Wednesday, February 26, 2014

Mencari Salah Pasangan

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 10:01:00 PM
Reactions: 





" Perempuan dengan sensitip memang berpisah tiada. Lelaki dengan ego,breaking up - no ways ! "

kan ? tapi itulah lumrah lelaki dan perempuan. Mungkin bunyi macam serabut, tapi tanpa kita sedari. Sensitif dan ego bila digabungkan akan jadi molecule yang sangat serasi.

Tapi serasinya mesti diselang selikan dengan molecule-molecule lain. Baru relationship tu umphh !

Baik buruk, itu fakta atau realiti yang kena serap dalam otak supaya kita '' terima seadanya ''

Kena start stop pointing others and cari kesalahan orang lain. Terutamanya dalam relationship.

Benda yang agak-agak boleh tolak tambah tu sidekick kan ajela.

Jangan just little thing yang annoying tu jadi penyebab relationship tu retak. Tak osem la awopp.

Abaikan sikit jap ego tu, ketepikan sikit sensitip tu.

Baru boleh Thumbs up !

Saat adanya crack dalam relay tu, try ingat balik..

1. apa salah dia kat kita, maybe tu reflect apa salah kita dekat si dia.
2. kesalahan yang dibuat tu kadang kala tanpa niat, its just happen in split of time.
3. ingat balik macam mana susahnya dulu korang nak bina relay ni
4. tak semua manusia boleh lari dari kesalahan, takat sikit-sikit tu.. just forgive.. that is the best way.
5. ingat, kalau relay tu tak pernah ada pertelingkahan, mesti bosan. So, kadang benda segini lah boleh buat       each other more lovely gittu.
6. ingat niat asal why both of u in that relationship ! hah, suka-suka ke serius ? kalau serius, anggap je tu          practice sebelum kawin. Kalau kawin lagi banyak dugaan dan cobaan tahuk ?

Hah, itu je kot. Mih Mih Mih.

May love are always be with you ~ :)

0 kata-kata hebat !:

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea