Thursday, June 23, 2011

Jodoh berdasarkan Negeri

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:48:00 AM
Reactions: 
Idea untuk buat entry ny datang masa tengah sidai kain.Pelik kan,dalam banyak-banyak kerja yang dibuat dalam rumah ni..time sidai kain jugak la idea ny datang.Gatai sangat ke ny ? Rasa macam tak je..hehe..anyway just berkongsi rasa. :)

Jodoh saya bukan dari org negeri :


Perak : sebab saya perhatikan orang Perak majoriti suka buah buahan..terutamanya durian..so masalahnya dekat durian..huhu..dalam ahli keluarga saya..saya je la tak makan durian..tak taw la kenapa..bau durian pun kadang buat pening..inikan makan..demam terus kot..so kalau bakal laki orang Perak dan gila durian macam ayah ..macam mana nak handle ??huhu

Negori : erkk..yang ni pun no komen..sebab sampai saat ny..xde lagi kenalan lelaki dari Negori..lagi pun diorang amalkan Adat Perpatih..Kedah amalkan Adat Temenggung..dan worse,sampai sekarang saya agak pening dengan piramid diorang..alah yang buapak,luak semua tu..agak malu kan nanti kalau bakal isteriny ny tak faham-faham piramid asal bakal suami :/

Melaka : npe eh rasa bukan dari Melaka ? mungkin sebab bahasa percakapan diorang kot..sometime diorg cakap kasau..tapi saya taw hati diorg baik-baik semua..cuma trend percakapan tu je kadang buat kita terasa :/

Johor : Perghhh !! jauh sangat !! nanti kang takut tiap-tiap minggu ajak suami g shopping kat Singapore..bahaya tu..tak boleh ! tak boleh ! :D

Kelantan : sebab takut dan sememangnya tak faham loghat sana :( mmg sedih sgt..lagi pun ade sorang lect bersara bagitaw kte org Kelantan memang jaga gila ikatan keluarga.Contoh kalau time raya mesti setiap keluarga ada berkumpul sekali..erkk..pastu..bila nak rasa beraya belah keluarga perempuan ?

Terengganu : suka Terengganu..cantik tempatny..tapi kalau dapat jodoh orang sana memang bertuah..sebab saya tengok orang lelaki kat sana majoriti kuat amal ibadah..rasa kerdil bila tengok diorg..layak kah saya disamping mereka??

Sarawak/Sabah : toksah duk kata apa..memang jauh ny..takut nty apa-apa jadi kat keluarga..saya
yang tak senang duduk..yela..bukanny boleh balik masa tu jugak..

so sekarang ade Kedah,Penang,Wilayah,Selangor dengan Pahang..agak-agaknya yang mana eh ? :P apa pun jodoh di tangan tuhan..dah tertulis di Loh Mahfuz..:)

nah2..sambil pikir..sambil-sambil korang layan lagu ny..sory ye kalau entry ny buat korg tersentap..hanya perkongsian :)

8 kata-kata hebat !:

De'din said...

jodh oooiii jodoh,,
lekas2 lah menjelma !
haha

Kyra said...

@de din : amboi !! tak baik tamak ! :P

Che' said...

p mnikah la cepat2 ang..

AL AZRUL said...

mgkin ini pndangan awk...
tpi, jdoh pertemuan smua tlah tertulis dn sdah d tentukan oleh Allah SWT.... Kita cma mrncg, Allah SWT yg mnntukan...

!... diarystorynurul ...! said...

saya s0konggggg !!!! =P
doakanlah jdoh saya owg penang !! heeee~ ^,^

Hans said...

ambil kedah kedah kedah

Review Filem Rasuk

Wanie said...

org perak suke durian eh..
mungkin jgk la..
cik abe sy ske mkan gulai tempoyak..

Kyra said...

huhu..sy ngn durian ny..bukan kawan baik ! :/

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea