless

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:39:00 PM
Reactions: 
5 kata-kata hebat !

Talk less.

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea