Saturday, December 11, 2010

Aktiviti? Cadangkanlah :)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 3:13:00 PM
Reactions: 
8 kata-kata hebat !
salam buat semua..baru sekarang mood nak menulis datang balik..huh..sedih..keinginan nak menulis memang menebal..tapi idea pulak lari merata-rata..tak sempat nak kejar..sobsob..

tapi entah macam mana tetibe hari ni idea tu datang je bersama mood..(ceh idea la sangat)..idea ke?entah..cuma perasaan ingin meluahkan sesuatu je..hehe..:P

first sekali..hidup ipt memang best..tambah plak dok asrama..memang gempak..kawan-kawan pun alhamdulillah..terima kasih tuhan..kelas?biasala..agak padat..makan?lebih suka berjimat dari makan..huhu..langkah2 untuk menguruskan badan neyh..haha..syok2..

semuanya kat sini boleh di defined kan sebagai best dan selesa..cuma satu je tak best..sobsob..url facebook,you tube dengan ym kena blocked..aduhh..parah tol..nasib baik..blog oke..kalau tak..:( kebosanan aku time cuti..

sini boleh dikatakan hujan setiap hari dan setiap masa..huhu..jadi bosan melanda tersangat-sangatlah..agak2 apa yang boleh dibuat selain tido,makan dan study..kematu buntut aku asyik baring je..novel plak..dah habis aku khatam..adeh..what else???cadangan??cadangan pliss..huhu

Friday, December 03, 2010

Wa Punya Dialek Baekkkk Punyaa!!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:49:00 AM
Reactions: 
5 kata-kata hebat !
hali ini wa mau tatap tentang pengalaman wa tentang MSK dekat wa punya kampus..wahh..wa memang happy gila maa..wa dapat kawan balu,melaka ada,kl ada,serdang ada..itu sumua kawan wa..wa punya roomate melaka mali..hali-hali wa belajau bahasa melaka sama dia..besar sudah jadi besau..sumua wa cakap au-au..

kawan wa yang dali kl tun pun macam tu jugak..dia ala cakap kedah..tapi manyak pelik woo bila 'depa' cakap kedah..haloo..penat wa gelak-gelak sama diolang..wa dengan kawan wa yang lagi solang tun panggil diolang mualaf kedah..haha..betoil la..wa talak tipu..manyak pelik woo..

ehh..kenapa wa cakap ciinaa?tukau-tukau!ehem2..oke..back to normal..cakap seperti biasa..dah tukau dah..hehe..cakap melaka gituh..kadang-kadang kan aku tergelak sorang-sorang..sebab aku cuba cakap 3 dialek dalam satu masa lagi parah dalam satu ayat..haizz..excited punya pasal la kan..hihi..nak taw contoh??

- G! mane bekaih yang besau tu?

*mane-kl
*bekaih/bekas-kedah
*besau/besar-melaka

pape pun thanks to my new best ever friends :) G,Baiti,Ayu..

nota lutut : tetibe rasa nak nyanyi lagu BEP


withlove,
hanisnabilah

Friday, November 26, 2010

Percintaan Pertama

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:39:00 PM
Reactions: 
9 kata-kata hebat !

Aku kenal Jiman(bukan nama sebenar) sejak zaman persekolahan lagi.Mak aku dengan mak dia memang kamceng gila.Ayah aku pun macam tu jugak..Dulu masa aku di tingkatan 3,ramai kawan-kawan aku cakap yang aku nieyh boleh dikatogerikan sebagai ‘calon menantu’ Cg Kasmah(bukan nama sebenar).Aku selalu jugak tumpang Cg Kasmah balik atau pergi sekolah.Bagi aku itu perkara biasa walaupun kawan aku cukup sakan menyakat itu ini tentang aku dengan Jiman.

Jiman pon macam tu jugak.Slumber badak je..tak penah pun nak care sal gossip-gosip tu semua..bagi dia..tu semua karut..Tapi sekarang dah hamper dua tahun kami tak jumpa..Family Jiman pindah ke selatan Malaysia.Tak sangka,hari ini aku jumpa Jiman.

Ya!aku jumpa Jiman.Jumpa di sebuah shoping kompleks.Wahh!JIman dah hensem.Jejaka melaya gitu.Terpesona aku.Lepas dari pertemuan tu..kami terus rapat..sampai hari ni..kami teman tapi mesra.Sehinggalah saat..

(hari ape ntah)11112010

Jiman buat ayat drama bunga-bunga cinta kat aku..Sinetron Cinta Kirana jugak terselit..Ohh tak lupa,dia turut nyanyi lagu Misha Omar,Jawapanmu.

Bingung aku.Buang tebiat kah??atau nak melamar aku??

OHH..aku jadi buah hati dia??betul ke??berat nak kasi jawapan sebab…

Hanis..Jiman nak..

Nak ape?

Kita dah lama kenal,hati budi pun dah paham sangat..

So??

Err..Jiman nak jadikan Hanis sebagai kekasih..cukup setahun kita tunang..then seterusnya..

Jiman..sebenarnya Hanis…(tunduk membisu,air mata mula menitis kerna….AKU GEMBIRA TAHAP GABAN!!MEH AKU NAK KATA SETUJU!!)

Jiman..Hanis setu…..

BUKK!!adoih!!baru nak bagi jawapan dah rasa macam ade bnda hentam kat buntuk..apekahh??

HOii..bangunn..dah petang..tido je…!!

Alamak mimpi ke??JIman..hanis setuju!!(nak jawab jugak)

jangan mara2 naa..mimpi jee..huuu..

Wednesday, November 24, 2010

aku yang hina bagi mereka

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:25:00 PM
Reactions: 
16 kata-kata hebat !
aku tak tau kenapa aku secara tiva-tiva terpanggil nak buat post ny..mungkin kat sni je tempat aku luahkan semuanya..

aku tulis dengan seikhlas hati..dalam post ni semua benda aku tak tipu..

semalam aku tak tidur..semalaman aku pikir tentang kawan2 aku..aku rasa serba salah sebab aku buat keputasan untuk ke institusi tu tanpa pandangan diorang.Rasa serba salah sebab secara tiba-tiba aku terus buat keputusan macam tu..aku ingat nak jumpa diorang buat kali terakhir...puas aku fikir macam mana.tapi masih jugak buntu..aku dah hasilkan video untuk diorang,tanda persahabatan.. sampai kena marah la sebab aku terlalu pokus nak buat video tu sedangkan ahad ni dah kena lapor diri,dan persediaan semua tak siap lagi..

tapi aku rasa puas bila aku buat video tu..walaupon agak ntah pape je hasilnya..at least benda tu boleh buat kawan2 aku happy..tapi tu bagi aku je la..

memang terasa bila aku online tadi..tengok gambar2 kawan aku yang aku sayang hormat tu keluar tak ajak aku pun..sorang pun tak ajak..seolah2 nak rahsiakan dari aku..aku ada buat salah dengan korang ke weyh?sampai korang buat macam tu..oke..aku taw aku memang tak boleh keluar..tapi apa salahnya kalau korang ajak???ne tahu kot2 ayah aku kasi..or memang korang tak nak ajak aku??

nape?selama ni korang hipokrit ke kawan dengan aku?dulu aku selalu makan hati..sebab ape je korang buat tempias dia mesti kena kat aku..tapi aku sabarkan jugak sebab aku monitor..and aku sabar kan jugak sebab korang kawan aku..bukan nak ungkit..cuma aku nak korang faham perasaan aku..

sampai tahap ni..aku rasa semua benda yang aku buat sia-sia..terima kasih sebab buat aku faham erti sebenar persahabatan..tak pe..korang jangan risau..lepas ni tak de dah berita dari aku..bukan niat lupa kawan..tapi aku dah taknak jadi perigi cari timba..terima kasih eh korang!aku hargai semuanya..terima kasih jugak sebab buat aku menangis kesedihan bila ingatkan korang..!aku ingat sampai mati!


kesal,
hanisnabilah

Tuesday, November 23, 2010

Buatmu Sahabat!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 5:15:00 PM
Reactions: 
6 kata-kata hebat !
khas buat kawan 6R3..Stop kan dulu music kat sebelah ni..:)bru feel..:P
Sory eh..bodo2 je..tp ikhlas!

Tok Tokwan : Maafkan kami

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:02:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
Salam sejahtera buat semua..setelah puas beraya dan berjalan sana sini.Barulah datang mood nak cuci segala sawang dekat blog.Sory sebab lama suda blog terabai.Maaf sekali lagi.Entry kali ini lebih berkisar tentang pengalaman di Pahang-Temerloh.Dah dekat 2 tahun tak ke sana.Bila pergi.Wahh!bayak sungguh perubahan.Tidak lagi seperti dahulu.

Travel bersama keluarga memang best.Tok tokwan turut serta.Gamat jadinya.Lagi lawak bila dengar tok tokwan bersembang.Tokwan sudah hilang deria pendengaran sejak umor menjangkau 50-an(sekarang 84).Tok pulak deria pendengaran masih sayup-sayup diguna pakai(sekarang 82)

Tok memang slumber orangnya.Tokwan dah memang power bahasa isyarat mulut.No compromise nak kutok2 oke walopon dia tak dengar.

Aku tak kisah bila orang pandang aku dengan wajah pelik bila aku berkomunikasi dengan tokwan.Agak rumit bila mood dia kurang baik.Biasa la orang tua kan.Tapi aku jadi pelik bila sesetengah peniaga(di RnR) perli tokwan bila nak beli makanan,even buah.Asal?korang ingat dia tak reti baca?tak kenal duit?sory oke!tokwan saya masih superb dalam hal itu.Cekap dalam perbelanjaan.Memang terasa bila one of the boys tu cakap "payah kot cakap dengan orang pekak.Silap2 kena marah..Buat tak tau la..Kedai sebelah masih ada"..Oh indah sungguh bahasa.Mungkin diorang tak perasan yang aku dengar dengan clear butir bicara diorang.Salahkah kalau tokwan nak beli.Dia memang tak kan tanya harga,sebab dia tahu baca harga dekat tag tu.Jadi apa yang korang tak suka sangat berkominukasi dengan mereka?ermm..persoalan disitu..

Dan aku jadi hairan jugak bila aku terdengar makcik baju merah(di RnR) tu berbisik dekat anak dia, masa kitorang nak gi toilet.Masa tu aku bawak tok gi toilet.Orang tua,mau fahan sendiri la.Jalan bertongkat dan tak boleh jalan terlalu cepat.Time aku tengah concentrate pegang tok yang tengah jalan(sebab time tu hujan lebat-lantai licin)ade makcik baju merah tu cakap macam ni."dah tua-tua pun nak jalan lagi..kite dah lambat lagi lambat..dah tahu tuanya,duk rumah ajela"lebih kurang macam tu lah bunyinya.Aku terus stop.Then bagi jalan dekat makcik tu sambil senyum.Ya!senyum tanda aku dengar butir bicara dia.Senyum tanda maaf sebab buat dia lambat.Dengan muka gahnya.makcik tu jeling aku dan terus blah.

Bila aku pikirkan balik.Tumpah simpati dekat tok tokwan.Diorang tak de niat pun nak susahkan sesiapa.Tapi dah takdir Tuhan.Itu nasib mereka.nasib kita?belum tentu lagi.jangan lah berlagak sangat.


picisan : jangan terlalu bongkak.nanti merana diri

hairan,
kyraismera




Tuesday, November 16, 2010

Dialog YAM dan LEM petang raya

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 6:57:00 PM
Reactions: 
4 kata-kata hebat !
"hoyeah..padan muka kau lem..esok kena sembelih!!"
"eleyh..aku tau kau jeles yam..kau mana ada masuk tv..kau tengok aku..saat akhir pun aku masuk tv..siap laung takbir lagi..kau?''
"haha..aku kisah pe lem?kau makan je la rumput puas-puas..esok kau masuk kawah..tu..nampak tak kawah tu.."
"yeke masuk kawah..tak silap aku..masuk plastik merah je..pastu masuk syurga permulaan"
"ha?syurga permulaan??"
"atok aku cakap syurga permulaan tu sejuk giler..tahap beku.."
"yaa?..bukan peti ais ke tu?hah..nasib kau la lem..aku selamat lagi.."
"kau tu jap gi kena sembelih dah..buat rendang cicah ketupat..tak sedar diri betul.."
"cis..tak de maknanya..aku masih selamat la lem..kau mati dulu.."
"kau mati dulu..aku esok.."

Mak!!tengok ayam tu..gemokss..buat rendang best mak!!adik tangkap ya!

"masin mulut kau lem!!aku tak sedia lagi nak mati.."
"haha..lantak kau laa....bye sahabat sedengki ku yam!"
"lem!aku nak wasiat ni..bila aku mati..kau tolong la agihkan anak-anak aku dekat kak yam hujung tu..telur yang belum menetas..kau suruh pak yam jiran sebelah aku jagakan..tolong la yam!!" sambil lari-lari sebab kena kejar..
"aku pun nak mati esok..mana sempatnya nak wasiat semua tu.."
"lem!!pesan dekat laki aku..cakap aku sayang diaaaaa.."

Mak!!adik dah dapat tangkap!!adik nak atok sembelih kan.

"yam!aku mintak maaf doa dosa aku..jumpa di kawah yaa!!"
"lem..aku pun sama..jumpa dekat syurga permulaan.."

Besaunya ayam ni..pandai cucu atok tangkap..mai kita sembelihhhhh...

maka tamatlah riwayat ayam..esoknya pulak riwayat cik lembu pulak..Salam Aidiladha!!

semangatberaya,
kyra ismera

Monday, November 15, 2010

1000 burung kertas buat Raja Sehari

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:22:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !

Karya untuk Raja Sehari
Boy n Girl sedang bercinta.Boy lipat 1000 burung kertas untuk Girl supaya Girl buleyh gantung dekat bilik Girl.Boy cakap.1000 burung kertas tu tanda 1000 ketulusan hati Boy.Waktu tu.Girl seronok sangat.Terasa betapa indahnya cinta mereka berdua.

tapi.sampai satu ketika.Girl mula menjauhi Boy.=(.Tetibe je Girl buat keputusan untuk kawin dan akan menetap di Paris bersama suaminya.Girl cakap Boy miskin.Girl takut.nanti kalau Girl kawen Dengan Boy.Hidup mereka susah.

Boy sedih sangat.lepas pada tu.Boy Tekad yang suatu hari nanti Boy mesti berjaya.mulai hari tu.Boy kerja keras.Boy jual surat khabar,berniaga kecil-kecilan n amik upah sana-sini.Semua tu Boy buat dengan sangat baik dan tekun.

Lepas beberapa tahun.Boy akhirnya berjaya.Boy punya syarikat sendiri.punya bisnes sendiri.walaupun Boy dah kaya.Hati Boy masih lagi ingat dekat Girl.Boy tak boleh lupa insan yang pernah bertakhta dan menjadi chenta hatinya suatu ketika dahulu.

Pada suatu hari,hujan renyai-renyai.Waktu tu.boy ada dalam kereta BMWnya.dari situ.Boy nampak dua 0rang tua sedang berjalan terbongkok-bongkok.Boy kenal sangat orang tua tu.Tu orang tua Girl.walaupun orang tua tu menggunakan payung.tapi badan diorang still basah sebab kena tempias hujan.Boy rasa pelik sangat sebab Girl kawen dengan orang kaya.Mustahil ibu bapanya tidak terbela dan dibiarkan macam tu.So Boy pun ikut la orang tua tu dari jauh.

Hati Gundah

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:07:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Ya Allah..perasaan apa ni?asyik gementar je..kenapa??duduk tak kena..diri tak kena..serba serbi tak kena..sepatutnya result dah keluar..tapi bila check..tak boleh pulak..

Ya Allah Kau permudahkanla segalanya..Aku mohon Ya Allah..Aku tahu aku lemah..Kau kuatkan lah semangat ku..Kau tabahkan hati ku..Kau pasrahkan aku untuk terima segalanya dengan berlapang dada..

Ya Allah..terima kasih kerna Kau kurnia kan sahabat yang sentiasa memahami,keluarga yang sentiasa berada di sisi dan Kau limpahkan kesabaran Mu kepada ku..

Sungguh aku takut untuk menghadapi hari esok.Semoga aku kuat untuk meredah segalanya.Aminn..

tafakur,
kyraismera

Tuesday, November 09, 2010

D.I.A.M !!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 7:49:00 PM
Reactions: 
3 kata-kata hebat !
"Eh..hanis..asal kau?dok sorang2 dalam bilik..diam je.."
"ntah..pening ah..kepala neyh asyik sakit je..asal ha?"
"kau tu..banyak sangat fikir..cuba kau cool down dulu.."
"aku tengah cool down la ni hanis!!ya..hoi hanis!ni hanis tengah cool down la"

"kak!napa?''
kenapa??
"hah?awat?''
"muka asyik berkerut ja..pikiaq pa?sembang dengan sapa?"
ohh..siapa ha?
"xdak pa..monolog..mungkin"

ehh..kenapa kita perlu cakap sorang2 sedangkan ramai lagi orang disekeliling kita?
"hah!aku kan kau!mana boleh berpisah"
"ohh yeka?so kena cakap dengan kau?"
ntah.tiada jawapan.

"heh hanis!asal kau fobia sangat?''
"fobia?ahh kau diam!aku dah cuba untuk lupa semua tu..jangan ungkit!"
"bukan aku nak ungkit..tapi.."
"heh!sudah!sudah!jangan buat aku gila!!"
ohh ya..kenapa perlu ingat segala benda yang menyakitkan?cukuplah hanya aku saja tau siksanya 'fobia' itu.Tak usah dikenang.Tidak seindah mana,tidak segah mana!hanya perit!

"hurm..maaf..saya masih lagi saya..ruang yang satu tu masih lagi tak wujud"
"wey hanis!!sudahlah!!jangan paranoid!"
"tak!tak!aku..bukan paranoid..!''
"kau tu aku!aku taw!"
paranoid??kenapa mesti??tapi...arghhh!!

diam!
kyraismera


Sunday, November 07, 2010

86,400 Detik TIDAK Mencukupi

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:36:00 AM
Reactions: 
3 kata-kata hebat !
masa semakin suntuk,

hari semakin mendatang,

tapi..

mata pena itu masih lagi kaku..

kertas putih itu masih lagi mengekalkan kesuciannya..

otak??arghh..sudah tidak mampu mencerna apa-apa lagi..

buntu dan semakin buntu..

penyelesaian??

86,400 detik tidak cukup buat sehari..

bolehkah detiknya ditambah??

hanya demi mata pena dan kertas kosong itu..



buntu,
kyraismera

Saturday, November 06, 2010

What IF?

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:17:00 AM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !


If I was there,I hope you will be there too.

If I was Wanda in Fairy Odd Parents,

I hope you gonna be Cosmo with the cool green hair.

(always ♥ ♥ )

If I was Spongebob Squarepants,

I wish you will be Patrick.

(be my side)

So many IF,

What If?

Life must go on ;

Whether its horrible,extreme or happy

Don't wait the rain when its DROUGHT

Useless and meaningless


lost,
kyraismera

Thursday, November 04, 2010

Rindu Kamoo Kexen !!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:06:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !

Salam Tengahari..senyum-senyum,sengih-sengih dan ceria-ceria selalu!
ermm..rindunya Kyra dekat kexen yang sorang nieyh.Kami memang rapat.Rapat gile.Kyra pulak memang jenis melayan kerenah kexen-kexen Kyra.Untung dan syukur sebab Kyra rapat dengan semua kexen Kyra.Kyra ada 32 kexen.hah!banyak tak..kalau raya,macam kenduri kat rumah tok tu..

Antara ramai-ramai Kyra rapat dengan Tqa.Dia tersangatlah comel,sporting dan sewel juga..hehe..betul laa..tak tipu..kami memang ngam..kalau nak travel jauh..kami mesti pergi sekali..kalau bercerita..aduh..tak cukup 24jam..tu belum mengumpat mengata..hehe..opss!

nak tengok gambar Tqa?jap nak upload..sebenarnya kami ada bnyak persamaan sebab tu la kami rapat..pastu sma2 gila bergambar..photogedik la lebih kurang..:P



sayangkamoo,
kyraismera

Resipi Butter Cup Cakes

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:50:00 AM
Reactions: 
4 kata-kata hebat !
Hari ni kita kongsi resipi Butter Cup Cakes ye..

Bahan-bahan ;


❤ 500g butter
❤ 8 biji telur saiz biasa
❤ 360g gula 
❤ 410g tepung gandum
❤ 1 sudu teh serbuk penaik
❤ 1 sudu teh asen vanilla

Cara penyediaan :


Ayak tepung gandum bersama serbuk penaik
❤ Masukkan butter & gula ke dalam tepung
❤ Adunkan sehingga sebati antara gula, tepung dan butter
❤ Masukkan telur, adunkan
❤ Masukkan asen vanilla
❤ Tuangkan ke dalam bekas cup cakes yg anda mahu
❤ Bakar dengan suhu 150c selama 30-40 minit.


Wednesday, November 03, 2010

Teka Teki : type of burger

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 3:50:00 PM
Reactions: 
8 kata-kata hebat !
gambar tipu-tipu..:P

Kembali dengan mood baru..mood ceria..sudah!tak nak dah sedih-sedih.Cheer ok..Ok smile!

*sudah senyum :)

Ehh cepatnya senyum..kenapa?sebab teka-teki ni..cuba jawab..:)terer tak korang..:)

  1. antara banyak2 beger..beger ape tak de roti?
  2. beger apa ada masa raya?
  3. beger apa yang paling sedap?
haa....jawab!!cepat..!! :)(:

Follower Bertuah Giveaway

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:57:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Kalau kita berusaha,Kita akan berjaya..Kalau kita cuba masuk contest,InsyaAllah kita boleh menang..hehe..ehh yeke??boleh menang ke?cuba la dulu kan..:)

Most thanks to Qalam for the tag and to the 'pemberi hadiah' mrs aina..:)
Ekceli ni first time nak cuba masuk contest..hopefully ada tuah..:)pantun untuk owner contest...hehe

Follower bertuah dapat hadiah,
Senyum memanjang bodek Cik Nadirah,
Awak comel awaklah yang bertuah,
Kyra menanti Manalah hadiah??

Minat pooh,minat kuning,
My Soul,My Life,My Journey nama diberi,
Jangan ngorat!!Dia dah berlaki :),
Terima kasih sebab buat contest ny!
hehe..

*agak hegeh*:D

Cara-caranya :
1) wt post bertajuk 'follower bertuah giveaway'
siap mem!!ade pantun lagik..:P

2) letak banner kt atas dan link ke entry ini
okeh..beres~!!klik!klik!

3) letak gk kt sidebar cam aku buat tu..
nampak tak..tu haa..tomel-tomel tuhh..:)

4) tag 3 rakan
Ni mangsanya~!!

5) tinggalkan komen di entri ini (link)
:) just to inform her to those who interesting to join :)

Monday, November 01, 2010

ABANG,berjuanglah!!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:32:00 AM
Reactions: 
7 kata-kata hebat !
Tatkala hati ini sedang bergembira,ada insan yang sedang berduka.Insan yang sedang menangis meratap segala kejadian.Insan yang sedang bertarung untuk hidup lebih lama.

Sedangkan aku di sini leka bersama sahabat yang lain tanpa mengetahui betapa deritanya sahabat ku di sana.Sahabat yang sedang berdoa agar adiknya kembali pulih,sedar dari koma,dan berharap agar adiknya mampu memanggilnya ''kakak'' kembali.Tatkala ini,tubuh itu berteleku di pintu rumah.Menanti khabar adiknya yang satu itu.Menanti panggilan telefon yang membawa khabar ''kakak,abang dah sedar''.Dan menanti segala harapan.

Buat sahabat ku Nabilah Jamaludin,sabarlah..insyaallah..ABANG akan kembali pulih,kembali tersenyum seperti sedia kala.Teruskan berdoa wahai sahabat.Kami sentiasa berada bersama.Sedia meminjamkan bahu untuk anda.

Kepada ABANG,teruslah berjuang.Ahli keluarga mu tak henti-henti berdoa agar kamu kembali sihat seperti sedia kala.Kuatkan semangatmu!!

Sincerely,
kyraismera

Wednesday, October 27, 2010

Dedikasi Buat Sahabat

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:23:00 PM
Reactions: 
5 kata-kata hebat !
Salam..entry yang penuh emosi..klik video ni..untuk lebih menghayati..:)


Kawan,teman..penting ke?yup..insan yang paling penting..entry ni khas buat sahabat yang dahulunya memang rapat dengan Kyra,totally rapat..tapi sekarang dah menjauh..kenapa..hanya sebab kata-kata seorang kawan yang cakap kami scandal..sebab tu je awak dah tak rapat dengan saya??

Awak..saya rindu kenangan kita..mungkin bagi awak..tak punya sebarang makna..tapi ianya paling bermakna dalam sejarah persahabatan saya..awak faham cara saya..tapi tu dulu..dan dah jadi kenangan..cepat betul awak berubah..saya ikhlas kawan dengan awak..

Awak..saya rasa macam nak tunjuk je balik msg awak dulu..awak cakap kita akan still keep msg walau apa pun..cuma kalau tak da kredit ja awak tak msg saya..tapi sekarang?tak da langsung msg dari awak..awak malu kawan dengan saya ke?Awak kawan dengan diorang..tapi awak tahu tak belakang awak diorang kutuk awak..saya nak bagitaw..tapi awak mesti tak percaya saya kan sebab awak dah memang kamcing dengan diorang..saya tahu..awak nak sembang dengan saya..tapi awak takut kan?tapi kenapa perlu rasa takut tu?

Awak..saya rindu nak mengadu kat awak..saya rindu nak cakap kat awak yang saya dah balik kampung dan rindu nak gaduh dengan awak jugak..

tak pelah awak..harapnya awak bahagia..gudluck dengan perjuangan hidup seterusnya!

-takmudahnakdapatsahabatyangbetulbetulsentiasabersamakita-
*terharu dengan post Anis >>Kotak Hati Erin..tq!!

terkilan,
kyraismera

Tuesday, October 26, 2010

Abu Kawen,Mak Senah Mati

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 3:27:00 PM
Reactions: 
10 kata-kata hebat !


gambar tipu-tipu je..

Entry kali ni agak kurang asam garam gula dan juga lada..maap buat makcik-makcik jika terasa,andai kata kena batang hidung..ampun lah ye..


Senario : kawasan perkampungan : majlis kenduri

Ayu dengan penampilan voguenya hadir ke majlis perkahwinan sahabat lama,Abu.Niat di hati,dapat jumpa kawan-kawan lama.Dapat tengok Abu bersanding dengan suri hati.Wah..bestnya..

Situasi : Dapur Rumah Abu : Nak amik air mineral

Kyra : Eh Ayu,lama tak jumpa..amboi..vogue nya kau~!
Ayu : Biasa je la..Kyra,kacak beno Abu tu..padan dengan si Ct tu..
Kyra : Ha'a..selalu selekeh je mamat tu..hari ni..kalah Sheikh Muzappar (sambil tunding-tunding ke arah pelamin)
Mak Bedah : Amboi anak dara berdua ni..wangi beno..comel-comel..Dah tengok p
elamin Abu?
Ayu : tengah tengok la ni..cantik tema dia..kawen jugak si Abu tu ya..(gelak-gelak)
Kyra : Mak Bedah..pihak pengantin perempuan yang mana?
Mak Bedah : itu haa..yang baju hijau semua tu..Si Abu dah kawenn..Korang bila lagi nak kawen?tak teringin nak naik pelamin ke?Usia dah meningkat,tak kan nak jadi anak dara tua kot..
(Ayu,Kyra terus diam,terpaku,terpesona dengan kata-kata Mak Bedah..sungguh terpuk
au hingga hati sedikit membakar)

Adeh..pernah tak ditanya soalan macam tu?mesti pernah kan..soalan yang HOT sampai mati semua mood..tapiii.....ada sambungan dia..jengjengjeng..

Situasi : Suram : Rumah Mak Senah

gambar tipu-tipu je..

Mak Bedah : Mati sudah kawan
kita yang sorang tu..baru saja semalam sembang-sembang dengan aku..(sambil sapu air mata)
Mak Piah : Ye lah Bedah..Dalam sihat-sihat dia pergi tinggalkan kita..siapa sangka..
Kyra : Sabarlah makcik..dah sampai ajal Mak Senah..giliran dia..
Ayu : janganlah sedih..setiap yang hidup pasti merasa kematian..cuma tak tahu bila je..Mak Senah dah meninggal..turn Mak Bedah bila?
Mak Bedah : Turn aku?baca yassin ke Ayu?
Ayu : Turn ikut Mak Senah laa..teman Mak Senah..(terus blah)
(Mak Bedah,Mak Piah terus terpaku,terpesona dan terpukau dengan kata-kata Ayu yang memang tak bertamadun..hehe)

haha..itu baru kena buku dengan ruas..soalan bertemu jawapan..hehe..apa pun..hanyalah gurauan semata-mata..jangan aplikasikan pulak..:)hanya sekadar menilai kembali lumrah kehidupan..
*penggunaan bukan nama sebenar

sincerely,
kyraismera

Sunday, October 24, 2010

Cinta : Dua-dua sayang

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:22:00 PM
Reactions: 
8 kata-kata hebat !
Semua orang pernah bercinta.Semua orang tahu apa itu cinta.Tapi tak semua orang tahu menilai apa itu cinta dan ada jugak yang masih tak dapat bezakan antara sayang,suka dan cinta.

Betul ke cinta tu sesuatu yang payah?cinta tu bermasalah..*ayat orang tak bercinta plus baru putus cinta*

Cinta tu indah..cinta buat kita rasa gembira*ayat orang mabuk cinta*

Cinta ni..ntahla..perlu pengorbanan,perlu komitmen dan perlu tolak ansur*ayat orang blurr*

Ayat Kyra : cinta itu akan menghadapi masalah sekiranya cinta itu tak dipandu dengan kasih sayang,tidak diperbaiki dengan tolak ansur dan pemandunya laju malah terburu-buru.Tapi,cinta itu akan buat kita gembira jika dipandu dengan rasa hormat,rasa kasih sayang dan sambil layan siaran radio kepercayaan.

Dua-dua sayang : Macam mana nak buat pilihan?Si A sayang..Si B pun sayang,
Bila dengan A rindu B,bila dengan B rindu A..

macam mana nak bezakan?macam mana nak tahu pilihan hati kita..
*dialog on phone : de-rytpe,de-remember plus de-reka semula..hehe

Abu : Salam..sihat ke?dengar kata Migraine
Kyra : Tak berapa sihat la Bu..exam week sama kot..
Abu : orang ada masalah la kamu..(diam)
Kyra : masalah apa? kamu dengan ct ok?
Abu : Ct ok..Mira pun ok..
Kyra : hah??Mira??sapa plak dahh
Abu : haha..kamu ni suka buat lawak..
(maka berceritalah Abu tentang Mira dari A-Z sambung pulak sampai 1-10)

Kyra : ouhh..macam tu ke..so tak perang?
Abu : ntah..diorang tu baik je..payah betul..
Kyra : so sebenarnya apa masalah?*minah blurr
Abu : Ct ajak orang bertunang..orang buntu..dua -dua orang sayang..
Kyra : haha..makan nasi minyak la nanti nieyh..Buat la solat hajat..jgn jumpa buat seketika..pilih betul-betul..
Abu : oh..ok byep~!
Kyra : hah?dah nak letak..cepat tol..nak g mana?
Abu : orang nak buat apa yang kamu suruh tu la..
Kyra : (gelak)
Abu : agak-agak kalau payah sangat orang tunang dengan kamu jela..(klik~!talian di matikan)
Kyra : Gulp~!!aku??cis~!

So kalau korang la kan..korang buat macam mana?pilih yang mana?
*penggunaan bukan nama sebenar*

Thursday, October 21, 2010

Kes 20102010

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:54:00 AM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
Setelah kesakitan Migraine hilang,setelah dah hampir 18 jam tak bercakap dengan Y,setelah hati yang membara hilang,dan setelah rasa kesal tak pergi sekolah menyurut.Maka muncul entry ini.

*Ini entry berkisarkan tentang 20102010.Haii..sabar itu separuh dari iman kan..so sabar!Gembira itu kehidupan kan..so bergembira~!

  1. pukul 12 tgh malam : masih menghadap nisbah dan formulae..:)
  2. pukul 2.30am : air nescafe*satu jag* dah habis minum..mata still segar~~bagus!
  3. pukul 3am : adik bangun cakap : akak burung hantu..tidoq laa..
  4. pukul 3.30am : masuk bilik nk tutup semua lampu*ni punca angin aku k.o
  5. entah pukul brapa :bangun dengan semangatnya nak mengadap paper bisness
  6. tengah exam : baru teringat hari ni 20102010..uniknya tarikh ni..:)
  7. dalam pukul 1.00pm : paper bisness settle..:) join lu'lu n buskar makan mee kuah..;)
  8. pukul 4.30pm : sampai rumah : adek bagitaw hot gossip : si Y mengadu kat mama cakap aku off light bilik dia,dia mengadu sampai nangis2 hanya kerna aku tutup lampu bilik dia.
  9. pukul 6 pm : borak dengan mama,mama tanya kisah sebenaq..aku cerita..then aku jadi sebal sebab perkara kecik tu pun dia nak mengadu sampai nangis2.Saja nak buat punca nak balik indon*ciss!
  10. 5 minit selepas : aku terus menangis depan mama,sebab geram dengan Y..*cilake punya Y..habis semua salah dia yang berat, yang ringan, yang segalanya aku bagitaw mama..termasuk tentang Y yang gatal nak menikah + suka cakap benda tak elok
  11. pukul 7 pm : rawat hati dengan dengar lagu vespa..terus buat post vespa..
  12. malam : terus migraine sebab tak cukup tido+too much nescafe+stress+sebal+penat
  13. entah pukul berapa : bangun muntah n felt dizzy gila
  14. pagi 21102010 : tak boleh bangun langsung + tak dapat amik paper tamadun*gila kesal~!
21102010 : pergi klinik : dapat mc :darah rendah:Doc says : u need rest

dan serta merta aku jadi geram balik dengan hamba yang bernama Y itu..puas hati engkau?puas?dah banyak aku sabar dan kali ni maaf!aku dah bongkarkan..biar kena buku dengan ruas..sebab lampu je kau nak kecoh satu rumah?sebab lampu je kau nak nangis2?sebab tu je?haylow~! please la..jangan jadi annoying person kat rumah ni.mentang2 aku diam je..kau tikam aku?

kesimpulan : jangan terlalu baik+jangan terlalu pasif dengan mereka.oke?

trying to be cool,
kyraismera

Wednesday, October 20, 2010

Vespa Hj Samad ~!!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 6:16:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
post kali ni lebih berkisar tentang tradisi..apa yang tradisi sangat ni??haha..kepada pengtension-pengtension di luar sana sila baca entry kali ini..korang mesti taw moto vespa kan?moto tu sangat klasik dan unik..Kyra memang suka lagu ni..dan dari moto vespa wujud lagu vespa haji samad..video ni lebih fames area utara..rugi kalau tak tengok dan tak dengar..:)



Alang-alang dah cerita tentang vespa..mari kita list kan tengok..apa yang best tentang vespa ni..:)
Kelebihan dan ke'syok'an Vespa :
1.korang taw tak motor vespa bersistemkan monocoque ataupun body tanpa rangka..
2.sebenarnya vespa sestandard dengan moto lain..*kiranya sama je la kan dengan moto lain
3.nampak cool je bila kita naik sebab motor vespa motor klasik..malah limited edition
4.vespa ni guna teknologi bagasi..jangan pandang enteng..:)
5.dan Kyra rasa bila naik motor vespa,kadar untuk eksiden rendah sebab vespa mana boleh speed..:)

*Kyra rasa peragut tak kan meragut orang yang naik vespa..:)hehe

mood : tension,ingin senyum-senyum
sebab : .....
hope : boleh terus senyum
have to : study~!

~maaf kalau tidak memuaskan~

with love,
kyraismera

Tuesday, October 19, 2010

Kyra Perlu Anda!!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 7:02:00 PM
Reactions: 
14 kata-kata hebat !
hyep!assalamualaikum..

post kali ni nak mintak pendapat semua..:) nampak tak header yang besar tu..huhu..tu header baru..macam besar sangat je kan?ade tak sape2 yang tahu saiz sebenar untuk header?kalau taw..Kyra harap tolong bagitaw Kyra eh..pastu komen la header ni..ok ke tak..ape yang patut di ubah or ditambah..

next..nak cakap pasal lagu..lagu kat blog ni..korang rasa sesuai tak?or patut remove je lagu...suggest lagu kat Kyra please....:)

dan seterusnya...paling penting..Kyra nak tahu tentang keistimewaan negeri sabah,sarawak dan melaka..contoh..tempat2 menarik yang boleh dilawati..tempat2 lepak..dan adik beradik tu la..
Klau boleh Kyra nak pendapat tentang kehidupan..tolong eh..bagitaw lah tentang cinta ke pengalaman ke..apa2 je..Kyra sebenarnya tengah buat cerpen..:) tajaan USM..so need all thats..
bantu Kyra eh!!korang boleh hantar mail or reply by komen kat bawah ni..

tenkiu semua..
with love,
kyraismera

Friday, October 15, 2010

Itu Menantu Saya!!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:15:00 PM
Reactions: 
18 kata-kata hebat !
Assalamualaikum..*aceh..baik sungguh anak dara ny*

Menantu?kenapa tetibe keluar pasal menantu?dah galak nak kahwin ke? :P
Jawapannya..E.N.T.A.H *ulat bulu dah naik daunnn*debushh!!oke..dah kena tumbuk..

Sebenarnya kyra pun pening-pening lagi tentang ciri-ciri menantu pilahan ni..
berdasarkan ape eh diorang tengok?
a)rupa paras?
b)harta?
c)budi bahasa?
d)keupayaan masuk dapur..?a.k.a pandai masak?
e)tak cakap banyak?
f)cakap banyak?
g)pandai amik hati?
h)muka poyo?hehe..pang!!oke..dah kena tampar..

Pening-pening..hehe..kyra ada kenal sorang pakcik ni..dia kawan uncle kyra..
dia ni pelik ya amat! tiap tahun mesti dia akan datang rumah kyra..dan setiap tahun itulah dia datang bersama ayat..''nasib baikla anak saya kecik lagi..kalau tak..dah lama buat menantu..aii geram sangat aih!!''..

sungguh! kyra tak tipu..tu ayat dia setiap tahun..dan setiap kali dia nak balik macam ni pulak ayat dia...''kalau la boleh..dah lama sayabuat bini numbor dua..''

haa..ayat yang last tu memang tak boleh blah!ada ke patut macam tu..dan sampai sekarang..tiap kali dia datang..kyra akan duduk dalam bilik sampai dia ugut nak masuk bilik..baruu kyra keluar..

kyra cerita ni bukan nak megah-megah atau bangga diri tapi..pelik dengan sikap mereka..dan dah tak tahan simpan persoalan ini sorang-sorang..*ayat sedih*
usia kyra masih muda+mentah lagi..tapi..setiap kali keluar..mesti je tanya..dah ada ke?nak kenal dengan anak makcik tak?

ohh.tepuk dahi kyra..perli kyra eh?tahu la..rupa tak ada..dan tak de pape pun..ciss..kyra dah emo!debusshh!!satu lagi tumbukan..

kyra rasa..semua gadis rasa macam ni kan..semua gadis pernah kena macam ni kan..
mungkin sebab dulu kyra selalu jawab..''err..takde lagi makcik..tak kawin lagi..belajar lagi..''
sampai sekarang kyra tak reti bercinta..bukan tak pernah..pernah..tapi tak reti..huhu..
so sape leh ajar kyra cinta*gatai*pangg!!debushh!!amik kau....eh2..tapi kyra nak bercinta lepas kawen..oke tak?hehe..:D standby nak lempang..

sebelum kena lempang+tumbuk..kyra nak habaq mai kat hampa yang..
*post kali ini sangat poyo*
*rindu pakcik berudu*
*sudah mula rasa ingin bercinta..tapi tak de calon*padan muka..haha

sape2 nak kenal kyra..hantar la mail..offline msg ke..haha..:P

Thursday, October 14, 2010

bercinta seumpama tak pernah bercinta..!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 3:31:00 PM
Reactions: 
4 kata-kata hebat !
hyep!no more berudu..suda dimerdekakan..bak buskar menyanyi..tanggal 2010 berudu2 dilepaskan..slanga lagu merdeka..

bercinta macam tak pernah bercinta?apakah??
okeh..macam ni..Kyra pun pernah bercinta tapi tak lah terlalu obses dengan mereka-mereka itu..
dan kyra juga pernah merasa apa itu cinta..tapi taklah sampai meraung melalak di hadapan orang ramai..dan kyra juga pernah merasa..wahh!adakah ini cinta..?tapi xde la sampai menggila-gila dan lupa sanak saudara..cis..tak guna punya cinta!

kenapa tak guna?sebab cara mereka bercinta salah..cinta yang salah dari segi undang-undang negara bangsa dan juga agama*sudah melalut*

cis kau kyra!apa kau ingat cinta kau tu bagus??nasihat orang!huh diam!

okeh..kyra diam..tapi..cinta kyra berbeza..kyra tak lagi bercinta selepas dia menjadi yang terakhir.haha.biar aku bersama duniaku..

tapi kamu itu!!pliss..tolong..jangan bikin kyra tensen!sebab?sebab kyra ketua yang harus saja menyelesaikan semua..hanya ketua yang perlu mendengar tanpa geleng ya atau nafi tidak*terbalik kat situ*

dan kerna ketua yang perlu beralah sampai satu tahap kyra akan jerit "tidak"..
dan jangan kau bercinta seumpama kau tidak pernah bercinta..oke??
kerna semua orang pernah bercinta dan kami tidak bercinta seperti cara kamu bercinta yang macam orang tak tahu apa itu cinta dan tak bisa tahu apa erti esbenarnya cinta!

cis..kyra dah marah+tension!uhuks..ahad ada papers sampai next weeks..
cis..masih tidak study..
cis..masih nyanyi-nyanyi..
cis kerna terlalu banyak cis..
cheese!!ya kyra mahu cheesee!!
dan peace no war..!

haha..:)

Monday, October 11, 2010

Berudu ku berudu mu?

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:17:00 PM
Reactions: 
11 kata-kata hebat !

Berudu ku berudu mu??adehhh..korang ingat ade ke orang akan cakap ungkapan mesra macam tu?:)

Okeh..mungkin kalau korang bela kucing..mungkin lah korang akan dengar ayat mesra tu..tapi kalau takat bela berudu..rasenya tak kot korang merasa dengar ungkapan mesra tu..hehe..

Oryte..ny cter sekuel pakcik berudu..hehe..main taram je panggil berudu tu pakcik..tak senohoh btul..:P ..poor my baby..:D

Berudu saya yang sekor tu okeh je..sihat walafiat..:) tapi yang lagi sekor tu..erkk..arr..dah jadik nyawa-nyawa frog gtuh..maybe sebab yang tu dah tumbuh kaki..so its need more space+food+oxygen n etc untuk hidup..haha..dia semput sebab saya Cuma letak kan dia dalam botol ..banyak air pulak tu..surely la dia xselesa..:)makanan pun tak kasi..

Sangat sadis tuannya>>:D..tapi..bby berudu tu nak kasi makan ape??roti?eh biar betul?insect?mulut dy kecik je..xlepas nak kasi makan insect..so nak bagi makan ape eh?

bagi la cadangan ..supaya bby berudu tu tak mati..

*curi2 hupdate blog..:)(:*

Thursday, October 07, 2010

Hobi baru : Bela Berudu

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:49:00 PM
Reactions: 
21 kata-kata hebat !

Berudu??Hobi??
okeh..tak taw kenapa..tetiba je rasa nak bela berudu..mungkin pagi-pagi saya selalu tengok berudu tu berenang renang kat kolam sekolah kot..

So,tanpa berfikiran panjang dan munasabah..saya terus suruh Yong Seng tangkapkan dua ekor berudu..:) wee..kami letak dalam botol..then tinggal kat sekolah..kat dalam kelas..kat meja belakang..hehe

Okeh..esok cuti..Sabtu cuti..Ahad sekolah!!agak2 apa dah jadi eh dengan berudu tu?dah jadi katak ke?ke masih berudu?ntah2 dah mati..hehe..

Hopefully xjadi katak lagi..sebab nak tengok macam mana katak tu membesar..beruduku..tunggu saya hari Ahad!!

*plizz jangan jd katak lagi..kalau tak mesti semua terjerit2 nty..


Wednesday, October 06, 2010

Award Blog Hebat !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:48:00 PM
Reactions: 
5 kata-kata hebat !

Wahh..bestnya hari ny..dapat 2 award..first dari sis Elyn..n terbaru dari Dark Rose..
Tenkiu..tenkiu..less than 3...

Hebat ke blog Kyra neh??huhu..ape pun..thanks ya!! Okeh..meh kita jawab soklan yang diberi..:)

1)name blog anda buat masa ini?
Kyra Ismera

2)Anda rasa blog anda hebat?
Hebat ke??Newbie lagi..huhu

3)Benda yg anda sayang?
Benda?Blog lah!!sayang giler..

4)Anda tengok waktu dekat mane?
Lovely Watch..:)

5)Web sesawang yg selalu anda jenguk?
Blogger :)


6)Letak 3 hingga 5 blog yang anda rasa 'Blog Hebat'

Award!!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:42:00 AM
Reactions: 
8 kata-kata hebat !


weeweeet..sepanjang menceburkan diri dalam blogging ny..ny la award ke2..dari sis Elyn..tenkiu sis !!

1.Write 5 interesting facts about the person who gave u this award
1) suka warna merah hitam
2) minat upin dan ipin
3) orang negori..:)
4) blogger otai..:)
5) pernah letak lagu muhasabah cinta as background music..dulu-dulu..:P

2. Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby
1) gila blogging sampai tak study..haha
2) suka kaler pink-kuning..weeweett..:P..
3) kadang BW sampai larut pagi..dun try dis at room..kekeke
4) pernah tak tido sebab dok adjust blog..(poyo kot)
5) lebih selesa di panggil Kyra
6) suka pakai baju tido walaupun bukan waktu malam..ngee~~
7) suka kaler unggu !
8) cita-cita dulu nak jadi nanny..haha
9) kaki baca novel dan
10) kaki buat cerpen

3.Pick your most 10 deserving recipients and describe them
1.suzierahman
2.darkrose
3.buskar
4.dak eina
5.syak-kikilalah
6.botak
7.izzaty
8.cikepal
9.si biskut
10.garuda

tenkiu again !! muahh!! :P :)(:

Tuesday, October 05, 2010

Alamak Kantoi!!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:01:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
okeh..video ny please ya..makcik2 ibu mengandung..kanak-kanak tadika tidak dibenarkan tengok..bukan teruk..bukan negatif..cuma kalau tengok takut tak faham..haha..video ini hanya sesuai untuk orang-orangan yang tension lagi stress..hee..:)

video apakah ini?jengjengjeng!!kantoi dalam bilik woii!!wah!!panas!!meh kita saksikan..ngee!:P


haha..

Sunday, October 03, 2010

Men attitude..its is??

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 5:04:00 PM
Reactions: 
7 kata-kata hebat !
huh.i dun noe y.but i think men are selfish.
they ask 4 the girl to wait him until him cum back.then.the girl wait like sucks!!waitin.waitin.waitin.n waitin like dumbs.
n after a year the men cum.the men said.
sorry.i got new one.so.the dumbs girl cried as much as she can.
thinking bout him.thinking bout herself.thinking how dumbs she is.
thinking all that with tears.
while the f*****g men enjoying their day wit da new girl.having lepaking like hantu.(hantu also noe blik rmah..not like them)...
and one moments split..
the new girl left him(girl that having lepaking together).
n said u are bored dungu!!stay away!!
then.that f*****g guy start thinking about the girl that he had left after a year.
he felt so terrible n want to be together again..

so..lets we smrise this..
men attitude some times too bad..
pity to the girl huh.but wat to say wat to do.
do sometime gurl terlalu setia n sometimes setia xbertempat..

~dunno y im to emo n wrote this~

Saturday, October 02, 2010

Resipi Cucur Udang

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:58:00 PM
Reactions: 
3 kata-kata hebat !
Assalamualaikum..

hari tu dah buat  entry  petua cucur udang kan..
tapi kali ni..nak bagi resipi A-Z plak..
atas permintaanFiza..:)

 Bahan-bahan :


❤ 2 1/2 tepung gandum
❤ Udang
❤ Taugeh
❤ Daun kucai
❤ Telur
❤ 1 sudu besar butter (alternate)
❤ Serbuk kunyit
❤ Garam


Cara Penyediaan :


Masukkan tepung gandum bersama bahan-bahan di atas.
❤ Masukkan air sedikit demi sedikit untuk hasilkan bancuhan yang separa likat
❤ Panaskan api
❤ Goreng bancuhan tadi dengan menggunakan sudu atau goreng seperti menggoreng jemput-jemput pisang.

Tips :

1. Rujuk Post petua cucur udang untuk cara gorengan cucur udang.


Petua Cucur Udang..

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:51:00 AM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !


okeh..ini resipi orang utara + orang pahang..gempak tak??haha

1.bancuh tepung macam biasa..cuma bancuh tepung dengan air sejuk..baru nanti cucur tu ranggup..dan tak terlalu kental..

2.letak planta sikit kat dalam bancuhan tepung..baru cucur tu tak serap minyak waktu menggoreng...

3.jangan letak kunyit terlalu banyak..sikit je..jangan sampai tak nampak warna tepung..sebab nanti warna cucur bila garing sangat menyelerakan..yummy!

4.pastikan minyak betul-betul panas, baru boleh mula menggoreng

5.pastikan kuantiti minyak cukup..jangan terlalu banyak atau terlalu sikit..

6.waktu menggoreng tu..jangan biarkan cucur tu..sentiasa alihkan cucur @sentiasa goreng..jangan berhenti.Kebanyakkan kita goreng..then biar lama baru kalih kan?jangan buat macam tu..kena sentiasa goreng..

7.jangan perlahankan api..biar api kuat(make sure jangan lalai)..kalau api perlahan..cucur tak sedap..akan serap minyak..

Erm..rasanya dah cukup kot 7 petua ni..selamat mencuba!!gerenti sedap punyalahh!!

Thursday, September 30, 2010

bluetooth sakit perut?

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:15:00 PM
Reactions: 
6 kata-kata hebat !

Bluetooth sakit perut??ehh yeke??boleh ke??haha..kenapa?tak percaya?hakikatnya penyakit boleh berjangkit melalui sistem bluetooth..dan penyakit itu adalah penyakit sakit perut..gila mengarut..:P

nak taw punca?punca dia syahiir..ha'a..dia punca sakit perut boleh bluetooth..:P
macam ni kisah dia..awal-awal pagi syahiir dah tak senang duduk..jap bangun jap duduk..bila tanya sengih je memanjang..last2 ngaku jugak yang dia sakit perut..hoho

yang lawaknya..boleh dikatakan hampir satu kelas sakit perut secara bergilir(selepas di bluetooth):)
lepas syahiir dah lega sakit perut(tanpa ke toilet)..terus hanim cakap dia sakit perut..pastu nysha..then ctn dan last sekali saya!huhu..kena jugak walaupun mula-
mula tu pakat dok bergurau kata 'dah off bluetooth'..hurmm..pelik kan?tapi unik..

nak tengok muka2 pro yang mengenal pasti cara terbaru penyakit berjangkit melalui bluetooth?meh kita tengok..:)

haa..ni la shahiir..punca penyakit di bluetooth..:P

lepas tu..dekat hanim(baju coco)..bluetooth plak kat c.t.n(baju kuning)


last sekalllii..dpt kat saya!huhu

nota kaki : kami xtaw macam mna nak edit gmbor korang jadik kecik..sebab dah cuba tp xleh..
n kami curi dari fesbuk..:P

Tuesday, September 28, 2010

ABC dan 100penulis

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 5:56:00 PM
Reactions: 
9 kata-kata hebat !
ABC 100penulis..lalala..tetibe rasa macam nak nguji minda dengan mengarang ikut abjad ABC..tapi..nak cerita pasal apa eh??Cerita pasal Kyra dan 100penulis laa..okeh??



A : A'ah..mula dengan BW..jumpa blog 100penulis yang cool ni..
B : Bila baca je entry tentang pencarian 100penulis..terus rasa teruja..woww!
C : Cari-cari cara nak join..tapi masih blurr kat mana nak submmit :(
D : Dekat shoutbox tu la permulaan segalanya..tulis soklan "mcm mne nk submit eh?"
E : En Asada yang bantu..:) dye explain macam mne nak join..(tenkiu2)
F : FYI..Kyra tunggu dekat seminggu lebih untuk di approve jadi editors
G : Gila happy bila dapat email dari admin..yelah..dapat join editors lain yang dah mantap..
H : Hari-hari on blog..update itu..update ini..gaya2 editor yang bizi gitu
I : Indahnya dunia bila digelar editor :) sebab memang kempunan lama dah nak jawat nama tuu
J : JeNG2..bermulalah pengembaraan si conget di medan penulisan..poyo gle..post pertama pun belum..huhu
K : Ketaq lutut jugak bila tengok hasil karya editors lain..rasa rendah diri sangat..Kyra newbie..:(
L : Lamou ah perasaan tu..apa pun kita kena cuba dengan yang terbaik kan?Chaiyokk!!
M : Minggu pertama tu jadi perak la jugak..cangak sini..cangak sana..rasa nak tarik diri?
N : Nope! Never !!
O : Oohh..korang ingat Kyra cepat putus asa ke??No!No!huhu..ter emo pulak..
P : Peluang datang sekali je..InsyaAllah Kyra akan buat yang terbaik untuk 100penulis
R : Rumah Kyra Ismera ny pun Kyra akan segarkan..jadikan lebih menarik..
s : Supaya orang rajin datang..rajin komen..:)rajin BW kat blog Kyra
T : Terima kasih eh kat editors yang banyak bagi nasihat..banyak bantu Kyra..
u : Untung Kyra sebab dapat kenal korang semua
V : Visit i??ok..i will visit u back..:P
W : WOWW!! Da banyak Kyra membebel ny..hoho
X : XOXO..Sayang kamo0..kamo0 dan kamoo0 <3
z : ZZzz..eh..jangan tdo kat sini..lagi pun citer Kyra dah habis..:)hoho

wee..berjaya siapkan..tapi..cuba korang teka..ape yang missing??hohosape2 yang berminat nak join 100penulis..sila la klik sni..jom2..cepat2..sementara ada kosong..

Sunday, September 26, 2010

5C asas cari pakwe??

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 5:20:00 PM
Reactions: 
5 kata-kata hebat !
Cikgu saya cakap...perempuan ni kuat memilih...sebab nak yang terbaik dalam kehidupan...cikgu saya cakap perempuan dekat satu negara ni..pilih berdasarkan 5C..poyos la kau kyra..guna saya..okeh tukar..

5C..tahu tak apa itu 5C..cikgu Kyra cakap..tu prinsip wanita dekat Singapore..entah betul..entah tidak..tapi mungkin tak semua yang berpegang pada prinsip tu kan..maybe hanya segelintir..okeh..meh kita tengok..apa tu 5C mengikut cekgu sejarah tamadun cik kyra..:)

5C

1st C : car..mesti ada kereta..nak g dating..kena ada kereta..kalau hujan tak basah..
2nd C : condominium.xde kondo x boleh..kena ada kondo..rumah flat tak layan..rumah teres tak pandang
3rd C : cash.haa..ny penting..xde duit..awal2 lagi kena reject..
4th C : credit.xde kad kredit??xpayah la nak ajak dating..at least ada satu card credit..
5th C : care.haa..betul..bg diorang care dekat last skali..biar C lain kat atas..

agak2 prinsip 5c ny boleh pakai tak??patut ke tak patut..bukan semua mata juwitan..duitan..

100penulis kena plagiat

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:30:00 PM
Reactions: 
8 kata-kata hebat !
Kenapa??tak percaya ke??ni fakta..bukan tipu2 or main2..sebelum ni pernah la jugak dengar..ada editor ciplak 100penulis..tapi cik kyra diamkan je..ingat benda ni sikit je..rupanya..mak aii..gedabak besar kesan dia..plagiat hidup2..

Cik Kyra rasa org yang buat benda tak senonoh ny dulu editors 100penulis jugak..sebab dekat blog dy tu..dy siap pesan lagi tentang geng klik nuffnag yang ADMIN 100PENULIS buat..ohh..post tu boleh plak engko komen/nasihat kat blog engko..nape engo tak nak komen/nasihat yang kes entry kena plagiat??blogger xde identiti sendiri??cilake btul..(tetibe rase terlalu geram)
siap ada assigment semua cukup..kiranya dy tahu selok belok 100penulis..sebab hanya editors je kne buat assigment ny..dekat editors area..nak masuk editors area kena ada invitation..bukan boleh main masuk..

kepada editors 100penulis..jangan terpedaya..jangan main join je..selak kiri kanan dulu..sebab dah ada editors yang kena blocks..nak ke jadi macam tu??kepada editors yang dah terkena..cuba2 la pujuk admin..huhu

ny links untuk korang..perhatikan dan fikirkan..apa motif sebenar dy
: nizam omar
: 100penulis sebenar 100penulis.blogspot

Friday, September 24, 2010

Kena Reject??

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:16:00 PM
Reactions: 
6 kata-kata hebat !
Masih terngiang-ngiang janji manis yang pernah di lafazkan oleh Ikram dahulu.Kata-kata yang diselitkan janji manis untuk sentiasa bersama lenyap entah ke mana.Ikram bukan lagi seperti Ikram dahulu.Entah di mana silap Iziana secara tiba-tiba Ikram memutuskan hubungan mereka dan menganggapnya hanya seperti adik.Bingung memikirkan di mana salah silapnya.Lantas di dailnya nombor Ikram.Bergunung rindu rasanya.

“Ikram..”Iz memulakan perbualan.

“Ye Iz..kenapa call Ikram?”

Terkedu seketika.Dahulu sekiranya dia menghubungi Ikram betapa gembiranya lelaki itu.Tidak langsung di tanya sebab menelefon.Tapi sekarang?

“Ikram..apa salah Iz? Kenapa Ikram buat Iz macam ni?” Tubir matanya sudah mula menakung air jernih.Ditahan supaya tidak menitis.

“Hish..Iz,dulu Iz juga pernah cakapkan..hati dan perasaan tidak boleh dipaksa..ianya hadir dan pergi dengan sendiri..”tegas penyataan yang dikeluarkan.

Air mata yang ditahan menitis juga akhirnya.Tidak disangka kata-katanya dahulu memberikan impak yang kuat kepadanya kembali.
“Iz cuma nak tahu dimana silap Iz sampai kita jadi sebegini”

“Entah..Cuma Ikram tak dapat terima Iz seperti dulu.Perasaan Ikram untuk Iz hanya sebagai adik.Jangan tanya kenapa.Ikram sendiri tak dapat jawab bagaimana perasaan cinta itu dah bertukar kepada kasih abang terhadap adiknya.”

“Kalau itu keputusan Ikram.Iz terima” terus di matikan talian telefon tanpa memberi salam.

Blogger..I'm SoRRy

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:15:00 PM
Reactions: 
6 kata-kata hebat !
aduh..npe ny..da lama perasaan ny xdatang..tetibe datang plak..hurm..sekarang.detik ini.saat ini.cik kyra rasa rendah diri sangat2..pastu rasa malu dekat blogger2 lain..sebab cik kyra..:(
okeh..cik kyra nak ngaku semua bnda..n hope smua blogger leyh terima cik kyra n maafkan cik kyra..walaupun maybe akan ad blogger y ckp..'eh npe ngn minah ny..sensitif plak dy'..uhuks..cik kyra tak taw npe tetibe rasa mcm ny..sory2..

1.sory sgt2 sbb cik kyra ny bnyk kerenah
2.sory sbb kadang2 terlalu byk sgt tanya itu ini.
3.sory sbb klau blogger lain online..mesti cik kyra nk sibuk tnya mcm2.sory3!! :(
4.sory sbb cik kyra byk mnyusahkn korang..smpai (mungkin) ada yang rimas
5.sory sebab cik kyra ny degil..

last but least : cik kyra masih mentah dalam dunia blogging..cik kyra perlukan nasihat dari blogger otai..klau cik kyra salah..harap korang leyh tgur cik kyra..

Salam Sayang..
Kyra Ismera
(Si Conget Berbicara)

You've Got A Friend In Me

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:22:00 AM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Run like a wind bull-eye...To infinity and beyond...your my favourite deputy...Familiar tak dengan phrase ny..?plizz jgn ckp ntah la..xpnah dgr pon..aduh..luruh jantung cik kyra..ny cter Toy Story la...Cik kyra mmg giler habis la dekat cter tuh..tgk berulang-ulang kali..seyez xtipu..dah sebulan asyk tgk cter tu je dr toy story 1 sampai la toy story 3..klau tak tengok kat cd..tgk kat disney channel..best taw..korang kna tgk..best sgt2..enjoy n fun..ermm..spe yang minat cter tu mesti taw lagu yang Woody selalu nyanyi..ny haa..cik kyra da jumpa dekat rumah pakcik youtube..dy kasi pinjam..jom layan lagu ny..

Thursday, September 23, 2010

Pakcik Malware dah blik kg....

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:46:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
syukur sgt2..terima kasih sgt2 dekat blogger2 yang dah sudi bntu..semua pakat dok halau pakcik Malware dr rumah ny..akhirnya dy keluar jgk..yup..mmg slah cik kyra sebab tak perasan langsung dekat satu link ny..tp alhamdulillah..akhirnya berjaya jugak sampai ke Gunung Everest..ehh..slap!berjaya halau pakcik Malware..

Dedicate a lot of thanks to
-cik asada
-100penulis..
-akak sizuka


dan lovely frend..hanim sebab bt post tu..:P..sy mmg chumel..:P

Wednesday, September 22, 2010

Malware datang rumah Cik Kyra..:(

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:54:00 PM
Reactions: 
4 kata-kata hebat !
sgt geram.terlalu geram.dan dah tak tau nak cakap apa.sebelum ny cik kyra bw.selalu terserempak dengan noticifation pakcik Malware dekat blog2.cik kyra jd takut la jugak.tp semalam sampai pukul 1.45 am.Blog cik kyra bebas dari malware(sebab time tu cik kyra off)dan betapa terkejut beruknya bila pukul 2.30 pm cik kyra masuk blog cik kyra.terus ada pakcik malware.punca dia dari satu link yang cik kyra xpenah langsung bukak.dan lepas belek semua code widget.still xdapat detect yang mana punca malware.
so cik kyra buat keputusan untuk pergi serbu web tu kot2 cik kyra bleyh ingat cik kyra amik widget ape..hurmm..web tu web biasa.dan blog tu xfollow cik kyra.blog tu more like on bisness n bukan macam blog kita-kita..

haizz..spe leyh bantu??tolong laaa..:(

Monday, September 20, 2010

Jika Aku Jatuh Moto..Eh Jatuh Cinta...:)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:51:00 PM
Reactions: 
4 kata-kata hebat !
tadi g merempit + meronda dekat rumah Youtube..saje g beraye rumah dy..cari kueh yang sedap didengar..:)..makanan yang tersentuh emosi..jalan punya jalan punya jalan jumpa la pencuci mulut ny...sedap la jgk..terus mintak kat tuan rumah nak bawak balik sikit..nak simpan kat rumah..rumah Kyra Ismera :)..nak simpan buat tatapan pengunjung..bila rasa pencuci mulut ny..teringat dekat cik asada..sebab hari tu dy wish supaya cik kyra cpat2 dapat pkwe time birthday..huhu.. pape pon jom layan..zasss




~sebenarnya cik kyra nak post entry sumting semalam..tp terlupa..pas2 nak ucap tq bebanyak kat cik asada sebab byk tlg cik kyra~

Saturday, September 18, 2010

PJJ sebalik tirai besi

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:21:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !


Kerajaan Malaysia prihatin terhadap rakyatnya dan mementingkan pembelajaran.Sebagai bukti,pesalah juvana dan pesalah lain boleh menyambung pelajaran di sebalik tirai besi.Pembelajaran secara PJJ dan online anjuran OUM.Malah pensyarah juga datang mengajar pada setiap hari Isnin.Menarik bukan?Mereka sepatutnya bersyukur sebab tak semua berpeluang melanjutkan pelajaran.Melalui cara ini mereka mampu mengubah nasib mereka.Sekurang-kurangnya mereka bebas dari tirai besi dengan segulung ijazah di tangan.Mungkin dengan segulung ijazah ini mampu mengubah prospek masyarakat tentang mereka.Sepatutnya kita sebagai masyarakat prihatin seharusnya memberi sokongan terhadap mereka.Kurangkan cacian.Kurangkan pandangan negative.Siapa sangka di sebalik sejarah tirai besi mereka bisa menggemparkan Negara dengan kejayaan mereka.Mereka bisa menaikkan nama Negara.

Jutaan terima kasih buat kerajaan Malaysia kerana peka dan prihatin tentang kehidupan mendatang rakyatnya. :)


nasib mereka bisa berubah dengan adanya segulung ijazah..

Asam Ko juadah raya..:)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:21:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
nie kisah adik cik kyra..adik cik kyra neyh memang suka makan asam ko..ala asam yang bulat2 tu..ada yang masin ada yang masam..tadi die g kedai dengan tokyah..so menjadi kewajipan bagi die untuk beli satu paket asam ko yang harga die lebih kurang 3 hinggit tu..nak jadikan cerita..td..anak murid ayah datang..agaknya diorang berkenan dengan asam ko tu (mungkin dah bosan makan kueh raya) habis satu paket diorang makan..sebiji pun tak tinggal..wahh dasyat tuh..3 orang habiskan satu paket asam ko?ganas neyh..bila diorang balik..adik cik kyra ni pun tercari-cari la paket asam ko yang die baru beli tadi..tup2 tgk tinggal paket kosong je..baraaaannn la kawan..habes semua orang die jaja..mula-mula sekali ofcoz yang die tnya ayah cik kyra napa jamu asam ko..(bunyi lawak je jamu asam ko kat tetamu)..ayah cik kyra jawab "mna ayah tau..dok atas meja..depa makan laa"..terus die tarik muka masuk bilik ngadu kat cik kyra..mula2 cik kyra bt derk je..sbb mata tumpu kat lappy..die cakap "kak..adek heran laa...pasai pa depa makan sampai habeh..adek baru makan satu.."..so dengan muka blurr..cik kyra tanya la makan apa..then bila dia bagitaw makan asam ko..mulalah cik kyra ketawa terbahak bahak..dye tetap dengan merajuk dye g ngadu dekat tokyah dengan maktok..respon tokyah dengan maktok la pling lawak..hehe..tokyah ckap ''alah..takat sepeket 3 ringgit tu..esok tokyah beli sepuluh peket kat awak..gaduh pa.." maktok plak cakap ''senang la nohh orang zaman sekarang..tahun depan raya kita tok sah jamu kuih kat depa..kita jamu asam ko..senang..murah pun murah" hahaha...maktok2..:) sampai sekarang adik still membebel sal asam ko...:D

asam ko=asam boy

Saya Sayang Awak !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:01:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
Awak,saya sayang awak..
Saya rasa saya tak boleh berpisah dengan awak..
Makin hari makin menebal perasaan sayang saya dekat awak..
Awak buat saya gembira..
Awak buat saya senyum sorang sorang macam orang gila..
Biarlah orang kata..buang masa je layan awak..
Saya tak peduli semua tu..memang masa saya untuk awak je..
Takde yang lain selain awak..
Dulu,pernah jugak saya belajar lupakan awak..
Tapi,tak boleh..
Sebab awak tempat saya luahan perasaan saya..
Awak selalu bersama saya..
Dengar luahan hati saya..
Cuma kadang kadang awak buat perangai..
Tapi saya faham..
Mungkin ‘boss’ awak bz..
Sebab tu awak buat perangai..
Awak jadik lembab..
Maaf eh..saya selalu cakap

“hai..lembap la pulak blog neyh!’”



Ps: saya syg awak,Kyra Ismera ^^, XD
 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea