Thursday, October 31, 2013

Sweet tu Cinta, Indah tu Dunia

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:59:00 AM
Reactions: 
sweet tu cinta,
indah tu dunia,
perit tu pengalaman, 
dan pengajarannya 
sebuah kehidupan.

dan, dari sweet, cinta, indah, dunia, perit, pengalaman dan pengajaran itu lah mendidik kita untuk lebih matang, lebih sempurna, lebih kuat menghadapi apa yang dinamakan kehidupan.

setiap perkara yang terjadi pasti ada makna tersirat dan tersurat. even kita p berak, tengok iklan kat tivi pun ada tersirat tersurat. 

cuma antara sedar atau tak.

antara rasa nak amik tahu kenapa benda tu terjadi atau tak..

atau tak peduli langsung dengan what actually happen.

dan macam tu la dunia,
dunia diri sendiri, yang kita sendiri create.

create atau kita yang corakkan jadi cantik, buruk atau biasa biasa je.

kadang andai kita jatuh, cuba bangun dengan gagah.
buktikan pada dunia, yang kita bisa bangun,
bukan jatuh tak bangun bangun.

kadang kalau kita terlalu gembira, sedarlah. supaya jangan yang terlalu gembira 
tukarnya terlalu duka.

kadang kita terlalu sedih, senyumlah. kerana kehidupan dunia terlalu sekejap
untuk kita laburkan kesedihan.

maknanya, apa yang kita lakukan,
biar dalam bentuk sederhana.

tidak terlalu banyak, tidak terlalu sedikit.

biar enak-enak
biar suam-suam

baru sedap.
baru indah.

dan dari situ kita kembali menghargai apa itu sweet, cinta, indah, dunia, perit, pengalaman dan seterusnya membentuk satu kehidupan yang sempurna.


keep moving, keep doing the good thing 
and stop thinking about the things that we not suppose to think about :)

bak kata ketty pery : I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire,
Cause I am a champion and
You’re gonna hear me ROAR


kata kunci kehidupan : roar

10 kata-kata hebat !:

pha is said...

setuju.. semuanya perlukan kesederhanaan.. x bleh seronok sangat, x bleh sedih sangat..

anyway, datang singgah dan follow sini.. :)

TeTo YakSa said...

BetuL2... yg paling penting.. sabar dan juga kena MoVE ON.. hehehe

Kyra said...

@pha is : dalam Islam pun galakkan kesederhanaan :) #thesunnahthebetter

Kyra said...

@teto : move on tu yang penting kan.. tak kira apa pun.. life must go on :)

ShakRoil ewAnT said...

hidup mesti diterukan apa pun terjadi.. berusaha tangga kejayaan.. hehe

www.shakroil.com

Liza Licha said...

singgah sini dear :)

asri said...

done follow here :-) http://asriblog.blogspot.com/

Syafik Kamaluddin said...

positive in your way . =)

MR & MRS MAKMUM said...

bersederhanalah ~

Kirin Selama Perak said...

terbaik!

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea