Wednesday, November 28, 2012

Unforgettable.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:44:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !



I was born in 92.
He raise me up with care and love.
He teach me how to be an independent girl.
self-sustained.

He told me to be nice with others.
He told me to smile what ever problem face in.
He told me to be brave !

Brave like him ! A Singaporean Soldier !

The last 'wasiat' he gave me : the last words he spoke to me :
- Jangan bawak kereta laju-laju
- Jaga Tok ( tokwan passed away 13 days before him ), jaga maktok, tokyah pun tak tau bila tokyah nak meninggal ( 2 days before he passed away ) 

But now he left me behind. 
He left us behind.
He left us with precious memory.

What a precious moment 20 years ago :')

There's nobody can replace you,tokAyah.
Al Fatihah.



Tribute to : Hj Osman b Yahaya.
1937-2012.




Sunday, November 18, 2012

Arak dan Babi.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:52:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Arak dan Babi.


Komen / Feedback



hamba Allah yang 'latest' komen :  seburuk2 babi .. babi lah binatang yang paling ... tinggi kesesuaiannya dengan badan manusia ... sebab struktur jangtung manusia yang paling dekat adalah dengan struktur jantung babi ... hahhaa.. klaka kan tapi benar .. sebelum ada transplan jantung antara manusia dengan manusia ... pengkaji menggunakan jantung babi sebagai ... bahan uji .... dan ..................sebelum adrenalin sintetik ditemui .... berkurun lama kita merawat penyakit kencing manis menggunakan adrenalin babi ... yer .. pahamkan yang itu .. MAHA ESA tidak akan menjadikan satu benda tu yang buruk2 dalam buruk pasti ada cantiknya dalam cantik .. pasti ada buruk nya ... sesungguhnya ... DIA lah yang paling sempurna tiada duanya ....................... jangan terlalu streotaip dalam hal menghukum ... kerana segalanya adalah dari DIA .... dan pahamkan kembali ayat ....SEGALA YANG BAIK ADALAH DARI ALLAH DAN YANG BURUK DARI KELEMAHAN KITA SENDIRI ....... jangan disebabkan akal kita yang lemah alkohol dihukum sedemikian rupa ... hahahhahahahahhahaha

Baca ? What say you ?

do not take easy about hukum Allah,people.


Monday, November 12, 2012

Langkah.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:13:00 AM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !
Langkah.


Tiap detik, langkah itu pasti akan menuju. Menuju ke arah seterusnya.

Kadang kala kita sebagai hamba, hilang arah tuju seketika.

Namun tanpa kita sedar, walaupun begitu.

Langkah kita sentiasa diteruskan.

Seboleh bolehnya melangkah tanpa mahu berhenti.

Melangkah mencari yang abadi, melangkah mencari keredhaan Ilahi.

Teruskan melangkah. Hingga langkah terakhir diakhiri dengan

Asha du'alllah, illa ha ill lallah. Wa asha du an na Muhammad ma dan Rasullullah.


Friday, November 09, 2012

Mencarut.

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:34:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !

The Note on The Car Dashboard






unrealised -justt take an order..

and after a month - i realised this



Friday, November 02, 2012

Buku FiXi : Koleksi

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:10:00 PM
Reactions: 
4 kata-kata hebat !
aku sudah ketagih, ya ketagihkan FiXi.



Bermula dengan BISIK, aku mula berDENDAM lalu aku CEKIK dia hingga KELABU jadinya. NGERI pula rasa,tapi masih ok kerana belum MURTAD. Lalu aku HILANG. Arghhh, itu semua ayat TABU. huh

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea