Thursday, May 31, 2012

Shut Up !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:26:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !

Describe me.

Wednesday, May 30, 2012

Rahsia Zodiak - Lelaki

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:14:00 AM
Reactions: 
5 kata-kata hebat !


Assalamualaikum and welcome back people ! :) may u deserved a better day than before !


untuk kali ini,kita bongkar rahsia lelaki mengikut zodiak masing-masing.Secara tidak langsung,kita dapat mengenali peribadi pasangan kita.Tapi janganlah terlalu taksub dan sekiranya ianya betul,mungkin hanya kebetulan.Dan yang baik itu dari Pencipta dan yang buruk dari kita sendiri.Jom kita mulakan !

  • Aries 
    • seorang yang berbadan tegap dan kuat bekerja
    • suka bergaul,bersemangat dan bercita-cita
    • memiliki potensi untuk menjadi seorang pemimpin
    • lebih suka mengarah dan buat kerja separuh-separuh
    • berani dan suka menjelajah
    • mudah bergaul tetapi kurang berkeyakinan
    • mudah cemburu dan kadang kala kurang yakin dalam perhubungan dengan kekasih hati
    • seorang yang panas baran dan tinggi nafsu syawat
    • benci kehidupan forever alone dan bersemangat dalam hubungan percintaan
  • Taurus
    • mempunyai badan yang berotot dan kuat
    • meminati seni dan mempunyai suara yang sedap
    • mudah bergaul,fun and easy to go
    • menggunakan bakat seni yang ada untuk menarik minat dewi hati
    • stabil dan konservatif
    • dorongan syahwat yang tinggi
    • merasakan hubungan percintaannya selamat apabila sudah berkahwin - menanti detik-detik perkahwinan
    • teliti dalam memilih pasangan hidup
  • Gemini
    • memiliki rupa paras yang menarik
    • bijak berfikir dan mengatur susun hidup sendiri
    • ada daya penarik dan membuatkan wanita tertarik
    • sukakan wanita yang bercakap banyak dan cerdik
    • tidak menjadikan cantik sebagai ukuran percintaan
    • tidak mengambil remeh soal luahan hati dan emosi
    • bukanlah seorang kekasih yang bersungguh
    • tidak berminat dengan hubungan kelamin
    • selalunya akan berkahwin lambat
  • Cancer
    • mempunyai aspek dalaman yang lembut dan kekerasan
    • sensitif dan mudah menangis
    • sukakan wanita yang lemah lembuh dan perwatakan lebih kepada keibuan
    • mementingkan kebahagian rumah tangga
    • anak emak
    • serius dalam hubungan percintaan
    • tidak suka berfoya-foya
    • seoarang yang setia
  • Leo
    • seorang yang kurus tinggi
    • suka menolong dan membantu orang
    • berkeyakinan dan berpersonaliti yang kuat
    • tampan dan yakin
    • gemar dipuji dan ingin menjadi popular
    • mementingkan hubungan percintaan
    • seorang yang cepat bernafsu dan cepat reda nafsunya
    • membuatkan wanita yang didampinginya berasa sangat bertuah
    • seorang yang kuat cemburu
  • Virgo
    • seorang yang kurus dan mempunyai tinggi yang sederhana,bahu yang lebar,bulu kening panjang dah cantik,dahi yang luas
    • mata kuyu tetapi lembut membuatkan ramai wanita tertarik
    • seorang yang berhati-hati
    • mempunyai nafsu syahwat yang rendah
    • lebih mementingkan kebijaksanaan
    • mementingkan kesempurnaan,suka mengkritik,dan mengadu
    • setia dan mengambil berat
    • menjaga kesihatan dan kecergasan badan
  • Libra
    • seksi,menarik,kemas dan bersih
    • mulut yang menawan
    • bentuk badan ada sikit menyerupai perempuan - bahu kecil,bulu roma yang sedikit
    • terbuka,menyenangkan,suka berkawan,mempunyai ramai kawan
    • sopan dan cepat simpati
    • boros untuk yang tersayang
  • Scorpio
    • berbadan kecil dan berketinggian yang bersederhana
    • muka lebar dan menampakkan tulang pipi
    • renungan yang tajam - seolah-olah dapat membaca fikiran orang lain
    • seorang yang dominan dalam percintaan
    • ketenteraman dan kegelisahan hati terpancul dengan cara dia berjalan
    • pandai menyembunyikan rasa hati
    • dalam perhubungan seks,lebih pentingkan diri
  • Sagitarius
    • suka bergaul,hidup yang baik dan suka berfoya-foya
    • romantik,menarik dan mudah bergaul
    • tinggi semasa muda - berisi setelah meningkat usia
    • sukakan pakaian kasual dan longgar
    • tidak setia dan boros dalam perbelanjaan
  • Capricorn
    • berhati-hati dalam sesuatu perkara
    • mempunyai prinsip yang kuat
    • pendiam dan suka buat kerja sendiri
    • seorang yang pendendam
    • agak lokek
    • mementingkan keluarga
    • sukakan pasangan yang lebih tua
    • mendekati wanita dengan cara intelek
  • Aquarius
    • tinggi dan kurus
    • pandai bercakap
    • kurang romantik
    • pemakaian yang agak pelik
    • sukar untuk jatuh cinta
    • suka ketawa dan mempunyai perkara yang menarik untuk dilakukan
    • kadang kala seorang yang pendiam
    • menyukai ramai pasangan dan pandai menyebunyikan rahsia tersebut
  • Pisces
    • pendek dan berisi
    • mempunyai bentuk muka yang bulat
    • kurang kemas tapi mempunyai personaliti yang baik
    • pandai berjenaka,meneka sesuatu dan baik hati
    • sering berasa bimbang dalam sesuatu hal
    • tidak suka bergaduh
    • suka membahagiakan orang lain
    • mengambil berat
    • sukar untuk membuat keputusan

Tuesday, May 29, 2012

Beaded Inner Syria - Pre-anniversary Give Away

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:20:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
Assalamualaikum and have a great day people !


haaa ! dari duk saja tu..apa kata korang join Give Away ni..mudah je caranya.Hadiah Give Away pun menarik.Beaded Inner Syria.Best kan ? Duk rumah tetiba Pos Laju hantar hadiah..awesome kan ? cepat rebut selagi sempat :) tempoh 2 minggu je

blogger awesome : Blog Gadis Melayu
tarikh tamat : 11 Jun 2012

Sunday, May 27, 2012

Jodoh : Honestly I just Dont Care

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:22:00 PM
Reactions: 
6 kata-kata hebat !


I should cry I should scream

And get down on my knees

I should say that I need you here
But I’m gonna party tonight
‘Cause honestly I just don’t care
Honestly I just don’t care


Terpaku di birai katil memikirkan hal yang satu.Hal yang tiada penghujungnya.Telefon bimbit ditangan masih lagi ditenung dengan pandangan kosong.Menanti yang satu dilaman hati.Menanti yang sedang dirindui.Hilang khabar tanpa berita.Hilang bayang tanpa ada tinggal notanya.

Satu keluhan kecil dilepaskan lemah.Lantas mengambil wudhuk dan membaca surah suci sebagai alat penenang jiwa.Air matanya kini mudah mengalir keluar.Laju.Deras.

Di suatu pihak yang lain.
Keluhnya dari tadi.Gelisahnya tak henti-henti.Risaukan pujaan hati.Entah betul apa yang dilakukannya ini.Dia berkata sendiri.Mula merungut dengan apa yang terjadi.Yang pasti,apa yang berlaku tidak dapat lagi diputar waktunya.Hanya mampu menunggu dah berdoa.Semoga masih ada lagi ruang untuk mereka bersama.Dan mungkin ini langkah yang terbaik.Dengan menghilangkan diri.

Cincin di kotak merah diteliti rapi.Dibeli khas untuk pujaan hati.Dengan nawaitu iklas sekali tetapi.

Dewi hati masih menanti.Kata-kata ibu masih lagi bermain di fikiran.Mana satu menjadi pilihan.Yang dihati hilang tanpa khabaran.Sudahnya pula muncul tak dikenali datang merisik.Walaupun ianya bukan pertama kali dirisik tapi masa yang dirisik seperti kena pada garis waktu masa.

Diikutkan umur.Seharusnya dia menjadi ibu kepada seorang anak.Tapi,jangankan ibu,isteri pun belum.masih lagi memegang status Dara.tapi masih lagi bukan andartu.ANDARTU ? risau hati memirkan.Teringat janji sang arjuna.Tapi,kini..janji dibawa sekali bersama bayangan.Hilang entah kemana.

Tapi itu dulu.Sekarang dia bersama arjuna pujaan hati.Tempoh penghilangan hanyalah untuk menguji semata-mata.Muncul si arjuna bersama keluarga,bersama dulang yang diserikan cincin belah rotan.Manisnya dunia sudah mereka kecapi bersama.Moga ianya kekal hingga ke syurga :)




Wednesday, May 23, 2012

Tempahan BAJU KAU AKU KAMU BLOGGER 2012

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:43:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
http://akudedin.blogspot.com/2012/05/tempahan-baju-aku-kau-kamu-blogger.html


SESI PERTAMA - Tempahan Dibuka Sehingga 26 Mei 2012 & Penghantaran Adalah Pada 30 Jun 2012
SESI KEDUA - Tempahan Dibuka Sehingga 7 JULAI 2012 & Penghantaran Adalah Pada 14 OGOS 2012

CARA MEMBUAT TEMPAHAN:
Sebelum membuat pembayaran,
1) Semak dan lihat harga baju bagi saiz anda serta zon negeri anda.
2) Masukan wang ke dalam akaun seperti yang dinyatakan.


Senarai Harga :

Semenanjung Malaysia (Bagi Saiz S,M,L,XL)

Harga untuk Lengan Pendek ialah RM30(Including Postage)
Harga untuk lengan Panjang ialah RM32(Including Postage)

Semenanjung Malaysia (Bagi Saiz XXL,XXXL)

Harga untuk Lengan Pendek ialah RM33(Including Postage)
Harga untuk lengan Panjang ialah RM35(Including Postage)

Sabah & Sarawak (Bagi Saiz S,M,L,XL)

Harga untuk Lengan Pendek ialah RM33(Including Postage)
Harga untuk lengan Panjang ialah RM35(Including Postage)
Sabah & Sarawak (Bagi Saiz XXL,XXXL)

Harga untuk Lengan Pendek ialah RM36(Including Postage)
Harga untuk lengan Panjang ialah RM38(Including Postage)

Selepas membuat pembayaran,
1) Sila PM FB Ezzs II butir-butir pembayaran dan diri :

Tarikh : 23/06/2012
Masa :18:40
Atm :5067
No ruj :21200
Lokasi :Ampang
Amaun :RM 30.00

Nama : Ali bin abu
Alamat : 888 Taman Bakar Abu,
Jalan Ali Daud,
05600 Alor Setar, Kedah
No Phone : 012-3456789
Saiz : M
Design belakang atas @ bawah : Bawah


AKAUN BANK

1. BANK ISLAM
NAMA : MOHAMMAD FARIZZUDIN BIN CHE LAH
AC NO : 02 011 02 089547 4

p/s : Pastikan no akaun dan nama adalah sepadan. Sebarang kesilapan ketika proses mendepositkan wang adalah tanggungjawab anada. HARAP MAKLUM

p/s: pastikan anda menerima REPLY dari saya sebagai pengesahan. Reply hanya dilakukan setiap hari JUMAAT. Jika anda tidak menerima sebarang balasan (reply) dari saya dalam tempoh 24 jam dari hari jumaat, sila hubungi nombor yg saya berikan diatas)

# Tiada pengembalian baki dalam bentuk wang tunai. PENGEMBALIAN BAKI HANYA AKAN DILAKUKAN MELALUI PROSES TOPUP TERUS KE FON ANDA.

#Sebarang permintaan baki secara tunai tidak akan dilayan. HARAP MAKLUM

# Untuk pembelian melebihi 10 helai sila berhubung dengan EZZS II untuk diskaun postage :D


CARA MENGHUBUNGI:

- SKYPE : undefineddignity@yahoo.com

- SMS/CALL/ PERTANYAAN : 013 465 2535 (EZZS)

TERMA & SYARAT


Untuk maklumat lanjut inbox @Ezzs II

POLITIK : Kau baca kau fikir

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 3:15:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !




Assalamualaikum and have a bless day people.

GIRLS GONE POLITICAL.Since yesterday,tak habis-habis topik debate diisukan kembali di Facebook.Perlu ke ? But nevermine,tu hak individu itu sendiri.

Terpanggil untuk meluahkan pendapat by my own tentang isu politik dan PTPTN. 

People who does know what POLITICS- REAL is but keep BUSYING talking about politics ;
  1. mereka cerdik,peka dengan persekitaran tapi mereka bukan peneliti yang baik.Simple,baru tengok berita,dengar khabar terus buat conclusion dengan buat status dekat fb ntah apa-apa.
  2. Mereka asyik nak menghentam/mengata ; example ; kenapa debate tu tak disiarkan di rtm dan rangkaian televisyen kerajaan ; sebab tengokla penaja tu siapa.awani kan? sinar kan ? itu swasta la people hoi ! its general ! so tak payah nak pertikai kenapa benda tu tak disiarkan. Berita LIVE bola yang ESPN tu ada kat tv 1 ke ? ada ? tak ada kan ..so kenapa tak nak tulis kat fb ; kenapa rangkaian media kerajaan tak siarkan ? sebab tu swasta kan ?
  3. mereka lebih suka baca gosip/main share-share info politik di fb yang tak tahu betul atau salah berbanding dengan baca PAPER dan tengok BERITA sendiri.
PTPTN issues ;
  1. fikirkan ; kau buat perkhidmatan pinjaman wang,kau kerja dari pagi sampai malam untuk dapat duit dan seterusnya bagi orang pinjam ; bila orang datang pinjam kau mintak sedikit upah untuk ganjaran kau bekerja dari pagi sampai malam ; tapi peminjam tak nak bayar ; hanya nak bayar apa yang dipinjam ; kau marah ; kau kata ; habis tu aku kerja untuk kau pinjam duit je la ? duit gaji aku ? ; lebih baik kau pinjam sedara kau saja ! - that is ptptn
  2. kau ada duit,bolehla kau bising itu ini ; tahun datang kau kahwin ada 6 anak ; tengok-tengok duit tak cukup nak tanggung anak kau study ; kau nak cekau mana ? ; saudara kau nak pinjamkan 10 k ? ; kau jangan kata kau nak ptptn sebab kau dah bising DULU cakap ptptn itu ini.
  3. kau rasa kau nak kau pinjam ; kau tak nak kau diam ; ramai lagi yang nak
  4. kau pinjam duit ptptn kau beli apa ? handphone ? motor ? yuran ? berapa je kau guna untuk study.selebihnya ? kau fikir sendiri
  5. kalau kau nak hapuskan PTPTN tu tak logik ; tapi logik kalau kau mintak kadar bunga itu diturunkan.
some other issues :
  1. tentang ank hilang ; kerajaan tak amik pot ; bukan main kau share kat fb ; kata macam-macam TAPI soal air telaga dicemari air kumbahan dekat Kelantan ada kau share ?
  2. kau kata RASUAH tu haram ; tapi ada segelintir yang DIBAYAR untuk keperhimpunan tu ada kau pertikaikan ? tu apa ? 
  3. kau fikirkan balik ; kau penuntu luar negara ; kau buat BERSIH di MEKAH sampai pihak MEKAH sekat orang Malaysia nak UMRAH ; itu apa ? kau tau kau dah berdosa sebab kerana kau,umat ISLAM tak boleh buat amal ibadah.  : dan kau tanggung dosa itu sendiri
aku tak masuk mana-mana pihak.BN salah BN betul sama jugak dengan pembangkang.dan ini pendapat aku.
kau fikirlah balik.

lain kali jangan cucuk aku suruh buat entry tentang politik sebab
inilah hasilnya.

Monday, May 21, 2012

Gedik - Bukan Lumrah

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:22:00 PM
Reactions: 
5 kata-kata hebat !
Assalamualaikum and have a bless night readers :)





first of all maaf kalau entry ini buat anda dan anda tersinggung. Bukannya apa,terdetik nak tulis soal GEDIK. Kadang bila kita kata gedik,ada yang give feedback said that Gedik tu lumrah bagi SOME girls ! eh SORRY ! gedik tu bukan lumrah ! that is annoying taw tak =.=

kadang tu bukan main lagi status kat fb ..cakap orang tu nak publisiti lah itu la ini la..then,one day,tengok-tengok orang yang tulis tu bukan main lagi status di wall dia sendiri ..tu dia aih ! lagi sakan dia punya..tak elok kan macam tu ..express something yang JELEK. memang lah tu FB awak yang punya tapi agak-agaklah..

entah la.Kadang kita salah guna fb.Tapi kita tak sedar.Kita let everyone said ''gedik gila minah ni punya status,bajet hot la konon ''

tak payah nak suka sangat dengan likers kita.aih annoying sungguh orang hat lagu tu.nevermine lah.peringatan untuk diri sendiri jugak kan..

jangan talk dirt orang lah ! it may reflect back to you :)




ada pendapat ? tinggalkan komen :)

Sunday, May 20, 2012

Beloved - My Love - Its so called LOVE

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:47:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
assalamualaikum and GudAM people ! wishing you happiness all the day with Allah blessing :)


I dont know why,
secara tiba-tiba terdetik untuk write something,
about MR or so called as my love =.= *blushing*

he is so lovely + caring = sweet !
aku memang tak boleh nak marah dia,even something dia saja je buat kita marah =.=
well semalam its happened !

aku ni memang typical negative thinking..
memang dah pesan kat dia hari tu..
if u're going anywhere,doing anything,get something to settle on..
please do text me telling that u're in that situation..
so that aku tak de la tertunggu-tunggu sampai dah mula negative thinking kan..

yela,so called love..
risau jugak..erkk eksiden ke..
pape ke kat jalan tu..
or something yang i wish it never happen la kan..

then semalam tengah texting me,
he replied the last one with
'sat naa'
then i said 'ok :) '

you know what !
i've been waiting for about 45 min..
eh itu bukan sat naa
itu lamaa naa

i keep calling him..
but no answered
text telah lah..
sure tak balas..

then around 1 am,
he called me..

hah ! memang aku marah la kan..
tapi dia ?
alololo..totally sweet..
hehe..

dulu dia pernah cakap,
dgn ex sebelum ni..
if the girl marah dia,
dia diam je..

then time aku marah..
eh banyak pulak yang dijawabnya..
sampai nak marah pun tak jadi :P
nak tergelak lagi adala..
he keep asking me
'marah kite la tu'

then,terkantoi yang aku marah dia sambil senyum-senyum
worst is sampai tergelak..

haishh..u the one i love much..
thanks sayang :)
eh ! spe kata hubungan jarak jauh tak bertahan ?
kejujuran tu penting..
kami tak jumpa for almost 8 month taw !
but until now..
alhamdulillah..happy forever after :D
til jannah insyaallah =.=

Saturday, May 19, 2012

Romantik ala Rasulullah

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:09:00 PM
Reactions: 
4 kata-kata hebat !

assalamualaikum and Saturday smiling to everyone ! :)


alhamdulillah,kali ni saya ingin berkongsi tips tentang beromantik.Beromantik cara Rasulullah saw..Seperti yang kita telah sedia maklum,Rasulullah sendiri menjadi contoh teladan terbaik untuk menjadi seorang suami yang mencintai dan menghargai isteri.Antara tips yang boleh diamalkan ialah ;


  1. Bersegera menemui isteri jika tergoda
    • Daripada Jabir,sesungguhnya Nabi saw pernah melihat seorang wanita,lalu Baginda masuk ke tempat Zainab lantas menunaikan keinginan Baginda kepadanya.Setelah itu,Baginda keluar dan bersabda yang bermaksud ; " Apabila seseorang antara kamu melihat seorang wanita yang menarik,hendaklah ia mendatangi isterinya kerana pada diri isterinya itu ada hal yang sama dengan yang ada pada wanita tersebut " ( riwayat al - tarmizi )
  2. Bergilir minum pada tempat yang sama
    • Aisyah r.h.a pernah berkata " Aku biasa minum dari cawan yang sama ketika haid,lalu Nabi mengambil cawan tersebut dan meletakkan mulutnya di tempat aku meletakkan mulutku,lalu Baginda minum.Kemudian aku mengambil cawan, lalu aku menghirup isinya,kemudian Baginda mengambilnya daripadaku lalu Baginda pun menghirupnya " ( riwayat Abdul Razzaq dan Sa'id bin Mansur )
sememangnya ini adalah salah satu komunikasi nonverbal yang ditonjolkan oleh Baginda.Lihatnya betapa indahnya kemesraan yang ditunjukkan oleh Rasulullah.Bahasa tubuh sebenarnya lebih efektif bagi menyatakan rasa cinta dan kasih sayang antara suami isteri.

Tapi kepada yang belum kahwin tu,bersabarlah ye,jangan aplikasi kepada kekasih pula.Mungkar jadinya :)
Yang baik kita kongsikan,yang buruk kita perbaikikan.

sumber : solusi

Friday, May 18, 2012

Petanda Suci Selepas Haid dan Nifas

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:23:00 PM
Reactions: 
7 kata-kata hebat !
assalamualaikum and happy weekends guys ! :)



 kali ni nak sentuh sikit bab yang kadang kala kita sebagai wanita terlalu ambil mudah dengan perkara ni.Pernah kan ada cecair jernih keluar di alat kelamin anda ? cecair apa tu ? kena mandi hadas tak ? bersih tak ? boleh bawa solat tak ?

sebenarnya,apabila menjelang hari-hari akhir tempoh haid dan nifas,warna darah haid dan nifas akan berubah secara beransur-ansur kepada warna yang lebih cerah.Menurut ahli ulama,ada dua cara untuk mengetahui dan memastikan bahawa seorang wanita itu sudah suci dari darah haid dan nifas iaitu ;

  1. Cecair berwarna putih ( al Qassah al-Baida' )
    • selalunya cecair ini akan keluar bila hari terakhir haid.
    • ini membuktikan bahawa anda sudah suci dari darah haid.
  2. Kering ( jaf )
    • selain dari petanda keluarnya cecair berwarna putih sebagai tanda suci,terdapat juga satu lagi petanda iaitu kering daripada sebarang warna merah atau warna darah.
    • ia boleh diperiksa dengan memaksukkan sejenis kain kapas berwarna putih ke dalam vagina.
    • jika tiada sebarang warna darah yang keluar,maka wanita itu boleh segerakan mandi hadas dan seterusnya melakukan ibadah lain.
  • Cecair keruh atau kuning selepas mandi wajib
    • tidak lagi dikira berada di dalam tempoh haid atau nifas kerana cecair yang keluar selepas tempoh waktu haid atau nifas tidak lagi dikira sebagai haid atau nifas.
  • Cecair keruh atau kuning sebelum haid
    • sekiranya ini berlaku,ianya belum lagi dikira sebagai haid dan dia wajib mengerjakan ibadah
    • jika keluar cecair berwarna hitam dan berbau busuk tepat dalam tempoh haid,maka wanita tersebut dikira berada dalam tempoh haid

sekarang anda semua tidak lagi ragu-ragu tentang permasalahan ini.kongsikan bersama rakan-rakan yang lain. :)

sumber : solusi

Sunday, May 13, 2012

Number One for ME - Maher Zain

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 7:55:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !


Mom I’m all grown up now
I’ts a brand new day
I’d like to put a smile on your face everyday

<3 my mom <3


Friday, May 11, 2012

Love-But-Not-Pleasure-But-Yes # 10

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:19:00 AM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !



hello and good morning people !
its already 4.04am 

I'm just


with 


and now I'm going to


for my





hopefully I'm not going turn to be like this


last but not least,



regard,
me  :)

Thursday, May 10, 2012

Love-But-Not-Pleasure-But-Yes # 9

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:51:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
klik untuk tumbesaran :)


Admit IT - I'M JEALOUS

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 6:53:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !


assalamualaikum

yes I do..
yes I admit it !
yes I'm soooooooo jealous..

to those people who taking TESL as their course in studying..

but,nothing else to do..
hoping that i also can join them..
in bachelor maybe..
insyaAllah right ?

I'm quite upset
because i refused to take the course last few years :(

i refused to be UITM-ians
because I'm not interested with Business Studies course..

but ! there is no more regret peeps !
because I'm doing well in my English lesson..
Alhamdulillah..
4.0 for English for every sem =.=
hoping its continuously until I'm finishing my diploma  

and I proud when I
beating with  Indians girls and boys in Debate,Public Speaking and Prom Speech..
and I the only Malay girl that have been selected by lecturer to represent in the competition.
(even I got 5th place from 20's )

sigh~
well i will insyaallah..

joining Akashah,Amjad,Syazana
and the others in TESL :)

mood ; broken english

im talking to the mirr-or not you 
so, don't you dare to say
''hek eleh minah ny''
:P




 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea