Wednesday, April 04, 2012

Mulut Berkata ( Sedarlah )

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 9:30:00 PM
Reactions: 


Assalamualaikum..

Alhamdulillah..masih diberi kesempatan untuk bernafas walaupun nikmat sihat belum Allah berikan secara sepenuhnya..
Apa pun bersyukur kerana setiapa yang berlaku pasti ada hikmahnya dan apa yang  berlaku telah berjaya membuka mataku sebagai seorang student di institusi ini.

Tafsiranku kepada mereka terlalu tinggi.Bagiku,mereka perlu dihormati.Ya,mereka memang memahami setiap perkara.Namun telahanku jauh tersasar.Mereka bukan seperti apa yang aku sangkakan,malah sebaliknya.

Tidak mengapa,terima kasih Allah kerana beriku petunjuk even its so hurt !

alah,orang lain yang selalu buat kerja lagi teruk dari dia..tak sakit pun..

kita yang blablabla ni pun tak sakit macam dia tu

kita lagi tension ni tak sakit macam dia pun

kita yang blablabla tak blablabla macam dia pun

alasan la sakit tu..nak lari dari tugas

damn ! shit to hear all those particulars words !
hello ! i didnt ask to be suffer in this situation..
i didnt ask to fell sick..
but i know..
this is  from Allah,
He knows me well !

to those particulars human :

bersyukurlah nikmat sihat yang Allah anugerahkan kepada anda,
kerana bila tiba giliran anda untuk diuji olehNya anda mampu menerimanya dengan tabah..

mulut memang lancang berkata,
namun sedarkah kata itu sebagian dari doa ?
doa yang bakal termakbul kepada diri yang berkata ?

nauzubillah..peliharalah kata anda..
bersyukur sekiranya NIKMAT SIHAT dianugerahkan..

alfatihah buat    dia,
semoga kau tenang disana dik..
(arwah : penghidap luekimia )

1 kata-kata hebat !:

Ain Dzaya said...

to those particulars human : hidup ini hnya sementara, so hargailah setiap saat pemberian ALLAH dengan manfaat :)

alfatihah untuk arwah.

"" Kenapa akak pakai niqab? ".".

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea