Wednesday, December 07, 2011

Rewind and Remind : Zaman Diari Berkunci

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:08:00 PM
Reactions: 




Ingat lagi dengan diari berkunci ? Tipulah kan kalau korang cakap tak tau apa tu 'diari' kan.

Trend dulu, masa old school jenis diari berkunci. Alah, diari yang ada kunci kecik kaler emas tu kan ?

Diari bercorak  bunga u oolss. Rasanya diari berkunci tu layan masa sekolah rendah. Alah time baru nak naik. Baru nak kenal sikit demi sikit apa tu kawan, gaduh, mengata, geram benci, cinta, eh eh. Yeke yang last tu ? Macam macam la kan tulis dalam tu..

Page first biodata diri, pastu biodata kawan-kawan baik then baru kawan-kawan sekelas. Sibuk je pas pas diari comel  tu kat kiri kanan kawan sebab nak collect biodata kawan.

Konon nak taw birth date, nak bagi hadiah.

Konon nak tau feveret food, boleh nak order sama-sama kat kantin sekolah.

Konon nak tau hobi apa, boleh share-share.

dan lain-lain lagilah.

ada jugak yang tulis tettt dalam tu kan.. haa.. mengaku cepat !! :p

Tapi bila dah zaman sekolah menengah dah kurang dah layan-layan mood dairi ni. Sebab masa tu dah mula berjinak jinak dengan telefon bimbit. So biasalah, bila dah dapat yang baru mula la lupa 'kisah' lama yang konon-konon rahsia gila tu kan..

dan sekarang dah guna 'diari' internet.

Blog la kan. Moden dah sekarang. Cuma blog ni kita boleh hias dengan macam-macam widget. Nak letak lagu, nak letak bunga-bunga jatuh, nak letak jam.

Serbanika  boleh lah kan..

Dulu diari memang jaga gila lah. Sebab tak nak kasi orang baca.

Habis kantoi kalau ada orang baca. Dulu zaman baru nak kenal cinta. merapu habis tulis cintan cintun dalam diari tu. aiseh, tak padan dengan umur =.=

Apa pun. tu kenangan. Simpan lagi tau diari dulu-dulu tu.

Tapi diari tu diari kosong. Sayang nak guna. :D

setiap muka surat diari,punya rahsia dan cerita tersendiri :)


samalah blog, setiap entry ada kisahnya tersendiri.

ada nilai estetika kan ? :)

7 kata-kata hebat !:

zatiey nureyza said...

ada cerita yg krut2 . hehehee

aimaniman said...

diari akan bertukar2 tangan terutama bila nak abis sekolah.. masing2 mintak sain autograf, tampal gambar.. ingat lagi zaman dulu2 akak

aimaniman said...

diari akan bertukar2 tangan terutama bila nak abis sekolah.. masing2 mintak sain autograf, tampal gambar.. ingat lagi zaman dulu2 akak

haniungu said...

dulu penah ada . tapi sekarang dah tak ingat letak mana :P ngee :P

samofa said...

Ada lg simpan diary tu..huhu..mmg mengarut je isinye,

Siti Natasha Irina said...

still ada :) tp haru jgk sbb slalu ada bdk kelas yg terbaca.. mcm open diary plk

Poi Blogger said...

diari skunk ni kat fb ja,, bgi smua tau,, ahaha :P

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea