Tuesday, August 31, 2010

hati dan perasaan demam

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:55:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
feeling kinda stress.dunno why.kenapa ya?okeh.perasaan ini datang secara tiba-tiba.kelmarin dulu pun rasa macam ni.kemarin dulu bila rasa macam ni terus text kat fadyla,raja and akashah.thanks 4 them coz helping me.
tapi.selalunya kalau diorang bagi nasihat.otak ni ok je.perasaan pun felt better.
tp semalam.tak pun.tetiba rasa lagi.dan.lagi.sayu.

oh.perasaan.kenapa dengan kamu?demam ya.huhu

semalam pun sama.feeling this like kinda weird.ohh!!hati.kenapa dengan kamu?sakit ya.huhu.erm thanks to shahiir coz calling me.dia cita g beli baju raya,lepak kat penang port and sort all.terhibur seketika.then sahur pun kami borak lagi.tapi hati ni.still rasa resah+sunyi+sedih.kenapa entah?sory to shahiir sebab sembang pun beremosi.

hai la hati.hai la perasaan.kenapa ni?tenang la.jangan la macam ni.=(

merdeka dan raya

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 3:22:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Happy merdeka n Malaysia Day..
dah 53 tahun kita sambut merdeka..
So..harapnya pemikiran kita pun merdeka la ye..
Means..janganla ada pemikiran kolot.pemikiran zaman British.
Be open minded ok =)

hurm..merdeka sudah..raya?
next week la..=)!!
eh..Jumaat sekali lagi..huhu
apa pun..nak wish jugak..selamat hari raya!!
maaf zahir batin..
mai la rumah..iklas ni..=}{=

ps-jangan main mercun! main bunga api je taw..hehe
-kad raya! wajib hantar
-kuih raya..beli pun xpe..:p

Sunday, August 29, 2010

keghairahan hujan

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:18:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
ok.hujan lebat.meredakan segala perasaan.best+gempak
balik sekolah dalam keaadan yang sangat lencun.sebab?
mandi hujan la.haha.rasa enjoy sangat.terlalu fun.rasa macam kembali ke zaman kanak-kanak.FYI.saya memang suka mandi hujan <3.suka sangat-sangat.so kesempatan yang ada.main la sungguh-sungguh.tapi tak ada la sampai batal posa yer.=)


boleh bayangkan tak.

berbaju sekolah.
beg merah.
main hujan.
basah lencun.
tapi payung kuning di tangan.

payung kuning?
ha'a.pinjam kat akak kedai runcit.
sebab
1.kalau balik tanpa payung nanti mesti orang cakap
"ishh kesiannya.balik dalam hujan"hehe
2.nampak macam "tak betul"sebab redah hujan yang gila.lebat.
3.nampak agak ayu=budak2 bila ada payung tapi macam tak pakai
4.payung tu saya guna untuk pusing-pusing kan dia aje..=)

so boleh bayangkan tak?hehe
balik tu terus hantar msg kat Shahiir ckp main hujan.
kawan marah kot.ahaks.
anyway.tak kisah.janji fun.=)

tak guna!!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:05:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
betul la kata orang.walaupun sedara kita tak boleh terlalu baik dengan dia.sebab?

sebab :

1.dia akan gunakan kelemahan kita untuk kepentingan diri
2.dia akan sombong dan bongkak bila dia tahu siapa kita.terutama bila kita 'down'
3.dia jadi seorang yang talam dua muka
4.depan ya amat baik.belakang hampeh!
5.msg mcm malaikat tapi hakikat macam tutttt

sorry!xtaw kenapa rasa marah sangat.hurm.maaf

Friday, August 27, 2010

undercover! perasaan

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:04:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
eh kenapa.bila terpandang profile dia.wujud satu perasaan yang sangat aneh.perasaan tu.perasaan kecewa.sedih.terluka.kenapa?sedangkan hakikat mentaliti tiada apa.tapi hakikat hati?ya punya seribu makna tersembunyi.

tapi.sedarkah kau wahai insan?sedarkah dengan tindakan engkau.tapi.itu suratan.dan aku akuinya.kita tiada apa-apa.cuma.maafkan aku kerana.hati ini terlalu keras.untuk menafikan wujudnya perasaan itu.

maafkan aku.

Wednesday, August 25, 2010

chenta mamat jual burger

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:24:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Terlintas detik di hati." Dia sayang aku ? Kalau sayang kenapa abaikan aku ? ”

“Ahh..biarlah..biar masa yang menentukan..yang aku sibuk pikir ni kenapa ? ”
lantas tangan hinggap di kepala.Kepala yang tak gatal tu jadi mangsa.Haiii..

Duduk termangu di satu sudut.Dah memang hobi pun suka layan perasaan.
Nasib baik dalam U aku ni tak de pantai.Kalau tak.Sah-sah aku berkampung kat situ.

Teringat zaman kanak-kanak. Dia kejar aku. Aku kejar dia. Heh ! Perlu ke ingat semua tu ?
Tak penting pon !

BUzzz!!

1 New Message

Hye..honey..meet u tonyte ok..lebiu

Nyampah ! Entah bahasa apa yang dia guna..Lebiu ??

apa itu..

Dengan pantas,tangan sasa ku membalas

Hoi..hehe..baby..i busy mlm ny..sory keyh..

Sory Myra !! Aidil bukan tak sayang Myra. Tapi apa yang Myra buat sudah cukup untuk
sedarkan Aidil yang kita tak sepatutnya bersama.

Heh ! Asal aku jiwang ? Oh baru aku sedar kenapa ramai panggil aku Mat Jambu. Mat Jambu jual burger. Ahh kelas la weh~!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
“ What ?? busy..’’ keluh Myra.

Aku baru nak bodek. Nak makan burger cheese percuma malam ni. Macam tahu je. Ermm. Orang
lain jumpa sebab rindu. Aku jumpa sebab nak kan burger percuma. Aidil,kau terlalu naïf dalam bercinta. Maafkan aku !

“ hye sweetie..nape monyok je ny ? satelit datang ke ? ”

CIss..saat nak berdrama. Si Macho ni datang pulak. Kacau, kacau. Eh SAtelit ?? apakah??

“ hye u..nothing la..saje I ambil angin kat sini..tunggu daun luruh”

Erkk..tunggu daun luruh ?? apa aku merepek ni ?? biarlah..hidup aku..hehe

“Err..budak comel zaman sekarang memang suka cakap merapu eh ? ” si macho gelak.

“Ha’a..maybe..i ni comel ke u ? ada pape ke u nak bodek I ni..budak comel memang tahu dah selok belok mulut longkang lelaki macho”

pedasnya aku berkata-kata. Puas hati. Kata lagi satelit datang.

“ Takde la..just nak Tanya.Macam mana u dengan mamat jual burger tu ? I tengok u dengan dia tak sesuai la.u ada kelas.Dia tu…come on la u!!”

Kurang asam ! kan betul aku cakap.Muka hensem.Tapi mulut longkang ! lebih baik si Aidil tu.Walaupun muka tak sekacak mana.Tapi hati Ikhlas.Aku je tak Ikhlas dengan dia.

“Aloooo~!!Melayang ke dunia mana Cik Myra!”

“Takde la melayang..Cuma melompat je..u,I lapar.Nak pergi makan jap.Bye~!”

“Tunggu la.Kebetulan I pun lapar ni.Jom I temankan.”
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dasar perempuan. Baru je hantar kat aku lebiu..tapi.dah bercanda dengan jantan lain. Sial.so sekarang dapt lah aku beza antara perkataan Love You.ILY.dan Lebiu..yang lebiu tu memang tak boleh pakai.Zero makna!

ILY??

Err..budak kampong tu yang selalu hantar ayat ni kat aku
dulu.Tapi.kita..??Ahh..sakitnya perasaan.Kenapa?
Awak..saya tak dapat terima awak sebab…..
Bagi saya awak…..

Ok!awak sempurna tapi masalahnya saya!saya takut nak hadapi kenyataan kalau kita bersama.Memang saya tak pernah lupa kenangan kita.Maafkan saya awak!

“Saya tak tahu nape saat ni saya rindu sangat kat awak power rangers.Dulu antara ramai-ramai.Saya je berani panggil awak power rangers.Awak tak suka sebab masa tu awak gilakan kamen riders.Tapi biarla kat saya kan” di bawah pokok asam Iftitah meluahkan rasa.

“Antara ramai-ramai..awak yang paling berani.Awak panggil saya power rangers.Sedangkan waktu tu awak taw yang saya langsung tak minat power rangers.Tapi awak nakal.Masih jugak terjerit-jerit panggil macam tu.Kalau saya geram.Saya kejar awak.Pastu saya cubit pipi awak”luahan mamat jual burger kat bawah pokok ketapang.

“Saya ingat lagi..dulu..klau awak geram..pipi tembam nil ah yang jadi mangsa..habis sampai merah awak cubit..bila saya nak nangis..awak pujuk..awak still pujuk walaupun orang lain ejek kat awak..awak buat saya terharu..sampai sekarang perasaan sayang tu bercambah”

Iftitah.Gadis lemah lembut yang terlau sayangkan Aidil,mamat jual burger.Tapi perasaan yang satu tu sering menjadi bahan gelakan.Kenapa??Buntu Iftitah memikirkannya.Sering kali dia menatap gambar Aidil.Entah bagaimana gambar itu boleh ada di biliknya.

“Entah kenapa..walaupun saya rasa geram dan marah kat awak..saya lemah tengok air mata awak menitis..sebab itu saya akan pujuk awak walaupun saya diejek .Awak..sebenarnya..saya yang letak gambar saya dekat bilik awak..masa tu saya curi-curi masuk.Masa tu rumah awak buat kenduri.Maafkan saya awak.Saya buat macam tu sebab saya taknak awak lupakan saya.”

Aidil bermonolog.Seolah-olah ada orang yang memberi reaksi terhadap setiap luahannya.Iftitah!Entah kenapa dia rasa seolah-olah Iftitah mendengar setiap ucapannya..Apakah??

“Tak kira la apa pun alasan awak.Saya tetap sayang awak,Aidil!”Iftitah bangun.Meninggal kan kenangan zaman dahulu.

Need to meet u..kedai burger..8.30 pm


Wah..ringkas benar mesegnya..tempat tak strategic nak dating..pilihla tempat lain.Ini tak..kedai burger dia jugak.Aidil ohh Aidil..

Ok..meet u there..lebiu

Ehh lebiu lagi..tak de ayat lain ke??Geli aku..mulut lebiu tapi keluar dengan jantan lain.Huh

Tatkala semangat menggoreng burger……

“Hye honey..miss u abg burger..hehe” gila cari nahas si Myra ni!
“hye..hurm kita break..” tanpa segan silu dan tanpa memberhentikan gorengan burger.Wa

h..putus cara tragis niyh~!!

“ok..kita break..bye!! ermm anyway..i nak burger cheese satu..cepat sikit”
Amboi..haha..padan muka!kan best macam ni.Gila gempak.Sempat lagi order burger.

Ahh..tak kisah..Iftitah..tunggu aku..aku sayang kamu…!!


~komen keyh~~

Tuesday, August 17, 2010

pengadaptasian atau kebetulan?

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:09:00 PM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !
Puisi untuk nadina.buku tu dah lama beli.tapi baru sekarang berkesempatan baca.beli awal tahun.dekat akhir tahun baru sempat nak baca.pendapat cik kyra sebagai pembaca.cik kyra dapati jalan cerita novel tu sama dengan jalan cerita Cerita Nabil lu pikir la sendiri.
Jadi.sapa ciplak sapa?mungkinkah satu kebetulan atau memang diadaptasikan?nak sure jom kita Tanya penulis buku ny.=)bukan mengutuk atau mengata.Cuma mahu tahu sahaja.=)



-http://dingin.blogspot.com.my-

surat chenta pertama..

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:02:00 PM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !


tulisan budak ny lawa..=)

okeh.excited nak cerita benda ni.dah tengok benda alah kat atas tu ?
hehe.ala.ni la kenangan masa  masuk tingkatan 6.

haha.surat cinta ?
power tu ayat..=)
sebenarnya main2 je.saje wat selingan time xde cg.
suka2 kacau 'budak comel' kan.nak buat macam mana.hehe
anyway.miss kawan2 lama..=)

Monday, August 16, 2010

tatkala lebihan waktu PA

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:21:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
menung,dengan menungan

beroleh ketenangan?

usahla bermenung..buang mse je..

tapi,bermenung lagi..

kenapa?takut?risau?

itula..yang lepas xnak amik iktibar..

graf xbuat..yang lain main bulat2..

astronesia,nusantara ntah hilang ke mana..

haa..En Kamis,Pn Bedah ?

peranan sektor la..padan muka~!!

terkulat2 jugak..

menung lagi..

ada y gedik kaki ada melukis..

heh!!toleh depan..

semua tumbang..

muncul 3 watak..

si tudung unggu,pelipat kertas,'pe'menung..

ah..dunia sendiri!!

kesah??

tudung unggu arah hantar

pelipat kertas baling bintang

pemenung baru nak tulis nama..

haha..



-gadisbermenung-

Monday, August 09, 2010

Bulan berkat...(0-*)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:36:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
salam.bulan puasa dah semakin hampir.=).xreti nak tobat2 lagi ke?hu hu.yang duk mengisap makanan syaitan tu.cubalah untuk berhenti.yang sakan duk minum air kencing syaitan tu pun.cuba2 la jangan minum dah.

bulan baik.segalanya baik.pekerti pun kena la baik.kan?so.sebolehnya jom la kita rebut ganjaran pahala semperna bulan baik ny.jom pakat2 p tawarikh.eh tarawih.=).pas2.time berbuka tu harap2 bersabar la ye.he he.yela.bila da lapar semua nak makan.kuih itu la.lauk ini la.mcam2.pas2 g bazar jangan main borong je.pilih yang nak je.hu hu.eh npe cik kyra macam membebel eh?

huhu.maybe sebab tadi cik kyra ada dgar ceramah kat radio.lebih kurang ayat ustaz 2 macam ayat yang cik kyra karang.ngee~!!okeyh..pape pun selamat beribadat~!!semoga dapat puasa penuh..(0-o)(*-0)!!

ps: ustaz tu cakap..permulaan taat adalah solat.permulaan taqwa adalah puasa..
selamat menyambut bulan ramadhan~!!!

Tuesday, August 03, 2010

JANGAN NYANYI LAGU ULIK MAYANG D PANTAI~!!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 7:16:00 PM
Reactions: 
12 kata-kata hebat !

ny cam kisah hntu la.huhu.tapi ianya realiti.realiti puteri.camny..dah berminggu2 aku mmpi sal satu pntai ny.pantai ny cantik.n aku slalu p pntai 2 mlalui mmpi.pantai y sama~!!mmpi tu seolah2 bersambung2.dan sebenarnya aku rasa takut sgt2..knapaa??sbb.terlatest.aku mmpi aku g pantai tu ngn family.scra tiba2.ada ombak bsar datang.dan bawak separuh ahli keluarga.dan mereka semua mati.ya Allah.takutnya.mereka mati sebab kna hempas kat batu.means ombak tu hmpas kat batu.n pantai tu jadi berhantu sbb ramai mati.dan penunggu2 di pantai2 tu seolah2 cari aku!!.seyez takut.

aku rasa bnda ny ad kaitan dgn tingkah laku aku.sbb hari tu aku penah bca sejarah lagu ulik mayang.mnrut sumber tersebut.lagu ny xboleh d nyanyikan di pantai.terutamanya waktu magrib,tgh malam,nyanyi kuat2,n nyanyi dengan pnuh perasaan.menurut lagenda.lagu ny ad unsur pengaruh y kuat.pengaruh laut.lagu ny kisah nelayan y karam di tgh lautan dan diselamatkan oleh sekumpulan puteri laut.puteri2 ny jatuh cnta dekat nelayan2 tu.tapi disebabkan mereka xboleh bercinta dgn manusia.diorang lepaskan nelAYAn2 tu ke tempat asal dgn perasaan yang sedih.sbb tu diorang nyanyi lagu tu.mengikut sumber tu jugak.klau nyanyi kat pntai.seolah2 seru puteri2 2.n ad beberapa side effects lain.=(

alkisahnya.aku degil.aku mmg suka lepak kat pantai.aku suka layan perasaan lat pantai.kdg2 aku terlalu 'gilakan' pantai.seolah2 ad kuasa kat pantai.kuasa menyenangkan.kuasa tenang.kuasa segalanya2.so.aku secara tiba2 nyanyi lagu ulik myang dengan penuh perasaan.tapi nyanyi perlahan je . aku pandang terus ke laut.yup!!mmg ad rasa lain.seolah2 ombak mengajak kita ke tengah lautan.seyez xtipu~!!mujur waktu 2 adik ad berdekatan.dy jerit panggil aku.baru terperasan yang aku dah menuju ke tengah.seolah2 dipukau~!masyaAllah.

balik pada tu.aku selalu mmpikan sebuah pntai yang xtaw kat mana dan pantai ny punya sejarah silam~!!spe bleh bntu ??agk2 ap patut aku buat??
 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea