Thursday, October 31, 2013

Sweet tu Cinta, Indah tu Dunia

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:59:00 AM
Reactions: 
10 kata-kata hebat !
sweet tu cinta,
indah tu dunia,
perit tu pengalaman, 
dan pengajarannya 
sebuah kehidupan.

dan, dari sweet, cinta, indah, dunia, perit, pengalaman dan pengajaran itu lah mendidik kita untuk lebih matang, lebih sempurna, lebih kuat menghadapi apa yang dinamakan kehidupan.

setiap perkara yang terjadi pasti ada makna tersirat dan tersurat. even kita p berak, tengok iklan kat tivi pun ada tersirat tersurat. 

cuma antara sedar atau tak.

antara rasa nak amik tahu kenapa benda tu terjadi atau tak..

atau tak peduli langsung dengan what actually happen.

dan macam tu la dunia,
dunia diri sendiri, yang kita sendiri create.

create atau kita yang corakkan jadi cantik, buruk atau biasa biasa je.

kadang andai kita jatuh, cuba bangun dengan gagah.
buktikan pada dunia, yang kita bisa bangun,
bukan jatuh tak bangun bangun.

kadang kalau kita terlalu gembira, sedarlah. supaya jangan yang terlalu gembira 
tukarnya terlalu duka.

kadang kita terlalu sedih, senyumlah. kerana kehidupan dunia terlalu sekejap
untuk kita laburkan kesedihan.

maknanya, apa yang kita lakukan,
biar dalam bentuk sederhana.

tidak terlalu banyak, tidak terlalu sedikit.

biar enak-enak
biar suam-suam

baru sedap.
baru indah.

dan dari situ kita kembali menghargai apa itu sweet, cinta, indah, dunia, perit, pengalaman dan seterusnya membentuk satu kehidupan yang sempurna.


keep moving, keep doing the good thing 
and stop thinking about the things that we not suppose to think about :)

bak kata ketty pery : I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire,
Cause I am a champion and
You’re gonna hear me ROAR


kata kunci kehidupan : roar

Monday, October 14, 2013

Emosional

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:39:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !



Huihuihui..

awop dah baca memo status berjela yang ite post dekat fakebook tu ?

atee ? xbaca lagi ?

aloo.. xdop feel laa..

haih..

so kay.. nanti u go and see kay :')

ni yang nak emosi ni.

haih.

ada baki 3 minggu je lagi.

3 minggu nak ligan pointer,

nak huha huha dengan member

nak semuanya la..

sayu jek rasa ny..

tapi adat setiap pertemuan ada perpisahan..

take care sayangs sayangs !
 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea