Tuesday, March 11, 2014

Tutorial Tudung Bawal Biasa versi Labuh

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:07:00 PM
Reactions: 





model tak berbayar. tsk tsk

assalamualaikum !

since semua tanya macam mana nak jadikan bawal biasa jadi labuh ( macam gambar ) terhasillah tutorial tak seberapa nih. Hope membantu la ye :)

pss, jimat duit..  kos RM5-7 je..

1.  korang lipat tudung hanya bidang kecil


2. pinkan macam biasa

3. ambil salah satu bahagian tudung, naikkan ke atas tepi kepala ( macam dalam gambar ) . Kemudian pinkan.

4. Satu bahagian lagi, korang pinkan dibahu macam nak buat tudung biasa ( rama-rama)

5. kemaskan, terutamanya lebihan yang di pin di atas tepi kepala.. nak cantik, pinkan disisi bahu ( dalam gambar )

6. kemaskan, siap ! :) tak sampai 5 minit !


cepat dan mudah ! tapi korang kena pakai inner neck atau tudung syria.. sebab kalau tak jarang.. nampak tengkuk, aurat tuu kaklongg !

senang kan nak berhijab, cara dah ada.. cuma nak atau tak je ;)

ehem ! dah try tu tunjuk la gambor awopp yang cantik tuu kat komenn.. sharing is caringg.. hiks



4 kata-kata hebat !:

eyqa yushaiza said...

hehe.. yus dah try. jumpa tuto ni kat fb aritu. :DD

Kyra Ismera said...

yeke ? baguslah :) nty share la gambar kat komen :)

Anonymous said...

Assalamualaikum. Jom visit facebook page Hijab by Jentayu. Kami menawarkan variasi tudung yang menarik pada harga yang berpatutan. Siap ada diskaun lagi bila beli banyak. Cepat sementara stok masih ada. Salam bcantik2, ikhlas dari Hijab by Jentayu

Intan Wandalaara said...

hi..singgah baca entry dan follow awak :)

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea