Friday, September 28, 2012

4 syarat - COUPLE

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:19:00 PM
Reactions: 
7 kata-kata hebat !


ada maxis,ada celcom,
Assalamualaikum..
 
 
 
 
The Dating Stupid Rules
 
actually i didnt mean to call it STUPID.
 
 
it based on the real story.one of my officemate, i means my boss actually -  told me about this story. stupidity love story.ok sorry, bukan bodoh tapi nerd.
 
 
''i just fall in love with u, will u be mine ? ''
 
 is that a kind of statement or the way of approaching someone ?
 
nevermine. put it a side.
 
then, after a week been coupled, the girl started to feel bored and bored. with the guy.
you wanna know why ?
 
''awak, saya ada syarat kalau awak nak bersama dengan saya''
 
''apa syaratnya ?''
 
''syaratnya ada 4..pertama, setiap hari Selasa awak kena jogging dengan saya, kedua, setiap Jumaat malam awak kena keluar makan dengan saya, ketiga, setiap malam sebelum tidur kena wish gudnyte dan yang terakhir, kita kena gunakan panggilan awak saya,bukannya hang aku,ko kau''
 
''tudia syarat hang''
 
hang?
 
''tudia syarat awak''
 
serius aku dah mula bosan dengan mamat nerd.gila ? 4 syarat yang gilanya boleh disahkan memang gila. mampukah aku ?
 
sejujurnya dia hadir ketika hati diruntun sayu.
dia hadir tatkala hati masih membara panas.
dia hadir tatkala hati memerlukan teman.
 
tapi.
 
dia tidak hadir dengan perasaan cinta.hanya hadir sebagai kawan.
 
no more than that. and thats it.
i have no feeling toward hang.
so for what im following your nerdy rules kan.
 
messages - text message - ''saya nak clash'' - sent - 'somebody'
 
meet for the clash.
 
dari jauh aku nampak dia tunduk di bangku putih.
kepala ditundukkan kebawah.
seolah-olah kehilangan anak.
 
aku duduk disebelahnya.
 
''kenapa tak ikut 4 syarat saya ?''
 
damn.
 
''first,selasa tu aku penat..jumaat malam aku tak ada mood nak keluar..then aku tak da kredit nak msg hang tulis gudnyte..dan aku memang tak reti nak guna saya awak''
 
''markah awak untuk minggu ni 3/10''
 
''3/10 ?'
 
''sebab 3 je reason awak yang boleh saya terima''
 
''aku nak clash''
 
''tengok semut tu..jalan tanpa arah..ke kiri ke kanan..macam keadaan saya kalau kita putus''
 
hahaha.funny.
 
''awak tengok pulak bangunan apartment yang tengah bina tu''
 
''so?''
 
''macam kisah cinta kita,perhubungan kita dibina kuat dengan asas batu dan simen.tapi akhirnya bangunan tu tak siap.macam perhubungan kita''
 
''sorry i didnt mean to hurt you most. but i have too. i didnt in love with u, u might find someone who really care of u, who really love u. unfortunately, thats not me. sory guy,i have to. sory for all wrong doing towards u. salam. and we have nothing after this.''
 
so the relay ended there.
 
so guy, do something u shouldnt be to nerdy in getting love life.just be ur self, and u will proud of what u are doing actually.
 
soorry.





                                                
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Saturday, September 22, 2012

Cinta tak Selalunya Memiliki

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:49:00 PM
Reactions: 
3 kata-kata hebat !
Manusia biasa bisa menilai apa itu cinta.Tapi manusia biasa tak bisa menilai betapa tingginya nilai cinta. Kenapa ? Fikirkan. Dua batang disatukan dengan paku, dua ketul batu disatukan dengan simen, tapi dua hati disatukan dengan apa ?

Termengu di satu sudut. Ahh ! Masalah memang tidak akan kenal erti penat dalam mencari siapa tuannya dan kita sebagai manusia juga tak pernah penat mencari jawapan setiap masalah yang berlaku. Tapi kalau masalah cinta ? Parah jadinya. Huru-hara keadaan. Bunuh diri ? Penyelesaian ?

Iftifah Hanani bangun. Melepaskan keluh.
Keluhan berat. Di belek pokok orked itu. Pokok bunga pemberian Hysham Mokhtar suatu ketika dulu.


 “Awak suka orked kan ? Nah..ini ikhlas dari saya..”
“Cantik..nampak segar..thanks awak”

Pasu bunga bertukar tangan. Senyuman manis meniti di bibir pasangan kekasih ini.

“Saya pergi Cameron..lawat tapak projek..terus beli bunga ni..suka tak..”senyuman manis dihadiahkan buat Iftitah.
 “Mestilah saya suka..terima kasih ye awak..sayang awak”

Opps !! Aduh terlepas cakap. Memang aku sayang dia. Tapi bila aku yang luahkan. Rasa janggal pulak. Muka membahang merah.

“Kenapa nak malu ? Soal hati dan perasaan tak payah la nak malu. Lagipun kita dah lama kenal. Cuma masing-masing asyik simpan perasaan je kan..?” Dilontarkan nada romantis.

Wahai lelaki sekiranya engkau tahu debaran di hati ini. Pastinya kau akan. Err akan tergelak kot ! Sebab,aku sudah jatuh cinta sama kamu.

“Wahh..Itah..cantiknya bunga ni..sapa kasi?’’ Dahlia datang menyibukkan diri.

Senyap.Kelu.

“Ehh aku bercakap dengan orang ke dengan pokok bunga ? Hurmm..untungla kawan aku sorang ni. Orang lain bercinta dapat bunga sekuntum dua. Tak pun sejambak. Tapi ni dapat sampai satu pokok.hehe”

Sebaris gigi ditayangkan ala-ala iklan Colgate.

Minah ni,dah tahu Hysham yang bagi tanya pulak.Malu la aku nak admit.Haii.

“Err..Iftitah,Dahlia..saya minta diri dulu..nak pergi jumpa En Zaman..Assalamualaikum..”

Hysham minta diri.Berlalu dari situ.Panas punggung bila disakat Dahlia.Namun bibir setia mengukir senyuman.Iftitah bungaku.

Indahnya dunia bila nikmat cinta dapat dirasa.Cinta pertama yang indah.Cinta pertama yang turut memeritkan hati.

‘’Itah..aku nak pergi dinner dengan Khairul..kau ada nak pesan apa-apa tak?” aju Dahlia sambil membetulkan lipatan tudung.

Kepala digeleng perlahan.Tanda tiada sebarang pesanan.Saat ini.Ketika ini selesanya hilang.Perut penuh diisi dengan kesedihan lantas menutup ruang lapar.Hebatnya Cinta!

“Kau bawak kunci ya Lia.Aku rasa jap lagi aku nak keluar.Lagi pun mungkin malam ni aku balik kampong.Tak tentu”lemah saja bunyinya.Seolah-olah orang putus harapan.

Lantas dipeluk tubuh Iftitah.Rapat.

“Kau sabar ya..”tiada apa yang dapat diucapkan lagi selain sabar.Sabar dalam menghadapi segalanya.

Pelukkan dirungkaikan.Iftitah hadiahkan Dahlia dengan senyuman paksa.

“Aku ok.Dont u worry about me..Enjoy ur dinner”ucapnya selamba.

Gembira rasa hatinya bila lihat kebahgiaan Dahlia.

Ya Allah.Adakah aku tidak layak dalam meraih cinta dari seorang insan bergelar lelaki?

Disaat hati melirih sedih.Di satu situasi ada pasangan yang sedang menikmati keindahan apa itu cinta.
Hysham kini bahagia dengan pilihannya.

Farina.Gadis tidak bertudung tapi masih manis dipandang mata kasar.Badan persis model.Mata bulat seksi.Segalanya sempurna.

Berbeza dengan Iftitah.
Gadis bersederhana.
Sederhana dari segala aspek.
 Berpakaian,solekan dan tingkah laku.

Muka Iftitah ayu.
Mukanya tidak memerlukan solekan.Hanya lipstick nipis cukup untuk menaikkan seri wajahnya.

Tapi dia harus menerima hakikat alam.Cinta tak harus dimiliki.

Kini bunga Orked itu semakin layu,selayu cinta Hysham terhadap Iftitah.

orked.



Friday, September 21, 2012

Birthday - Koya

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:18:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
 *huihui..tak suka la layout dashboard baru blogger..

   dulu boleh pilih old look,tapi sekarang dah tak boleh eh hencik beloger ? ==.


ok.back to the purpose suka-suka.here actually what am i trying to LIE on you :P

Birthday moment - 19th September 2012

  1. the top 5 wishing me earlier than others : 
  • Family
  • Amelia Qaisara
  • Lovely sayang
  • Hunny bunny Hidayah
  • The best English reference, Akashah Osman.
wee haa..dah tua dah ok..no longer in status of teen..but changes to -ty.eh ?! :P

   2.    the most lovely-dolie birthday suprising present :
  • English novel book - The Book of Tomorrow written by Cecelia Ahern
  • Lovely KitKat ==. from hunny bunny MR :)
  • Treat me Secret Recipe for the lunch :)
  • Enjoying the superb tomyam -  KakWan Restauran
  • secret :P
.ok dah.cam bangang je aku hupdate tulis bahasa penjajah ni kan.haha
sebenarnya gua bosan.ada banyak lagi gua boleh post.tapi gua not in the mood nak menulis.
kalau rajin gua hupdate tips2 cinta versi idea gua ok.boleh la korang nak guna especelii untuk yang LDR :)


hokela.gua nak sambung reading-reading buku feberet gua tuh sambil ambil amik feel layan music secret garden.

adios amegos.seniorita ! zass
eh assalamualaikum.

what ? nak bagi birthday present ?
ohh~~ my pleasure..nak alamat ke ?
HAHA.dushh.tumbuk gua laju-laju ok.

Saturday, September 15, 2012

Blocking - Ex

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:58:00 PM
Reactions: 
4 kata-kata hebat !

lots of love - manage your blocking

i'm wondering why,kenapa bila dah break up.mesti akan berlaku blocking on facebook.
kenapa ye ? why,why,why. there's big question marks.

ok.mungkin ada yang cakap :
  1. tak sanggup nak tengok kebahagian ex dengan lelaki/perempuan lain.
  2. sakit hati sebab ex dah betray dengan kita
  3. rasa benci
  4. rasa menyampah
  5. rasa tak suka
  6. etc
  7. etc and
  8. etc
ok la.im accepting yours.

tapi ingat tak kita bahawa.
kadang kala apa yang kita tak suka tu Allah suka?

ingat tak kita bahawa.
kadang kala Allah nak uji tahap kesabaran kita.

ingat tak kita bahawa.
kadang kala ianya kalau bukan milik kita tetap bukan menjadi milik kita.

ingat tak kita bahawa.
Nabi pun memaafkan umat,sedangkan kita ?

  1. kalau kita benar-benar sayangkan dia,kita mungkin akan lebih tenang bila lihat dia bahagia.
  2. mungkin ada hikmahnya why betray happen.tengok balik pada diri kita.who knows
  3. rasa benci ? it just a annoying feeling.just smile babe ! lagi benci,lagi tak boleh nak terima sesuatu kenyataan tu.
  4. rasa menyampah tu sebenarnya apart of rasa geram kan.mungkin masa tu kita tak boleh lagi nak terima kenyataan.
  5. rasa tak suka tapi yang dulunya suka gila ?
tapi itula sebenarnya hakikat kehidupan kan.lagi-lagi saat berpisah dengan someone yang memang kita sayang/suka/cinta.tapi insyaallah,kalau kita redha dengan ketentuan Allah,kita pasti akan jadi lebih kuat.

everyone makes mistakes.
if u can't forgive others,
don't expect others to forgive you ^^





so,manage your blocking now :)


Friday, September 14, 2012

Fake Account - Reason Why

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 6:58:00 PM
Reactions: 
3 kata-kata hebat !

ok.seriously guys. :D

fake.fake and fake.

dalam minggu ni,aku selalu jugak tengok my officemate sign in satu acccount fb yang bukan atas nama dia.
mula tu aku just ignore je.maybe tu bff dia punya account kan.who knows.

then ,aku start curious. selalu sangat dia bukak.kenapa ? apa yang sepeSialnya kan.

then she answered me softly sambil gelak-gelak.

'tu fake account la hanis'

HAHA.super duper annoying.fake account ?
what for ? account fb sendiri tu pun kadang kala tak ter-urus inikan fake account.

I ask her why.She give me her reasons.

  1. stalk kawan yang actually musuh dia
  2. stalk ex girlfriend boyfie dia
  3. stalk ex boyafrend
  4. stalk someone yang gedik-gedik with her boyfie.
  5. stalk people
  6. stalk
  7. stalk and 
  8. stalk.
ok done.tergelak jap.HAHA.

addoi.perlu ke ? don't know =.=
mungkin itu yang boleh buat dia rasa puas kan :) 

tapi in my opinion,tak payah la nak stalk.let them be what they want :)
yang ex-ex tu.alah benda dah lepas kan.lantak diorang la nak tungging terbalik pun.

you already have the one that stick with you,so what for you're stalking them o.o

tapi lain orang lain kisah.so up to you la babe :D

im wondering,ada tak sape-sape yang suka stalk aku ? haa,ngaku cepat ! boleh guwa perasan artis.haha.puiiihh.



Monday, September 10, 2012

Lecture Muda

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 7:43:00 PM
Reactions: 
0 kata-kata hebat !
#351


aku tak tau macam mana aku nak mula dengan entry hari ini.nak ikutkan banyak cerkon aku yang belum dipublish.masih ukuh dengan status draft.dan sekarang aku sedang menconteng lagi.kalau mood ok,maka terpublish la ia.kalau sebaliknya,mungkin jugak turut serta bersama cerkon yang lain.

pensyarah atau nama glamournya lecture.glamour la sangat.

minggu lepas aku sama-sama parking dengan one of the guy yang boleh di kategorikan sebagai hensem jugak lah.mytvi putih.kemaja putih.slack dark blue.menawan.

pedulikan.aku dah berpunya.so chances nak mengorat memang kosong persen.

dia senyum,sumpah buat aku rasa melt.haha.bodoh.

what so ever.

dia pandang aku macam ' hey,i was like know u before,where ya ? '

ya.admit it.aku macam kenal dia siapa.tapi memory gig otak aku tak seterer albert.so memang untuk pagi tu,aku wat derk je with this guy walaupun macam lama jugak dia pandang-pandang aku.

and sadly.it was the last i met him.


dan tadi.masa nak punch card.this particular guy dah start sengih-sengih masa aku turun tangga.
aku cuit Kinah ronggeng 'hensem kan mamat tu,muka macam dr faiz khalid,tapi dia tinggi lagi and more sweety'

kinah pandang aku muka badak tersedak air ' tu lect hanis kan?'

and i was like .............==.

'lect kami ? patutla macam familiar'

then kitorg amik card nak punch card.

masa tengah punch card.that guy tegur.

'trainee ke ?'
kinah replied 'ha'a'
then he asked more 'dari mana ?'
kinah smiled and answered it as well as he know that guy from poly too..

'dr poly,ptss kos setiausaha'

then the guy smile and asked

'dua-dua sama ke?yang tu dari mana ?'

oh.he pointed at me.

'sy ptsb'

he drag a smile.like falling from cloud9.

i ask him back.

'cik dr ptsb kan ? lect meki ?'

'cam rupanya saya ya..ingatkan tak perasan sy '

oh well cik.i memang tak perasan u.nasib baik kinah ronggeng bagitaw.so ada la jugak aku hit button refresh for a while.

aku diam.and aku rasa macam dia penah datang lepak kejap kat kelas aku waktu kelas OSHA.masa tu kelas aku dekat jabatan meki.tengah duk re-flash back tu,kinah cuit aku ckp bye.

and that guy ajak aku sembang-sembang sambil jalan.i mean my lect ==.

eh sebelum ni,tak pernah lagi aku sebegitu ok.jalan sambil gurau-gurau senyum-senyum segala bagai dengan seorang lelaki MUDA.

well.sembang-sembang sampai ke tapak parking.lama jugak la sembang.

and he told me

'sy dah lama perasan awak tapi saje je nak tengok awak dulu..awak Perd kan ? spe lagi kat sni ? '

terdiam.aik macam mana dia cam aku ? bersembang pun tak pernah.jumpa pun masa dia lepak sekejap kat kelas tu je la.hey,lect Jabatan Mekanikal cam budak perd ? pelik.

'sy dgn ain.dia kat atas.Department crest.'

'laa..sy ada di Crest la..ouh..yang tu ain..dia pun tak tegur saya'

wait.kak ain tak cam pulak.

and so on.aku dah mati akal nak sembang apa.nak menuju ke parking pun aku rasa lahaai jauh ke lagi ni nak jalan ?

zzzz

dia tanya aku bila habis,best tak,bla bla bla,dia gelak-gelak menggoda,senyum-senyum,

awat ny lect aku ?? ok ke x??

nak ngorat ke hape hoi -.0

duk sembang-sembang aku potong.

'cik,kalau cik observe li cik bagi saya A ye'

HAHA.take the chance.

'mesti punya,nanti apa-apa sy inform'

haa..last sekali  sampai jugak parking.eh eh selang sebuah je kitorang park.

he said bye.

and last he said.

esok jumpa lagi . boleh sambung-sambung sembang.


$%^^&%&*


until now.i did'n remembered his name ==.



 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea