Friday, May 23, 2014

Sambutan Hari Guru !

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:49:00 PM
Reactions: 






Assalamualaikum !

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk menyambut Sambutan Hari Guru untuk tahun 2014 ! 

Siapa sangka siapa duga kan ?

Pengalaman yang sangattt mahal !

Allahu ! 

Rasa nak menitis air mata !

Walaupun entry ini agakk lambat, tapi perasaan masa sambutan tu masih terasa.

Mulanya seperti biasa, tapi !

Saat saat tergempar tu bermulaa bila PK Hem beri kepercayaan kat aku untuk baca teks ucapan/ teks perutusan hari guru.

Allahu ! ketaqnyaa ! kenapa tiba-tiba ?

Sebab cikgu lain dah dapat sebelum tu lagi, bolehla practice dengan potong mana-mana patut. hee

Tapi takpalah, PK Hem kata " I put my trust to you Hanis "

waa.. besarnya harapan !

okelah okelah. sempat telek belek dalam masa 5 min camtu je.. 

tup tup,

nama dah panggil ! haa sudahhh !

apa pun semuanya Alhamdulillah :) selamatt dengan jayanya !

the best part masa aku berucap tu Guru Besar bangun n snap my picture for quite a long time !

dup dap dup dap masa dah.

dalam hati dah macam-macam. ada salah baca ke ?

sebab masa orang lain berucap tak de pulak dia nak snap gambar bagai kan..

lepas turun tu, jadilah bahan gurauaannn cikgu-cikgu lain..

mampu senyumm je.. hehehe

habis je semua wakil-wakil pengarah dan menteri berucap, semua guru di jemput naik pentas untuk nyanyian lagu Kami Guru Malaysia dengan lagu Transformasi Pendidikan Negara dan diakhiri dengan ikrar guru.

Masa nyanyi lagi kami Guru Malaysia tu, alahai hati, sebak je rasa.. rasa berkobar-kobar n lagi semangat nak mendidik anak bangsa.

bla bla bla.

settle perhimpunan.

bla bla bla.

settle permainan guru bersama murid.

bla bla bla

majlis pertukaran hadiah antara guru dan sesi murid bagi hadiah kepada cikgu.

hadiah toksah cakap.

sampai cikgu-cikgu kata hadiah Hanis 'selori'

penuh seat kereta bahagian belakang ! ==,

apapun sangatla best ! hargai guru anda okey !

mengajar penuh ikhlas dan bukan makan gaji buta !




0 kata-kata hebat !:

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea