Wednesday, November 24, 2010

aku yang hina bagi mereka

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:25:00 PM
Reactions: 
aku tak tau kenapa aku secara tiva-tiva terpanggil nak buat post ny..mungkin kat sni je tempat aku luahkan semuanya..

aku tulis dengan seikhlas hati..dalam post ni semua benda aku tak tipu..

semalam aku tak tidur..semalaman aku pikir tentang kawan2 aku..aku rasa serba salah sebab aku buat keputasan untuk ke institusi tu tanpa pandangan diorang.Rasa serba salah sebab secara tiba-tiba aku terus buat keputusan macam tu..aku ingat nak jumpa diorang buat kali terakhir...puas aku fikir macam mana.tapi masih jugak buntu..aku dah hasilkan video untuk diorang,tanda persahabatan.. sampai kena marah la sebab aku terlalu pokus nak buat video tu sedangkan ahad ni dah kena lapor diri,dan persediaan semua tak siap lagi..

tapi aku rasa puas bila aku buat video tu..walaupon agak ntah pape je hasilnya..at least benda tu boleh buat kawan2 aku happy..tapi tu bagi aku je la..

memang terasa bila aku online tadi..tengok gambar2 kawan aku yang aku sayang hormat tu keluar tak ajak aku pun..sorang pun tak ajak..seolah2 nak rahsiakan dari aku..aku ada buat salah dengan korang ke weyh?sampai korang buat macam tu..oke..aku taw aku memang tak boleh keluar..tapi apa salahnya kalau korang ajak???ne tahu kot2 ayah aku kasi..or memang korang tak nak ajak aku??

nape?selama ni korang hipokrit ke kawan dengan aku?dulu aku selalu makan hati..sebab ape je korang buat tempias dia mesti kena kat aku..tapi aku sabarkan jugak sebab aku monitor..and aku sabar kan jugak sebab korang kawan aku..bukan nak ungkit..cuma aku nak korang faham perasaan aku..

sampai tahap ni..aku rasa semua benda yang aku buat sia-sia..terima kasih sebab buat aku faham erti sebenar persahabatan..tak pe..korang jangan risau..lepas ni tak de dah berita dari aku..bukan niat lupa kawan..tapi aku dah taknak jadi perigi cari timba..terima kasih eh korang!aku hargai semuanya..terima kasih jugak sebab buat aku menangis kesedihan bila ingatkan korang..!aku ingat sampai mati!


kesal,
hanisnabilah

16 kata-kata hebat !:

☆aDihAys☆ said...

jgn la sdey hanis..
tu dugaan dlm berkwn..
kdg2 kite care sgt psl org sekeliling kite..
tp dorg xperasan pn kite..
be strong..

Kyra said...

btul2..sy sokong awak..kesal sgt..:(

biskut said...

Bisk nak kata ini normal risau kalau ini pertama kali hanis rasa..Alami benda macam nih mmg cukup2 buat hati kita jadi terlalu sensitif.
Bertenang,tenangkan hati tuh sendiri..ubah keadaan selepas nih.buktikan Hanis masih boleh wujud tanpa ada dowang.buktikan hanis mampu tersenyum dan bergembira.Dunia nih terlalu luas utk kita nikmati.Dan terlalu singkat hidup nih untuk satu dendam.percaya dan yakin pada diri..hidup bukan semua boleh terjangka.selamat maju jaya hanis

Fiqah Alias said...

sabar2...dalakm persahabatan jugak ada pahit & manisnya..huhu...byk2 bersabar ye...(^_^) senyum selalu..

asfira aminuddin said...

babe, i feel sorry for you. siannya u. alah,adat berkawan mmg camtu. bila kawan u dah start pijak kepala u, u have to let them go. chill babe. :)

Kyra said...

Thanks..:|
korang dah banyak bagi semangat..ya!chill!!

100penulis said...

sabar ye hanis.. biasalah dalam berkawan ni memang ada pasang surut, ada yg bg suka hati, ada yg bg kita susah hati. apa2pun awak cool je k, jgn buang masa pikir pasal org2 camtu.. sakitkan ati awak je.

smile n ceria selalu

syrupmasin said...

saba ea..jgn sedey2..nnt mesti dpt kawan yg betol2 paham kte.. :)

misz nana said...

sabar lah dear... hehe.. mmg banyak dugaan dalam berkwan nih... nana pun selalu je jdik cmnih.. tapi kadang2 nana terpikir gak.. pernah tak nana buat kat diorang camtu...

tuhan kan maha adil.. stiap apa yang kita buat msty ada balasan.. kalo kita tak dapat sekarang...maybe akhirat kelak :)

pasal nak msuk institusi tuh..nana rsa kyra ada hak tuk buat pilihan mcm tu.. sebab sampai bila kyra nak dengan diorang je kan.. :D
nana selalu tukar kawan.. but still tak lupa kawan2 lama :)
even diorang x pernah ingat kat nana..

mcm kyra pesan kat nana td.. chill2 saja ya :)

p/s: x nak panadol.. nak mesin pengrut jugak.. :P

Kyra said...

thanks..bnda macam ni la buat kita tersedar kan..tersedar tentang apa itu kawan..:|

Sasa Al-Sharif said...

janganlah sampai mcm tu. hargailah persahabatan. jgn pernah ada perasaan dendam. ketahui kenapa diorang buat mcm tu
Erti Persahabatan

Kyra said...

:(..yup..btul kata awak..jgn pernah ada perasaan dndam..

white rose said...

anis...
situasi kita sama...
bezanya akak bakal berhadapan dgn mereka pada masa hadapan...

malah stiap program mesti ade mereka, mesti ade akak...

lagi parah tuk akak tempuhi...
berhadapan dgn mereka hari2...
bila depan mata, keadaan itu lagi menyiksakan,lagi membisakan...

apa yg akak lakukan adalah sabar & terus bersabar...
tak perlu kita membalas atau mendoakan yg buruk2 untuk mereka...

berdoalah agar mereka dibukakan pintu hati mereka...

anis, ingatlah...
lebih ramai yg menyayangi & ingin berkawan dgn kita...

grOundnUt said...

huhuhuhu...sabar yer sis..memang lumrah...kawan datang dan kawan pergi...just be cool beb...cheers!^^v

sahromnasrudin said...

salam ziarah..terima kasih berkunjung dan folo blog saya..saya folo blog sdra..semoga ebrkunjung semula ya..selamat berblog

Encik MamaT said...

hanis.. harap dapat bersabar... berkawan memang seronok... tapi bagi saya ... hanis jangan terlalu ambil peduli sangat... itu boleh menambahkan luka kepada kita... kawan boleh di cari hanis... jadi... mari berkawan ngan encik mamat... hehe :D.. ceria2 selalu hanis...

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea