Friday, September 28, 2012

4 syarat - COUPLE

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:19:00 PM
Reactions: 


ada maxis,ada celcom,
Assalamualaikum..
 
 
 
 
The Dating Stupid Rules
 
actually i didnt mean to call it STUPID.
 
 
it based on the real story.one of my officemate, i means my boss actually -  told me about this story. stupidity love story.ok sorry, bukan bodoh tapi nerd.
 
 
''i just fall in love with u, will u be mine ? ''
 
 is that a kind of statement or the way of approaching someone ?
 
nevermine. put it a side.
 
then, after a week been coupled, the girl started to feel bored and bored. with the guy.
you wanna know why ?
 
''awak, saya ada syarat kalau awak nak bersama dengan saya''
 
''apa syaratnya ?''
 
''syaratnya ada 4..pertama, setiap hari Selasa awak kena jogging dengan saya, kedua, setiap Jumaat malam awak kena keluar makan dengan saya, ketiga, setiap malam sebelum tidur kena wish gudnyte dan yang terakhir, kita kena gunakan panggilan awak saya,bukannya hang aku,ko kau''
 
''tudia syarat hang''
 
hang?
 
''tudia syarat awak''
 
serius aku dah mula bosan dengan mamat nerd.gila ? 4 syarat yang gilanya boleh disahkan memang gila. mampukah aku ?
 
sejujurnya dia hadir ketika hati diruntun sayu.
dia hadir tatkala hati masih membara panas.
dia hadir tatkala hati memerlukan teman.
 
tapi.
 
dia tidak hadir dengan perasaan cinta.hanya hadir sebagai kawan.
 
no more than that. and thats it.
i have no feeling toward hang.
so for what im following your nerdy rules kan.
 
messages - text message - ''saya nak clash'' - sent - 'somebody'
 
meet for the clash.
 
dari jauh aku nampak dia tunduk di bangku putih.
kepala ditundukkan kebawah.
seolah-olah kehilangan anak.
 
aku duduk disebelahnya.
 
''kenapa tak ikut 4 syarat saya ?''
 
damn.
 
''first,selasa tu aku penat..jumaat malam aku tak ada mood nak keluar..then aku tak da kredit nak msg hang tulis gudnyte..dan aku memang tak reti nak guna saya awak''
 
''markah awak untuk minggu ni 3/10''
 
''3/10 ?'
 
''sebab 3 je reason awak yang boleh saya terima''
 
''aku nak clash''
 
''tengok semut tu..jalan tanpa arah..ke kiri ke kanan..macam keadaan saya kalau kita putus''
 
hahaha.funny.
 
''awak tengok pulak bangunan apartment yang tengah bina tu''
 
''so?''
 
''macam kisah cinta kita,perhubungan kita dibina kuat dengan asas batu dan simen.tapi akhirnya bangunan tu tak siap.macam perhubungan kita''
 
''sorry i didnt mean to hurt you most. but i have too. i didnt in love with u, u might find someone who really care of u, who really love u. unfortunately, thats not me. sory guy,i have to. sory for all wrong doing towards u. salam. and we have nothing after this.''
 
so the relay ended there.
 
so guy, do something u shouldnt be to nerdy in getting love life.just be ur self, and u will proud of what u are doing actually.
 
soorry.





                                                
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


7 kata-kata hebat !:

ZWAN SABRI said...

Ada gula ada garam,
waalaikummussalam.. :)

Aiseyh, ni mesti byk pengalaman pasai couple ni.. :)

Kyra said...

zwan - xd pun.just dari pemerhatian dan dari pengalaman org sekeliling..hehe

✿Lady Ainaa✿ said...

wah wah, memang terbaiklah.... jap, nak tnya, apa benda yang fake relay tu ye??? huhuhu... byk org guna term tu....

Kyra said...

✿Lady Ainaa✿ ; fake relay tu relationship y tipu-tipu je..hehe

Anonymous said...

My sis instructed me about your web site and the way great it is. She's right, I am actually impressed with the writing and slick design. It appears to me you're simply scratching the floor in terms of what you may accomplish, however you're off to an ideal begin!
Welcome to my blog [url=http://www.about-dogs.zoomshare.com/]www.about-dogs.zoomshare.com[/url].

Tieah Madian said...

Phewww!!! Power hang.. Camtu ja putus. Hahaha..

Anonymous said...

hi all kyraismera.blogspot.com blogger discovered your blog via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your site http://xrumer-services.net they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic Take care. Roberto

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea