Tuesday, June 14, 2011

Cinta Buku,Aku Cinta Kyra

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:00:00 AM
Reactions: 
Mencintai adalah hak aku,
rasanya tidak berdosa
jika aku terus menyimpan
perasaan ini.

Penulisan karya Ramlah Rashid yang mengisahkan kasih seorang abang terhadap adiknya yang akhirnya wujud perasaan cinta.Am sebagai abang dan tulang belakang keluarga sedaya upaya menghapuskan perasaan cinta.Namun apakan daya,Cinta itu tulus.Semakin kita lari,semakin ia hampir.

Dalam usahanya "menghilangkan" rasa cinta,dia cuba berpindah rumah supaya tidak sebumbung lagi dengan Kyra Idora.Namun,liuk lentok dan manja Kyra Idora tidak pernah terpadam dari ingatannya.Dia boleh bercinta dengan Kyra kerana mereka adik beradik tiri,namun atas pesanan akhir ayah angkatnya,dia beralah.

Kyra Idora-sudah lama meminati Am atau abangnya..akibat terlalu suka,dia pernah mengangankan kehidupan rumah tangga bersama Am.Dan akhirnya bertemu Hairee.

Hairee-mencintai dan dicintai.Itu yang dikejarnya.wujud perasaan cinta kepada Kyra sehingga dia sanggup melakukan apa sahaja sedangakan diri perlu merebut hati Kyra Idora dengan abang kandungnya yang telah lama terpisah.

Kisah ini menarik kerana menonjol sifat seorang abang yang bertanggungjawab dalam kehidupan berkeluarga walaupun dia sedar bahawa itu hanya keluarga angakt.Batas pergaulan yang ditonjolkan dalam novel ini sangat menyentuh.Kisah cinta yang tak kesampaian pasti membuat anda menangis.

Dapatkan segera ! Kaki novel ? apa kata anda join sekali contest ini.Butirannya ada di sini Contest Cinta Buku

1) Andalah haruslah seorang blogger :)
beres

2) Sila buat satu entri tentang buku terakhir yang anda baca (ala-ala review buku gitu) - mulakan tajuk entri dengan perkataan ini:- Cinta buku, [tajuk buku yang anda pilih]
beres

3) Sila jawab soalan berikut:-Antara banyak-banyak syarikat penerbitan buku kat Malaysia ni, yang mana anda paling suka?
Buku Prima
4) Nak follow or tak nak follow, is up to you (tiada paksaan untuk itu)
tak dapat jumpa button follow..erk !

5) Silalah tag sorang dua kawan anda untuk memanjangkan promosi cabutan bertuah ini. ^_~

6) Sila letak link entri anda di bahagian komen entri ini ye. *wink*
beres








5 kata-kata hebat !:

Hans said...

oit...letak link entry contest ekau dekat entry contest tuan yang anjur contest
heheehe

Kyra said...

udah lee..tuannya belum approve lagi..huhu

Latifah said...

ya-ha :)
tuan rumah datang bertandang ke mari.
adik Kyra sayang, button follower tu memang dah lama di'hilang'kan.
kalau sudi mahu follow, leh je click follow kat link 'follow' atas blog sebelah kiri ;p

terima kasih sudi join ye.

Hans said...

cayalah kyra
kalau menang nih best nih

Header Baru Blog Hans....Comel Tak?

Kyra said...

wah..kalau menang..riuh sekampung la :D..

@sis latifah : tq ye :)

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea