Sunday, June 06, 2010

Pelik!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 1:11:00 AM
Reactions: 
Pelik kan..kita selalu tolong org selesaikan sesetengah masalah.Tp bila kita sendiri yang menghadapi masalah tu..Kita still tak boleh handle..Knapa?Persoalan kat situ..Kadang2 kita mesti pernah terdetik 'npe la jd macam ny..aku xpnah bt kat org..tp last2 org bt kat aku'..xpun..'ehh..pnatla jd baik..smua xkna'..then langkah seterusnya..amik bantal or teddy bear..pluk-ngis..huhu..

Kawan2 pun plik jgak..tp xsmua la..ada y btul2 memahami..ada y memahami time mereka perlukan kita je...sokong?sometimes..bila kita sedih..slamber je diorg cakap..'er..xtaw la cmna nk tolong..sory eh'..xpun..'no komen..aku bkn taw sgt..'
sgt3 sedih bila dgr ayt macam tu..yela..time dy susah..kta y bntu..sme2 cari jln pnyelesaian..tp bila kita ditimpa masalah??aduhai sahabat..(cousin,pakwe,makwe,etc tergolong)

Tp,kita xtaw kn sbb diorang buat macam 2..maybe diorang bt mcm 2 sbb nk bantu kita..maybe jgak..dgn cara 2..kita akan lupa msalh kita..dan..pkir masalah diorg npe xnk tolong kita..ehh macam 2 ke??ntahla..masing2 ada reason y tersendiri kan..kita pun xde hak nk halang cara dan tingkah laku seseorg 2..

~klau bleyh..tolong la komen keyh..tkut2 pemikiran aku ny salah..salah tafsir tntang khdupan~

2 kata-kata hebat !:

Wanie said...

maybe itu care dorg tlg kite..ngan bdiam diri et al..tp depend org jgk kan..bila senang cri kwan, bila dah susah tinggal la kwan..huhu

Hanis Nabilah said...

itula pasal..tp kbykn smua jnis 2..bila snang..
uhh..ramai je sekiling kita..tp bila ada prob..1001 alasan diorg bg npe diorg xd d sisi kta time 2..

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea