Tuesday, March 11, 2014

Tutorial Tudung Bawal Biasa versi Labuh

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:07:00 PM
Reactions: 
4 kata-kata hebat !





model tak berbayar. tsk tsk

assalamualaikum !

since semua tanya macam mana nak jadikan bawal biasa jadi labuh ( macam gambar ) terhasillah tutorial tak seberapa nih. Hope membantu la ye :)

pss, jimat duit..  kos RM5-7 je..

1.  korang lipat tudung hanya bidang kecil


2. pinkan macam biasa

3. ambil salah satu bahagian tudung, naikkan ke atas tepi kepala ( macam dalam gambar ) . Kemudian pinkan.

4. Satu bahagian lagi, korang pinkan dibahu macam nak buat tudung biasa ( rama-rama)

5. kemaskan, terutamanya lebihan yang di pin di atas tepi kepala.. nak cantik, pinkan disisi bahu ( dalam gambar )

6. kemaskan, siap ! :) tak sampai 5 minit !


cepat dan mudah ! tapi korang kena pakai inner neck atau tudung syria.. sebab kalau tak jarang.. nampak tengkuk, aurat tuu kaklongg !

senang kan nak berhijab, cara dah ada.. cuma nak atau tak je ;)

ehem ! dah try tu tunjuk la gambor awopp yang cantik tuu kat komenn.. sharing is caringg.. hiks



Monday, March 03, 2014

Do Re Mi - Budi

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:31:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !






Wa ga pat
Do dododododo, re rerererere
Mi mimimimimi, fa fafafafafa
(do) Doakan ku harus pergi (re) relakan aku di sini
(mi) Misalnya aku kan pulang (fa) fastikan kau tetap menunggu
(sol) Soal cinta luar biasa (la) lama-lama bisa gila
(si) Siapa yang tahu pasti (do) doakan aku di sini
Adududuh duh aku percaya
Kali ini kau pasti bisa yeah
Kuku kutanya ada yang salah
Jelas ini luar biasa
Hal yang baik tidak mudah, tak seperti kau bicara
Mereka mengerti ini terlalu jadi masalah
Ketika kau mulai bisa terbiasa untuk dapat
Menikmati hari-hari tanpaku di sini
(do) Doakan ku harus pergi (re) relakan aku di sini
(mi) Misalnya aku kan pulang (fa) fastikan kau tetap menunggu
(sol) Soal cinta luar biasa (la) lama-lama bisa gila
(si) Siapa yang tahu pasti (do) doakan aku di sini
Hal yang baik tidak mudah, tak seperti kau bicara
Mereka mengerti ini terlalu jadi masalah
Ketika kau mulai bisa terbiasa untuk dapat
Menikmati hari-hari tanpaku di sini
(do) Doakan ku harus pergi (re) relakan aku di sini
(mi) Misalnya aku kan pulang (fa) fastikan kau tetap menunggu
(sol) Soal cinta luar biasa (la) lama-lama bisa gila
(si) Siapa yang tahu pasti (do) doakan aku di sini
Everybody sings it!
(do) Doakan ku harus pergi (re) relakan aku di sini
(mi) Misalnya aku kan pulang (fa) fastikan kau tetap menunggu
(sol) Soal cinta luar biasa (la) lama-lama bisa gila
(si) Siapa yang tahu pasti (do) doakan aku di sini
Doakan ku harus pergi, relakan aku di sini
Misalnya aku kan pulang, fafa fastikan kau yang menunggu
Soal cinta luar biasa, lama-lama bisa gila
Siapa yang tahu pasti, doakan aku di sini

best kan ? :)


 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea