Thursday, March 31, 2011

Lagenda Kisah Semalam

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 5:01:00 PM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !

1.11am

3/31/2011

Malam ni sunyi..sunyi sangat..bintang tak ada..bulan pun tak ada..mana bulan ni?mana bintang ni?saya rindu ! bulan.bintang..saya sejuk ! bulan.bintang..malam ni rasa gelisah je..nape ny bulan?bintang?

1.16am

3/31/2011

Mood : lagu : Sheila on 7 : dan,,berhenti berharap

Ouh..jiwangnya !kenapa la malam ni??banyak sangat benda yang touching untuk hari ni..firstly,tentang my roommate L ouh..sedih gila ! life become dull after this ! secondly.tadi sembang jap dengan adopted brother..bagi taw dy tentang roommate..n thanks to him sebab bagi supportive words untuk diri ni.hah.menangis jugak kat tangga tu sensorang..tapi apa buleh buat..tak semuanya jadi hak milik kita kan?

1.20am

3/31/2011

Dengar diorang kongsi cter tentang ‘boipren’..nak tergelak pun ada..macam2 peel..join??tak kot..sebab malas nak ingat balik kisah lama.sudah lah takat situ.hati wanita bukan untuk di sakiti tapi untuk dibelai dengan kasih sayang.ouh..lagu berhenti berharap dah berulang banyak kali ni..opss..ada air menitis kat keyboard lah ! :/

Oke !stop from being to emosional..be fine,smile lah ! ouh..smile..??eh smile??ape tu..bila kechewa pun wujud ‘smile’ ke??humm..:/ (again| tewas | lawan | perasaan)

1.26am

3/31/2011

‘’aku berhenti berharap..dan menunggu datang gelap..sampai nanti satu saat..tak ada cinta ku dapat..’’

1.29am

3/31/2011

:sakit??kena makan ubat ke??ubat tu lah perkara terakhir yang akan disentuh..itu pun kalau dah kondisi teruk sangat..cuba bertahan keyh ! selagi lakonan menjadi..selagi tu lah ‘benda’ dalam plastic putih tu tersimpan rapi J hopefully dah oke..Cuma darah tu..emm..insyaallah..berdoa je semoga oke2 je..

1.36 am

3/31/2011

Otak bercelaru..asal asyik piker ‘love’ ni??apa la masalah diri ni sebenarnya??humm..duk diam2..tak payah nakal2..tak payah pikir bukan2..

One day :

-‘adam’ pasti dtg J

Cuma tak tahu bila,kat mana and siapa..biarlah tanda soal..biar ‘adam’ datang dengan mengejut..bukan kita cari ‘adam’..biar ‘adam’ mula dulu..bukan kita mula dulu..biar ‘adam’ kenal kita terlebih dahulu sebelum kita kenal ‘adam’..:)

1.39am

3/31/2011

Adam??nak yang macam mana??

- Tak kisah !

- Tapi..kalau bolehhh..nak ‘adam’ yang baik dan boleh faham diri seadanya..:)

- Best kan kalau ‘adam’ tu bagi kita novel..pastu tajuk novel tu melambangkan isi hati dia..:) (tapi boleh ke dapat ‘adam’ macam tu) :/

- Lagi best kalau ‘adam’ tu wish gudnyte kat kita tiap2 malam..nak gudnyte je..gud lain tak nak..hehe..(tapi nak ke ‘adam’ buat macam tu kat kita?) :/

Kalau ‘adam’ tu buat dua perkara ni je..cukup untuk buat hati ni tersenyum riang..:)

1.45am

3/31/2011

Eh..tetiba senyum sorang2..betul ke tak malam ni?kejap moody..kejap oke..hyhyhy..:D

Dikarangdenganpenuhperasaan,

KI

Tuesday, March 22, 2011

Kenapa kalau sedu kena minum air??

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 6:47:00 PM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !

Hyedanassalamualaikum..opsskenapatulisrapat2ny?okesebabnyaialahsayaterasamalubilasayabacabalikpostsayayanglepastu..hehe..bukankeyboardrosakoke!

Ehem2..pening ke??oke back tu normal..malas nk guna saya awak..guna KI boleh?feel sikit kan..

Okelah..back to the topic..kenapa kalau sedu kita kena minum air??kenapa tak makan??kenapa tak lompat2??dan kenapa asal sedu je minum air??ada sesiapa taw??

Terpanggil nk tulis sebab SEDU ni pun sebab terkedu bila ada kawan seorang ny sedu… terjerit-jerit “ada air tak?sedu ny..nak sikit..”lepas tu..kawan disebelah terus Tanya..kenapa kalau sedu kena minum air?

Err..kenapa ya??pada pendapat KI la kan..KI umpama kan badan kit any macam blender..korang taw kan blender tu berfungsi macam mana..macam tu la badan kita..kalau tak cukup air..dia akan tersekat-sekat..bahan yang di blend pun tak hancur..sama la jugak dengan badan kita..kalau tak cukup air..kita sedu..

Tapi betul ke macam tu??sebab KI piker macam tu..korang agak2 macam mana??

Kenapa kita sedu??


dikarang dengan penuh tanda soal,

kyra

Friday, March 18, 2011

Luahan Hati '"Saya-ng"

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:51:00 PM
Reactions: 
3 kata-kata hebat !

~sedih~


Awak…

Sy sayang awak..

Dari hari mula kita jumpa lagi..

Saya selalu tengok awak..

Perhatikan awak..

Mungkin awak tak perasan sebab sentiasa bersama dia..

Awak..

Saya suka awak..

Tapi saya tak tahu macam mana nak luahkan kat awak..

Selalu sangat saya berharap yang awak perasan dengan perasaan saya masa kita msg..

Tapi saya tahu..awak tak akan perasan punya..

Awak..saya gembira bila awak sudi kongsi kisah awak dengan saya..

Saya rasa beruntung sangat sebab awak kongsi kisah awak kat saya..

Apa yang awak cerita semua saya ingat..

Kadang kadang tu sampai saya menitis air mata..

Sebab saya rasa sedih campur gembira..

Sebab awak cerita tentang awak dengan dia..

Saya selalu berharap satu hari nanti awak akan cerita tentang kita pulak..bukan lagi tentang dia..

Tapi saya tahu..tu semua angan-angan saya je..tak jadi kenyataan pun :*(

Untungnya dia sebab dapat awak…

Jeles saya..:(

~awak..sy rindu~

Tapi saya gembira tengok awak gembira..walaupun sebenarnya rasa sakit..

Awak..saya tak tahu macam mana nak bagi tahu awak yang saya sayang awak..

Sebab saya takut..bila saya bagi taw awak nanti..awak dah tak nak rapat dengan saya macam sekarang ni..

Awak..saya tak nak kehilangan awak..

Kalau boleh..saya nak awak jadi milik saya..

Tapi saya tahu saya tak layak untuk awak..

Awak..izinkan saya sayang awak dari jauh..

Sekadar untuk kuatkan hati yang saya masih ada awak untuk terus bertahan..

Sunday, March 13, 2011

Kita Sahabat Selamanya

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:41:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
Salam..rasanya dah lama aku biarkan Kyra Ismera keseorangan..dan sekarang rasanya masa yang sesuai untuk bersama Kyra..

Bismillahirahmanirahim..
tadi baca blog Hanim..terharu rasanya bila baca post Aku dan kawan2..
dan saat tu aku tersedar yang dah lama aku tak menulis dan agak lama aku abaikan kawan2 aku tu..huhu..
maaf ! kehidupan kat sini boleh dikatakan agak sibuk..
tambah pulak sekarang ni musim peperiksaan..satu minggu tu ada je kuiz dan test..berat otak rasanya..
buat kawan2..maaf sebab tak text n call..
bukan lupa tapi tak sempat..
insyaallah..cuti nanti kita jumpa..

Ini UNTUK kamu SAHABAT

sahabat..bila di sini,
baru aku tersedar bahawa kehadiranmu begitu bermakna di sisiku,
bila ku kesusahan,aku ingin pinjam bahu kamu,
bila ku gembira,ingin saja aku kongsikan dengan kamu,
sahabat..aku mulai sedar,
tanpa kamu,aku lemah,
tanpa suara semangat kamu,aku rebah,
tanpa senyum mu aku resah,
sahabat..aku mulai sedar,
senyum mu ubat segala duka ku,
tawa mu penyembuh kegelisahanku,
tindak tanduk mu buat aku ketawa..
sahabat..kamu punya 1001 kelebihan yang boleh buat aku gembira !
aku bersyukur punya kawan seumpama kamu :)



dalam hati ni memang rindu..
rindu sahabat yang selalu hiburkan hati dengan nyanyian-Ecah
rindu sahabat yang selalu ada informasi yang menarik untuk dikongsi bersama-Ctn.Hanim.Nysha.Anis.Fady.Sadee
rindu sahabat yang tergila-gila kan games badminton-Myrul
dan rindu sahabat partnership HaTi Bookstores yang sentiasa menjadi pendorong -Theresa

sayang kamu SAHABAT !

Tuesday, March 01, 2011

Ipt love life - test market saja !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:03:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
sentuh bab cinta?
takrif cinta tu mahal bukan..
kerana cinta kita bisa menangis,ouh..cinta juga buat kita gembira..
gembira ke bila cinta datang ketuk pintu hati??
habaq mai sat..

oke2..saya dah nampak ada segelintir yang buat mimik muka "mestila gembiraa!!pedaaa!!''
dan..ada jugak yang buat mimik muka "ntah..penting ke??"
dan ada jugak yang monolognya "cinta tu indah tapi sakit"

cinta tu indah tapi sakit??
oke..yang tu saya sokong...
tiap malam bergayut,tiap malam on call
at the end..tiap2 malam nangis !!

wahai pasangan di luar sana..do you really sincere with ur love?
ahh..benci benar saya dengan pasangan curang..tambah2 skarg saya di ipt..
saya dapati smua nak test market je..
nak test cun atau tak..
nak test hensem atau tak..
ohh itu ke cinta bagi korang..

bila mintak pendapat je..
mesti jawab..
''releks laa..aku still setia yang disana...disini peneman je.."
~~aduh kak!!aduh abg!! macam tu plak korang ye..
ingatlah..once korang curang..the feedback that u will receive its double!!
huhu..sanggup ke nty terima kalau pasangan korang terscandal kat sne jgak??

cuba2 pikirkan oke??
pastu tulis feedback korang..
setuju atau tak..
love life kat ipt more on test market..
 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea