Sunday, May 15, 2011

ini hal PERSONAL :)

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 3:34:00 PM
Reactions: 
yup..ntah kenapa..mood kali ni rasa nak 'update' diari diri..tak nak baca,kindly klik butang close atau butang next blog kat toolbars atas..kalau nak tau..yes u may ^^

aku dilahirkan pada bulan 9,1992..dilahirkan di Bagan Speacialist Centre,Butterworth dan seterusnya di besarkan dengan penuh kasih sayang di Lunas,Kedah.

aku simple.tapi agak complicated.aku membosankan tapi aku fine-fine aja.

kawan :
aku tak memilih hal kawan.aku tak kisah kawan dengan orang miskin,kurang upaya atau sebagainya.bagi aku cukup kalau dia faham erti kawan atau sebaiknya dia faham erti sahabat.aku bukan jenis comited kawan jenis geng.aku lebih suka kalau rapat dengan geng tapi akrab dengan seorang kawan.opss ! aku bukan lesbo.cuma akrab.

diam/sombong :
aku memang diam dalam sesuatu hal atau dalam sesuatu situasi dan aku memang seorang yang sombong kalau orang tu sombong dengan aku.orang yang tak kenal aku,maybe akan anggap aku macam tu.sory sebab aku susah nak tegur someone yang aku tak kenal.what i means,sebelum jadi kawan.so hampir semua kawan aku boleh kawan dengan aku sebab diorang yang tegur aku dulu.aku memang pendiam.aku malas nak cakap.

penelitian :
aku memang suka tengok orang.yup aku stalker.tapi aku tengok untuk kebaikan.aku tengok cara percakapan.cara pergaulan.cara berkomunikasi.cara berjalan.dan sebagainya.aku suka tengok reaksi orang

lone :
aku memang type boring.aku suka sorang-sorang.aku suka jalan sorang-sorang.contoh : shopping..aku la orang yang jalan belakang sekali.aku jalan sorang-sorang sambil tengok reaksi sekeliling.aku senang macam tu.aku tak suka situasi orang ramai.contoh : consert funfair

pendengar/pendendam :
aku rasa aku seorang pendengar yang agak baik.sebab aku suka dengar masalah orang tapi tak bermakna aku suka korek masalah orang.pendendam? yes i am ^^.aku seorang pemaaf tapi bila satu tahap benda tu buat aku berubah jadi eksen kamen,maka benda tu akan janji dendam.yet,u will deserve it back.nak try?sila cuba.

warna :
aku minat merah dan obsessed dengan merah.baju,beg,cadar,deodorant,berus gigi.semuanya merah.aku suka purple.tapi tak suka kumpulkan barang yang warna purple.aku suka tengok orang gayakan warna purple.paling kurang,aku minat biru.minat merah biru.suka purple.dan blog aku purlpe-merah.

cinta :
aku rasa aku belum matang nak inrelationship.mungkin tunggu 20 atau 21.buat masa sekarang aku akan cuba kekalkan status single.tapi kalau dah terminat,tersuka,tersayang,tercinta..mungkin akan aku timbangkan..hehe

family :
aku rapat dengan maktok.mungkin dia yang jaga aku dari kecik.bukan mama tak jaga.both jaga aku.tapi aku selalu ikut mana maktok tokyah.maktok dengan tokyah yang jaga aku time mama ayah pergi kerja.aku tak kisah kalau mama cakap aku masak tak sedap,asalkan maktok kata aku masak sedap.samala kalau maktok kata aku masak kureng,tapi ayah kata sedap.aku kurang gembira dengan yang tu.yela aku faham taste beza-beza.tapi aku?aku pilih kasih?eh.tak !
aku rapat dengan kexen-kexen aku.terutamanya kexen belah ayah.dah macam geng ! alhamdulillah kami rapat ^^

manja :) :
yup itu aku.aku da typical manja.tapi hanya dengan certain orang.tak dengan semua aku manja.aku rasa siapa yang kenal aku.dia tahu aku ni typical aku apa dan aku ni macam mana :)

itula aku :) sudi-sudi la jadikan aku kawan (^,0)

3 kata-kata hebat !:

ckg bjanggut.. said...

wahh... cm emo ja post ang nie... nie mesti ada bdaq label2 kan ang kan??

ghost writer said...

nampaknya kau sudah memahami akan erti persahabatan.

Kyra said...

ckg : lupa nak tulis yang aku emo..hehe

Ghost : :)

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea