Thursday, February 27, 2014

Belajar untuk menghargai, Belajar untuk lebih menyayangi

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:59:00 PM
Reactions: 





Sentap tak bila baca ? 

Kalau sentap, lihat balik. Bukan lihat kedepan tapi lihat kebelakang. 

Ingat apa yang dah kita lalui bersama. Dalam situasi susah senang, jatuh bangun. Itu semua benda yang kena ambil kira bila kita berada dalam situasi tersebut.

Mulanya memang kita rasa seronok, iyalah menyanyangi orang yang kita suka. Nama pun suka, mesti wujud jugak perasaan 'aneh' tu kan ?

Tapi bila kita look back, kita akan lebih menghargai. Kena fikir broadly sikit. Tak semua benda kekal, omputih kata nothing last forever. Tapi sekurang-kurangnya sementara berada di sisi kita tu, belajarlah untuk bersyukur lebih tepat menghargai.

Kena cuba bezakan antara sayang, suka dan cinta. Tiga benda yang nampak remeh, nampak benda yang sama tapi hakikatnya sangatlah rumit. Complicated.

Bukan inrelationship je kita kena tengok atau titikberatkan hal ni, tapi kena kaitkan jugak dengan kasih sayang keluarga.

Jangan kerana boipren/gupren kita tinggalkan family. Iyalah, konsep lari ikut jantan/betina tu sama la jugak dengan ; tinggalkan orang yang sayangkan kita demi orang yang kita suka.

Mainan dia sama jugak. Boleh relate dengan family relationship and love relationship.

Think more then twice. Jangan buru-buru. Tanamkan sifat sabar and make a better communication. Insyaallah :)

#pernah jugak nyarisnyaris terjerumus dalam situation tu, tapi alhamdulillah. sempat tampar pipi bagi sedar.

Keh keh keh.

3 kata-kata hebat !:

TeTo YakSa said...

hehehe.. setuju !!! hargailah org yg menyayangi dan di sayangi.. hehehe

Kyra Ismera said...

hargai sebelum terlambat.. hukk

Ida Scripters said...

singgah sini

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea