Saturday, September 15, 2012

Blocking - Ex

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:58:00 PM
Reactions: 

lots of love - manage your blocking

i'm wondering why,kenapa bila dah break up.mesti akan berlaku blocking on facebook.
kenapa ye ? why,why,why. there's big question marks.

ok.mungkin ada yang cakap :
  1. tak sanggup nak tengok kebahagian ex dengan lelaki/perempuan lain.
  2. sakit hati sebab ex dah betray dengan kita
  3. rasa benci
  4. rasa menyampah
  5. rasa tak suka
  6. etc
  7. etc and
  8. etc
ok la.im accepting yours.

tapi ingat tak kita bahawa.
kadang kala apa yang kita tak suka tu Allah suka?

ingat tak kita bahawa.
kadang kala Allah nak uji tahap kesabaran kita.

ingat tak kita bahawa.
kadang kala ianya kalau bukan milik kita tetap bukan menjadi milik kita.

ingat tak kita bahawa.
Nabi pun memaafkan umat,sedangkan kita ?

  1. kalau kita benar-benar sayangkan dia,kita mungkin akan lebih tenang bila lihat dia bahagia.
  2. mungkin ada hikmahnya why betray happen.tengok balik pada diri kita.who knows
  3. rasa benci ? it just a annoying feeling.just smile babe ! lagi benci,lagi tak boleh nak terima sesuatu kenyataan tu.
  4. rasa menyampah tu sebenarnya apart of rasa geram kan.mungkin masa tu kita tak boleh lagi nak terima kenyataan.
  5. rasa tak suka tapi yang dulunya suka gila ?
tapi itula sebenarnya hakikat kehidupan kan.lagi-lagi saat berpisah dengan someone yang memang kita sayang/suka/cinta.tapi insyaallah,kalau kita redha dengan ketentuan Allah,kita pasti akan jadi lebih kuat.

everyone makes mistakes.
if u can't forgive others,
don't expect others to forgive you ^^





so,manage your blocking now :)


4 kata-kata hebat !:

✿Lady Ainaa✿ said...

betul tu dear.. sometime smpai nak bomoh2 seseorang itu "kalau aku xdapat si polan2 ni, org lain pun xkan dpt"... kalau thinks positive, everything is okay... no need semua tu.. xdpt kapel, kawan sudah an..

Kyra said...

betul2..kadang2 perasaan marah tu sekejap je..than kta akan rasa lebih ok kalau kita redha dan terima semuanya :)

Michelle Hopell said...

sy kalau camtu sy remove je dari friendlist takde sampai block. :D

Kyra said...

Michelle Hopell : thats better dari block terus kan :D

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea