Monday, June 27, 2011

Mereka Teringin Jadi Vblogger Jugak !!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 6:37:00 PM
Reactions: 
12 kata-kata hebat !


Salam..
mungkin agak kasar title entry kat atas tu..tapi ianya realiti..korang mesti kenal Vblogger hebat
Matlufthi dengan AnwarHadi kan ?


matlufthi :)

AnwarHadi :)

tak dinafikan,diorang memang hebat..
tapi yang lawaknya ada segelintir dari peminat diorang cuba nak buat video blog jugak..

fine ! tak salah kalau korang buat..
bagus sebab korang berani mencuba..

tapi !! yang tak bestnya..
bila ada segelintir vblogger baru yang buat video
kadang kala memalukan diri sendiri..

kadang tu saya tengok,ada video yang seolah olah memperbodohkan diri sendiri..
kalau buat video macam tu,apa motifnya ??

nak kan publisiti dengan memalukan diri sendiri ke ??
kan lebih molek kalau study dulu apa yang di videokan..

lepas tu baru korang hasilkan video yang memang top !!
macam anwarhadi dengan matlufthi tu :)


entry ny bukan nak menghentam,
cuma nak tegur je..
spe lagi yang tegur kaum sendiri,
kalau bukan kita ?

Sunday, June 26, 2011

She Got NOTHING !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 5:07:00 PM
Reactions: 
1 kata-kata hebat !

wee~~~!! haa~!!
see that pic ?
well ! its mean everything !
I do love my self !

well ! just being my self :)
ignore what they think..
ignore what they say..
ignore whatever !

trust urself
be strong
be cool
be calm
be genius
be professional !

next sem will be the best :
gain AKJ
gain good friends
gain more experience
gain happyness
gain love
and
SMILE !

not to sory,not to worry ^,^



Friday, June 24, 2011

Love Date :)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 7:09:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
kekasih hati :)

Akhirnya dapat jugak hang out dengan diorang dekat Sunway Carnival.Memang best layan teletah diorang ni.Gelak je memanjang.Yang adiknya suka menjerit.Jerit je sepanjang kami kat sana.Happy sangat agaknya kot tu.:)

Dapat spend time dengan diorang 3 jam..dari pukul 4 td sampai sekarang.Best sangat ! Tadi dalam kereta merajuk jap dengan yang abang.Pastu diorang pujuk balik dengan nyanyi lagu Dan Bila Esok..part Chorus pulak tu..sweet sangat :)

Abg Long,Abg Chik,Adib..umi syg korang sgt2 :)

Thursday, June 23, 2011

Itu Dia

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:42:00 PM
Reactions: 
8 kata-kata hebat !


dia.
tiada siapa yang boleh merubah dirinya.
melainkan dirinya sendiri.

dia.
tahu dimana tahap kemampuannya.
dan tahap kelemahannya.

dia.
insan berbeza.
yang inginkan sedikit kelainan dalam kehidupan.

dia.
punya segalanya.
yang kadang kala gembira dan.
sedikit sahaja dukanya.

dia.
ingin menjadi diri sendiri.
yang ada kekurangan dan kelebihan.

dia.
insan bernama.
Hanis Nabilah

Jodoh berdasarkan Negeri

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:48:00 AM
Reactions: 
8 kata-kata hebat !
Idea untuk buat entry ny datang masa tengah sidai kain.Pelik kan,dalam banyak-banyak kerja yang dibuat dalam rumah ni..time sidai kain jugak la idea ny datang.Gatai sangat ke ny ? Rasa macam tak je..hehe..anyway just berkongsi rasa. :)

Jodoh saya bukan dari org negeri :


Perak : sebab saya perhatikan orang Perak majoriti suka buah buahan..terutamanya durian..so masalahnya dekat durian..huhu..dalam ahli keluarga saya..saya je la tak makan durian..tak taw la kenapa..bau durian pun kadang buat pening..inikan makan..demam terus kot..so kalau bakal laki orang Perak dan gila durian macam ayah ..macam mana nak handle ??huhu

Negori : erkk..yang ni pun no komen..sebab sampai saat ny..xde lagi kenalan lelaki dari Negori..lagi pun diorang amalkan Adat Perpatih..Kedah amalkan Adat Temenggung..dan worse,sampai sekarang saya agak pening dengan piramid diorang..alah yang buapak,luak semua tu..agak malu kan nanti kalau bakal isteriny ny tak faham-faham piramid asal bakal suami :/

Melaka : npe eh rasa bukan dari Melaka ? mungkin sebab bahasa percakapan diorang kot..sometime diorg cakap kasau..tapi saya taw hati diorg baik-baik semua..cuma trend percakapan tu je kadang buat kita terasa :/

Johor : Perghhh !! jauh sangat !! nanti kang takut tiap-tiap minggu ajak suami g shopping kat Singapore..bahaya tu..tak boleh ! tak boleh ! :D

Kelantan : sebab takut dan sememangnya tak faham loghat sana :( mmg sedih sgt..lagi pun ade sorang lect bersara bagitaw kte org Kelantan memang jaga gila ikatan keluarga.Contoh kalau time raya mesti setiap keluarga ada berkumpul sekali..erkk..pastu..bila nak rasa beraya belah keluarga perempuan ?

Terengganu : suka Terengganu..cantik tempatny..tapi kalau dapat jodoh orang sana memang bertuah..sebab saya tengok orang lelaki kat sana majoriti kuat amal ibadah..rasa kerdil bila tengok diorg..layak kah saya disamping mereka??

Sarawak/Sabah : toksah duk kata apa..memang jauh ny..takut nty apa-apa jadi kat keluarga..saya
yang tak senang duduk..yela..bukanny boleh balik masa tu jugak..

so sekarang ade Kedah,Penang,Wilayah,Selangor dengan Pahang..agak-agaknya yang mana eh ? :P apa pun jodoh di tangan tuhan..dah tertulis di Loh Mahfuz..:)

nah2..sambil pikir..sambil-sambil korang layan lagu ny..sory ye kalau entry ny buat korg tersentap..hanya perkongsian :)

Friday, June 17, 2011

Manisnya Kenangan :)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:08:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
muka-muka hebat !

First Group yang berjaya !

Pada 15 dan 16 Jun 2011,JMSK dengan kerjasama UPPK telah berjaya menjayakan program Kem Teknologi.Serius memang best..Sy diantara ahli PRS yang bertanggungjawab dalam membantu atau menjadi pemudah cara atau famousnya sebagai Facilitator :)

haha.first time kot handle benda macam ni.tapi ternyata dan terbukti sememangnya ia amatlah menyeronokkan..yela,dpat kenal adik2..dpat bantu diorg..dapat selesaikan task yang diberi bersama..segalanyalah..

walaupun tanggungjawab tu berat..tapi sebab gelagat diorg..sporting diorg..terus buat semuanya serba fun...tak terkata lah semuanya..apapun..semua the best lah !! Gudluck adik2 !!


Tuesday, June 14, 2011

KUCING berlakon PREGNANT kat DEPAN PINTU

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:38:00 PM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
Hati sakit,pilu,sedih,terkilan,terkejut..segala ter ada..bila kucing tu muntah kat tepi rumah..aduyai kucing..banyak-banyak tempat..depan pintu jugak eh kau nak muntah ? nape tak kat area bertanah je kucing..ke dah tak tahan sangat terus terbuekkk depan pintu tu..npe tak buekkk depan pintu rumah tuan kau aje ?

Dah muntah kau lari eh kucing..aduyai..macam mana la nak buat ny..lain kali nak muntah bawak la toilet paper ke..cebok je..apa ke..ny tak..kau tinggalkan muntah tu macam tu je...

Macam mana nak buat ny :/ time tengah busy packing barang untuk program jugak la kau buat hal eh..huhu..bau pun boleh tahan..kau makan julap ke sampai muntah-muntah? ke kau pregnant 9 bulan ??

~~jadi ZORO buat seketika demi membuang muntah KUCING PREGNANT !
Sabor je la :/

Cinta Buku,Aku Cinta Kyra

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:00:00 AM
Reactions: 
5 kata-kata hebat !
Mencintai adalah hak aku,
rasanya tidak berdosa
jika aku terus menyimpan
perasaan ini.

Penulisan karya Ramlah Rashid yang mengisahkan kasih seorang abang terhadap adiknya yang akhirnya wujud perasaan cinta.Am sebagai abang dan tulang belakang keluarga sedaya upaya menghapuskan perasaan cinta.Namun apakan daya,Cinta itu tulus.Semakin kita lari,semakin ia hampir.

Dalam usahanya "menghilangkan" rasa cinta,dia cuba berpindah rumah supaya tidak sebumbung lagi dengan Kyra Idora.Namun,liuk lentok dan manja Kyra Idora tidak pernah terpadam dari ingatannya.Dia boleh bercinta dengan Kyra kerana mereka adik beradik tiri,namun atas pesanan akhir ayah angkatnya,dia beralah.

Kyra Idora-sudah lama meminati Am atau abangnya..akibat terlalu suka,dia pernah mengangankan kehidupan rumah tangga bersama Am.Dan akhirnya bertemu Hairee.

Hairee-mencintai dan dicintai.Itu yang dikejarnya.wujud perasaan cinta kepada Kyra sehingga dia sanggup melakukan apa sahaja sedangakan diri perlu merebut hati Kyra Idora dengan abang kandungnya yang telah lama terpisah.

Kisah ini menarik kerana menonjol sifat seorang abang yang bertanggungjawab dalam kehidupan berkeluarga walaupun dia sedar bahawa itu hanya keluarga angakt.Batas pergaulan yang ditonjolkan dalam novel ini sangat menyentuh.Kisah cinta yang tak kesampaian pasti membuat anda menangis.

Dapatkan segera ! Kaki novel ? apa kata anda join sekali contest ini.Butirannya ada di sini Contest Cinta Buku

1) Andalah haruslah seorang blogger :)
beres

2) Sila buat satu entri tentang buku terakhir yang anda baca (ala-ala review buku gitu) - mulakan tajuk entri dengan perkataan ini:- Cinta buku, [tajuk buku yang anda pilih]
beres

3) Sila jawab soalan berikut:-Antara banyak-banyak syarikat penerbitan buku kat Malaysia ni, yang mana anda paling suka?
Buku Prima
4) Nak follow or tak nak follow, is up to you (tiada paksaan untuk itu)
tak dapat jumpa button follow..erk !

5) Silalah tag sorang dua kawan anda untuk memanjangkan promosi cabutan bertuah ini. ^_~

6) Sila letak link entri anda di bahagian komen entri ini ye. *wink*
beres








Monday, June 13, 2011

Antara Cinta & Sayang, Serta Suka - Mana dulu ?

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:43:00 AM
Reactions: 
2 kata-kata hebat !
Antara suka,sayang dan cinta..perasaan yang mana dulu wujud dalam sesebuah perhubungan?

Dengan sekali pandang terus jatuh cinta ?

Atau terpesona dengan si dia lalu jatuh suka..

Dan terlalu mengambil berat antara satu sama lain membuatkan wujudnya perasaan sayang?

Dan dari sayang wujud cinta..

Dapat beza tak antara tiga perasaan ni ? antara suka,sayang,dan cinta…

Dan persoalan utama..sebelum memulakan sesuatu hubungan percintaan..perhubungan itu mula dengan cinta atau sayang ? atau dengan kewujudan perasaan suka?

dalam perhubungan percintaan..bukanlah terus bermula dengan perasaan cinta..tapi ianya mula dengan perasaan suka.. ?

-   Suka tengok seseorang yang kita minati tu membuatkan kita akan mula mendekatkan diri dengannya.

-   Bila dah mula berkawan..wujudnya perasaan sayang..

-   Dan bila dah wujudnya perasaan sayang..barulah perasaan cinta itu hadir..

So,kalau nak memulakan perhubungan percintaan..misalnya couple..baiklah mulakan perhubungan itu dengan percintaan dan bukannya suka atau sayang.sebab kalau kita mulakan perhubungan itu bukan atas dasar cinta tapi dasar suka dan sayang..kemungkinan perhubungan itu tidak akan kekal lama..

Bercinta. First sight, dah dapat rasa tu cinta kita.

Itu cinta, bukan suka.

Dari cinta baru wujud sayang dan suka.

Jangan biarkan suka dan sayang dulu, baru cinta.

Tak Kekal lama.
 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea