Thursday, September 30, 2010

bluetooth sakit perut?

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:15:00 PM
Reactions: 
6 kata-kata hebat !

Bluetooth sakit perut??ehh yeke??boleh ke??haha..kenapa?tak percaya?hakikatnya penyakit boleh berjangkit melalui sistem bluetooth..dan penyakit itu adalah penyakit sakit perut..gila mengarut..:P

nak taw punca?punca dia syahiir..ha'a..dia punca sakit perut boleh bluetooth..:P
macam ni kisah dia..awal-awal pagi syahiir dah tak senang duduk..jap bangun jap duduk..bila tanya sengih je memanjang..last2 ngaku jugak yang dia sakit perut..hoho

yang lawaknya..boleh dikatakan hampir satu kelas sakit perut secara bergilir(selepas di bluetooth):)
lepas syahiir dah lega sakit perut(tanpa ke toilet)..terus hanim cakap dia sakit perut..pastu nysha..then ctn dan last sekali saya!huhu..kena jugak walaupun mula-
mula tu pakat dok bergurau kata 'dah off bluetooth'..hurmm..pelik kan?tapi unik..

nak tengok muka2 pro yang mengenal pasti cara terbaru penyakit berjangkit melalui bluetooth?meh kita tengok..:)

haa..ni la shahiir..punca penyakit di bluetooth..:P

lepas tu..dekat hanim(baju coco)..bluetooth plak kat c.t.n(baju kuning)


last sekalllii..dpt kat saya!huhu

nota kaki : kami xtaw macam mna nak edit gmbor korang jadik kecik..sebab dah cuba tp xleh..
n kami curi dari fesbuk..:P

Tuesday, September 28, 2010

ABC dan 100penulis

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 5:56:00 PM
Reactions: 
9 kata-kata hebat !
ABC 100penulis..lalala..tetibe rasa macam nak nguji minda dengan mengarang ikut abjad ABC..tapi..nak cerita pasal apa eh??Cerita pasal Kyra dan 100penulis laa..okeh??



A : A'ah..mula dengan BW..jumpa blog 100penulis yang cool ni..
B : Bila baca je entry tentang pencarian 100penulis..terus rasa teruja..woww!
C : Cari-cari cara nak join..tapi masih blurr kat mana nak submmit :(
D : Dekat shoutbox tu la permulaan segalanya..tulis soklan "mcm mne nk submit eh?"
E : En Asada yang bantu..:) dye explain macam mne nak join..(tenkiu2)
F : FYI..Kyra tunggu dekat seminggu lebih untuk di approve jadi editors
G : Gila happy bila dapat email dari admin..yelah..dapat join editors lain yang dah mantap..
H : Hari-hari on blog..update itu..update ini..gaya2 editor yang bizi gitu
I : Indahnya dunia bila digelar editor :) sebab memang kempunan lama dah nak jawat nama tuu
J : JeNG2..bermulalah pengembaraan si conget di medan penulisan..poyo gle..post pertama pun belum..huhu
K : Ketaq lutut jugak bila tengok hasil karya editors lain..rasa rendah diri sangat..Kyra newbie..:(
L : Lamou ah perasaan tu..apa pun kita kena cuba dengan yang terbaik kan?Chaiyokk!!
M : Minggu pertama tu jadi perak la jugak..cangak sini..cangak sana..rasa nak tarik diri?
N : Nope! Never !!
O : Oohh..korang ingat Kyra cepat putus asa ke??No!No!huhu..ter emo pulak..
P : Peluang datang sekali je..InsyaAllah Kyra akan buat yang terbaik untuk 100penulis
R : Rumah Kyra Ismera ny pun Kyra akan segarkan..jadikan lebih menarik..
s : Supaya orang rajin datang..rajin komen..:)rajin BW kat blog Kyra
T : Terima kasih eh kat editors yang banyak bagi nasihat..banyak bantu Kyra..
u : Untung Kyra sebab dapat kenal korang semua
V : Visit i??ok..i will visit u back..:P
W : WOWW!! Da banyak Kyra membebel ny..hoho
X : XOXO..Sayang kamo0..kamo0 dan kamoo0 <3
z : ZZzz..eh..jangan tdo kat sini..lagi pun citer Kyra dah habis..:)hoho

wee..berjaya siapkan..tapi..cuba korang teka..ape yang missing??hohosape2 yang berminat nak join 100penulis..sila la klik sni..jom2..cepat2..sementara ada kosong..

Sunday, September 26, 2010

5C asas cari pakwe??

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 5:20:00 PM
Reactions: 
5 kata-kata hebat !
Cikgu saya cakap...perempuan ni kuat memilih...sebab nak yang terbaik dalam kehidupan...cikgu saya cakap perempuan dekat satu negara ni..pilih berdasarkan 5C..poyos la kau kyra..guna saya..okeh tukar..

5C..tahu tak apa itu 5C..cikgu Kyra cakap..tu prinsip wanita dekat Singapore..entah betul..entah tidak..tapi mungkin tak semua yang berpegang pada prinsip tu kan..maybe hanya segelintir..okeh..meh kita tengok..apa tu 5C mengikut cekgu sejarah tamadun cik kyra..:)

5C

1st C : car..mesti ada kereta..nak g dating..kena ada kereta..kalau hujan tak basah..
2nd C : condominium.xde kondo x boleh..kena ada kondo..rumah flat tak layan..rumah teres tak pandang
3rd C : cash.haa..ny penting..xde duit..awal2 lagi kena reject..
4th C : credit.xde kad kredit??xpayah la nak ajak dating..at least ada satu card credit..
5th C : care.haa..betul..bg diorang care dekat last skali..biar C lain kat atas..

agak2 prinsip 5c ny boleh pakai tak??patut ke tak patut..bukan semua mata juwitan..duitan..

100penulis kena plagiat

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:30:00 PM
Reactions: 
8 kata-kata hebat !
Kenapa??tak percaya ke??ni fakta..bukan tipu2 or main2..sebelum ni pernah la jugak dengar..ada editor ciplak 100penulis..tapi cik kyra diamkan je..ingat benda ni sikit je..rupanya..mak aii..gedabak besar kesan dia..plagiat hidup2..

Cik Kyra rasa org yang buat benda tak senonoh ny dulu editors 100penulis jugak..sebab dekat blog dy tu..dy siap pesan lagi tentang geng klik nuffnag yang ADMIN 100PENULIS buat..ohh..post tu boleh plak engko komen/nasihat kat blog engko..nape engo tak nak komen/nasihat yang kes entry kena plagiat??blogger xde identiti sendiri??cilake btul..(tetibe rase terlalu geram)
siap ada assigment semua cukup..kiranya dy tahu selok belok 100penulis..sebab hanya editors je kne buat assigment ny..dekat editors area..nak masuk editors area kena ada invitation..bukan boleh main masuk..

kepada editors 100penulis..jangan terpedaya..jangan main join je..selak kiri kanan dulu..sebab dah ada editors yang kena blocks..nak ke jadi macam tu??kepada editors yang dah terkena..cuba2 la pujuk admin..huhu

ny links untuk korang..perhatikan dan fikirkan..apa motif sebenar dy
: nizam omar
: 100penulis sebenar 100penulis.blogspot

Friday, September 24, 2010

Kena Reject??

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:16:00 PM
Reactions: 
6 kata-kata hebat !
Masih terngiang-ngiang janji manis yang pernah di lafazkan oleh Ikram dahulu.Kata-kata yang diselitkan janji manis untuk sentiasa bersama lenyap entah ke mana.Ikram bukan lagi seperti Ikram dahulu.Entah di mana silap Iziana secara tiba-tiba Ikram memutuskan hubungan mereka dan menganggapnya hanya seperti adik.Bingung memikirkan di mana salah silapnya.Lantas di dailnya nombor Ikram.Bergunung rindu rasanya.

“Ikram..”Iz memulakan perbualan.

“Ye Iz..kenapa call Ikram?”

Terkedu seketika.Dahulu sekiranya dia menghubungi Ikram betapa gembiranya lelaki itu.Tidak langsung di tanya sebab menelefon.Tapi sekarang?

“Ikram..apa salah Iz? Kenapa Ikram buat Iz macam ni?” Tubir matanya sudah mula menakung air jernih.Ditahan supaya tidak menitis.

“Hish..Iz,dulu Iz juga pernah cakapkan..hati dan perasaan tidak boleh dipaksa..ianya hadir dan pergi dengan sendiri..”tegas penyataan yang dikeluarkan.

Air mata yang ditahan menitis juga akhirnya.Tidak disangka kata-katanya dahulu memberikan impak yang kuat kepadanya kembali.
“Iz cuma nak tahu dimana silap Iz sampai kita jadi sebegini”

“Entah..Cuma Ikram tak dapat terima Iz seperti dulu.Perasaan Ikram untuk Iz hanya sebagai adik.Jangan tanya kenapa.Ikram sendiri tak dapat jawab bagaimana perasaan cinta itu dah bertukar kepada kasih abang terhadap adiknya.”

“Kalau itu keputusan Ikram.Iz terima” terus di matikan talian telefon tanpa memberi salam.

Blogger..I'm SoRRy

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:15:00 PM
Reactions: 
6 kata-kata hebat !
aduh..npe ny..da lama perasaan ny xdatang..tetibe datang plak..hurm..sekarang.detik ini.saat ini.cik kyra rasa rendah diri sangat2..pastu rasa malu dekat blogger2 lain..sebab cik kyra..:(
okeh..cik kyra nak ngaku semua bnda..n hope smua blogger leyh terima cik kyra n maafkan cik kyra..walaupun maybe akan ad blogger y ckp..'eh npe ngn minah ny..sensitif plak dy'..uhuks..cik kyra tak taw npe tetibe rasa mcm ny..sory2..

1.sory sgt2 sbb cik kyra ny bnyk kerenah
2.sory sbb kadang2 terlalu byk sgt tanya itu ini.
3.sory sbb klau blogger lain online..mesti cik kyra nk sibuk tnya mcm2.sory3!! :(
4.sory sbb cik kyra byk mnyusahkn korang..smpai (mungkin) ada yang rimas
5.sory sebab cik kyra ny degil..

last but least : cik kyra masih mentah dalam dunia blogging..cik kyra perlukan nasihat dari blogger otai..klau cik kyra salah..harap korang leyh tgur cik kyra..

Salam Sayang..
Kyra Ismera
(Si Conget Berbicara)

You've Got A Friend In Me

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:22:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Run like a wind bull-eye...To infinity and beyond...your my favourite deputy...Familiar tak dengan phrase ny..?plizz jgn ckp ntah la..xpnah dgr pon..aduh..luruh jantung cik kyra..ny cter Toy Story la...Cik kyra mmg giler habis la dekat cter tuh..tgk berulang-ulang kali..seyez xtipu..dah sebulan asyk tgk cter tu je dr toy story 1 sampai la toy story 3..klau tak tengok kat cd..tgk kat disney channel..best taw..korang kna tgk..best sgt2..enjoy n fun..ermm..spe yang minat cter tu mesti taw lagu yang Woody selalu nyanyi..ny haa..cik kyra da jumpa dekat rumah pakcik youtube..dy kasi pinjam..jom layan lagu ny..

Thursday, September 23, 2010

Pakcik Malware dah blik kg....

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:46:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
syukur sgt2..terima kasih sgt2 dekat blogger2 yang dah sudi bntu..semua pakat dok halau pakcik Malware dr rumah ny..akhirnya dy keluar jgk..yup..mmg slah cik kyra sebab tak perasan langsung dekat satu link ny..tp alhamdulillah..akhirnya berjaya jugak sampai ke Gunung Everest..ehh..slap!berjaya halau pakcik Malware..

Dedicate a lot of thanks to
-cik asada
-100penulis..
-akak sizuka


dan lovely frend..hanim sebab bt post tu..:P..sy mmg chumel..:P

Wednesday, September 22, 2010

Malware datang rumah Cik Kyra..:(

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:54:00 PM
Reactions: 
4 kata-kata hebat !
sgt geram.terlalu geram.dan dah tak tau nak cakap apa.sebelum ny cik kyra bw.selalu terserempak dengan noticifation pakcik Malware dekat blog2.cik kyra jd takut la jugak.tp semalam sampai pukul 1.45 am.Blog cik kyra bebas dari malware(sebab time tu cik kyra off)dan betapa terkejut beruknya bila pukul 2.30 pm cik kyra masuk blog cik kyra.terus ada pakcik malware.punca dia dari satu link yang cik kyra xpenah langsung bukak.dan lepas belek semua code widget.still xdapat detect yang mana punca malware.
so cik kyra buat keputusan untuk pergi serbu web tu kot2 cik kyra bleyh ingat cik kyra amik widget ape..hurmm..web tu web biasa.dan blog tu xfollow cik kyra.blog tu more like on bisness n bukan macam blog kita-kita..

haizz..spe leyh bantu??tolong laaa..:(

Monday, September 20, 2010

Jika Aku Jatuh Moto..Eh Jatuh Cinta...:)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:51:00 PM
Reactions: 
4 kata-kata hebat !
tadi g merempit + meronda dekat rumah Youtube..saje g beraye rumah dy..cari kueh yang sedap didengar..:)..makanan yang tersentuh emosi..jalan punya jalan punya jalan jumpa la pencuci mulut ny...sedap la jgk..terus mintak kat tuan rumah nak bawak balik sikit..nak simpan kat rumah..rumah Kyra Ismera :)..nak simpan buat tatapan pengunjung..bila rasa pencuci mulut ny..teringat dekat cik asada..sebab hari tu dy wish supaya cik kyra cpat2 dapat pkwe time birthday..huhu.. pape pon jom layan..zasss




~sebenarnya cik kyra nak post entry sumting semalam..tp terlupa..pas2 nak ucap tq bebanyak kat cik asada sebab byk tlg cik kyra~

Saturday, September 18, 2010

PJJ sebalik tirai besi

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:21:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !


Kerajaan Malaysia prihatin terhadap rakyatnya dan mementingkan pembelajaran.Sebagai bukti,pesalah juvana dan pesalah lain boleh menyambung pelajaran di sebalik tirai besi.Pembelajaran secara PJJ dan online anjuran OUM.Malah pensyarah juga datang mengajar pada setiap hari Isnin.Menarik bukan?Mereka sepatutnya bersyukur sebab tak semua berpeluang melanjutkan pelajaran.Melalui cara ini mereka mampu mengubah nasib mereka.Sekurang-kurangnya mereka bebas dari tirai besi dengan segulung ijazah di tangan.Mungkin dengan segulung ijazah ini mampu mengubah prospek masyarakat tentang mereka.Sepatutnya kita sebagai masyarakat prihatin seharusnya memberi sokongan terhadap mereka.Kurangkan cacian.Kurangkan pandangan negative.Siapa sangka di sebalik sejarah tirai besi mereka bisa menggemparkan Negara dengan kejayaan mereka.Mereka bisa menaikkan nama Negara.

Jutaan terima kasih buat kerajaan Malaysia kerana peka dan prihatin tentang kehidupan mendatang rakyatnya. :)


nasib mereka bisa berubah dengan adanya segulung ijazah..

Asam Ko juadah raya..:)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:21:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
nie kisah adik cik kyra..adik cik kyra neyh memang suka makan asam ko..ala asam yang bulat2 tu..ada yang masin ada yang masam..tadi die g kedai dengan tokyah..so menjadi kewajipan bagi die untuk beli satu paket asam ko yang harga die lebih kurang 3 hinggit tu..nak jadikan cerita..td..anak murid ayah datang..agaknya diorang berkenan dengan asam ko tu (mungkin dah bosan makan kueh raya) habis satu paket diorang makan..sebiji pun tak tinggal..wahh dasyat tuh..3 orang habiskan satu paket asam ko?ganas neyh..bila diorang balik..adik cik kyra ni pun tercari-cari la paket asam ko yang die baru beli tadi..tup2 tgk tinggal paket kosong je..baraaaannn la kawan..habes semua orang die jaja..mula-mula sekali ofcoz yang die tnya ayah cik kyra napa jamu asam ko..(bunyi lawak je jamu asam ko kat tetamu)..ayah cik kyra jawab "mna ayah tau..dok atas meja..depa makan laa"..terus die tarik muka masuk bilik ngadu kat cik kyra..mula2 cik kyra bt derk je..sbb mata tumpu kat lappy..die cakap "kak..adek heran laa...pasai pa depa makan sampai habeh..adek baru makan satu.."..so dengan muka blurr..cik kyra tanya la makan apa..then bila dia bagitaw makan asam ko..mulalah cik kyra ketawa terbahak bahak..dye tetap dengan merajuk dye g ngadu dekat tokyah dengan maktok..respon tokyah dengan maktok la pling lawak..hehe..tokyah ckap ''alah..takat sepeket 3 ringgit tu..esok tokyah beli sepuluh peket kat awak..gaduh pa.." maktok plak cakap ''senang la nohh orang zaman sekarang..tahun depan raya kita tok sah jamu kuih kat depa..kita jamu asam ko..senang..murah pun murah" hahaha...maktok2..:) sampai sekarang adik still membebel sal asam ko...:D

asam ko=asam boy

Saya Sayang Awak !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:01:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Awak,saya sayang awak..
Saya rasa saya tak boleh berpisah dengan awak..
Makin hari makin menebal perasaan sayang saya dekat awak..
Awak buat saya gembira..
Awak buat saya senyum sorang sorang macam orang gila..
Biarlah orang kata..buang masa je layan awak..
Saya tak peduli semua tu..memang masa saya untuk awak je..
Takde yang lain selain awak..
Dulu,pernah jugak saya belajar lupakan awak..
Tapi,tak boleh..
Sebab awak tempat saya luahan perasaan saya..
Awak selalu bersama saya..
Dengar luahan hati saya..
Cuma kadang kadang awak buat perangai..
Tapi saya faham..
Mungkin ‘boss’ awak bz..
Sebab tu awak buat perangai..
Awak jadik lembab..
Maaf eh..saya selalu cakap

“hai..lembap la pulak blog neyh!’”



Ps: saya syg awak,Kyra Ismera ^^, XD

Thursday, September 16, 2010

Kehebatan Sambal Belacan..

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:58:00 PM
Reactions: 
7 kata-kata hebat !
Malaysia terkenal dengan sambal belacan..wahh uniknya..:)..bunga raya,bunga kebangsaan..agaknya lepas ny..sambal belacan makanan kebangsaan tak??boleh jadi tukan..
korang dah tengok video sambal belacan?raseny ramai da tgk...best la..melambangkan rakyat Malaysia..:)



walau ape pun...di mana kita pun..makanan sedap tara mana pun..sambal belacan tetap dihati..:)sambal belacan pengerat kasih sayang warga malaysia..:)
sambal belacan : lagik pedas lagi perghh!!
Happy Malaysia Day!

Tuesday, September 14, 2010

perkara buat lelaki..

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:31:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

kami sepupu

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 6:59:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Tadi lepas awak semua balik.saya rasa sunyi.terus rasa sunyi.yela,seminggu kiter beraya sama-sama.hari ni awak semua dah balik KL.saya masuk bilik.saya teringat kita bercerita pagi tadi.kita bersila dekat katil.kita cerita pasal hantu n mimpi.pastu..awak bersiap nak balik.sambil bersiap.awak cerita tentang sorang girl neyh,yang gatai gedik nak kat pakwe awak.kakak awak marah.kakak awak kata perempuan macam tu patut kena ajar.saya pun rasa geram.sebab tak patut gurl tu cakap macam tu kat awak.
Sorry eh.semalam saya tido awal.pukul 12.30 saya dah tido.saya sebenarnya pening+sakit perut+nak termuntah.sebab tu saya diam je.saya terus tido.saya tak taw kes awak tu mula dari malam semalam lagi.tapi sebulum saya tido saya dengar awak sembang dengan boy awak.saya dengar kakak sembang dengan boy dye jugak.tapi saya tak ambil pot sebab saya pun tak bape sihat.maaf eh awak awak.
Pagi tadi saya terjaga pukul 3 lebih kot.saya kalih-kalih awak ada sebelah saya.awak tido merekok sejuk.awak guna bantal saya.pastu awak cakap kat saya awak nak tido sebelah saya sebab awak sakit perut.awk muntah.tapi muntah angin.saya angguk je.sebab ngantuk sangat.pastu saya buka tilam untuk awak.kita tido sampai pagi.kita tido sama-sama 
Tapi sekarang korang dah balik.nanti mesti saya rindu suasana dengan korang.rindu nak kongsi nasi kandar sama-sama.rindu kita bergayut telefon sama-sama(sampai maid awak merajuk).saya suka tengok awak bergayut dengan pakwe awak malam2.sweet ;) awak ber webcam dengan pakwe awak ;)
Hurm..malam ni saya tido sorang2 da.da takde kawan nak tido dengan saya.;( nanti saya tengok tv sorang2 jugak.;( esok ayah det nak balik.lagila saya rasa sunyi.;(
Awak..ingat taw kenangan kita masak nasi briyani ;) kenangan kita lipat tisu ;)
Awak.saya tengah takut  sebab awak cakap ary khamis pakcik hanafi nak datang  betul ke awak????huhu

Saturday, September 04, 2010

selamat hari raya!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:40:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
selamat hari raya.maaf zahir dan batin.semangatny nk raya...=)
pape pn..cik kyra nak mintak maaf banyak2..huhu..maafkan cik kyra yerp..
raya datang la rumah..

*terlalu excited sampai xtaw nak tulis pe dah*=}

Thursday, September 02, 2010

aku.dan.persahabatan

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:33:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
benda yang paling aku takut.akhirnya jadi jugak.nak buat macam mana kan.tapi demi kawan-kawan.aku.akan.terima je la.

to sumone : eh.saya kawan.dengan awak.ikhlas tahu!.tapi bila awak tanya soalan tu.saya terasa.seolah-olah selama ni.saya mengganggu awak.awak cakap.awak tak kisah kalau saya mengaku.tapi awak sedar tak.saya terasa dengan soalan awak?biarlah.benda tu saya.je yang tahu.biar saya.je yang.tahu yang.saya ikhlas.dengan.awak.awak kata.awak tension.bila.si dia cakap.kita macam couple.awak cakap awak tak suka.bila benda salah.kata betul.ok.saya terima tu.tapi kata-kata.buat saya sedar.yang awak macam tak suka kawan dengan.saya.mungkin perasaan je.tapi.biarlah.asalkan lepas ni.awak tak tension lagi dah.sebab saya sayang awak!saya sayang awak sebagai kawan baik saya!maafkan sya.sebab kena buat macam ni.lepas ni.

to one girl : awak.saya hormat awak sebagai kawan awak.walaupun awak tpye banyak.kerenah.tapi pemikiran waras masih boleh.terima awak.sebagai kawan saya.awak tahu tak.sebab awak.saya dengan dia.sebab awak.dia tanya saya soalan tu.apa pun.thanks awak sebab dah buat saya sedar satu perkara.awak.lepas ni.tak payahla.nak gosipkan saya.dengan dia.kami kawan je.tak lebih.dan tak kurang.

to them : awak.kalau tak nak datang.awak tak boleh inform saya ke?awak.tahu tak saya jadi risau bila awak tak datang.entah sakit ke ape.awak.berat sangat kan awak nak hantar msg kat saya kata awak taknak datang.tak pun awak bagitau la.melalui fb.tapi.tak jugak.awak.saya sayang awak..awak kawan saya.awak.saya ada buat salah ke?maafkan saya kalau saya ada buat awak sakit hati.

sekiranya ikhlasnya hati menerima seseorang.tetapi akhirnya ikhlas tu tak di hargai.pedih rasanya.sakit rasanya.tapi demi persahabatan kita.saya anggap.sebagai tak de apalah.biarlah.

nasib benda ni jadi.sehari sebelum cuti sekolah.kalau tak saya tak tahu macam mana nak berhadapan dengan awak semua.mungkin saya akan diam je.awak.maafkan saya.saya bukan kawan y6ang baik buat awak semua.

to awak yang tolong saya : awak.terima kasih sebab care pasal saya.saya akan ingat nasihat awak.saya tak kan lupakan.terima kasih sebab luangkan masa malam awak untuk saya.terima kasih sebab habiskan kredit awak untuk saya.saya akan ingat semua.tu.awak jangan.lupa saya ya!saya nak jadi kawan awak.kawan baik awak.

Wednesday, September 01, 2010

Muet

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 6:11:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
(nak karang ayat poyo...=) )

okeh.tomorrow got speaking test(MUET)..
so as usual i have to prepare one topic based on Health..
so i kindly choose topic on Stress n How Stress Related to your Health.
is it interesting?
hurm..hope so ya!
my MUET teacher is kinda 'garang' huhu.
if I cant prepared it and cant present it well.
hurm.will listen to her blabbering.but i likes her blabbering..really!
one more things!
she doesnt like if we use this kind of phrase in class..'teacher..saya blurr' or 'teacher..otak saya jem..'..she said that this kind of words will shows ur fool.foolish person.hurm..

so..hope that i can do well tomorrow.Wish me luck ya!
 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea