Monday, May 07, 2012

Diganggu Mimpi Ulik Mayang

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:46:00 PM
Reactions: 
assalamualaikum and afternoon everyone ! :)

may everyone in God blessing..insyaallah =.=

what's come around goes around
-karma-

entah kenapa,dalam dua tiga hari ni..mimpi tu datang lagi..mimpi berkisarkan bencana..macam tsunami..yang melibatkan whole family..boleh dikatakan..mimpi semalam ada related dengan mimpi yang sebelumnya..the same situation and all the same thing happens..but different ways..

yup,memang sebelum ni aku pernah mimpi benda yang sama tapi LEBIH LEBIH ngeri..yang memang nampak live ada diantara family members meninggal dihempas ombak..kena batu besar..serius memang terjaga dalam keadaan yang super ketakutan..and lebih curious bila setiap mimpi tu datang,mesti tepat jam 3 pagi.ini tak bohong.tak tipu dan bukan auta.ini betul.dan mimpi tu dah macam bersambung2..

Ya Allah,apa sebenarnya yang engkau cuba sampaikan kepada ku ya Allah ?

aku mengalami mimpi2 macam ni since aku terlalu ralit dengan suasana pantai di Penang..masa tu aku baru baca history of ulik mayang..then entah macam mana,aku boleh ternyanyilagu tu masa kat tepi pantai..serius seram..sebab dah macam terpukau masa tu..yang ada dalam otak adalah mahu ke tengah laut..

tapi,syukur sangat2 sebab masa tu adik yang bongsu ada..dia baru lepas breakfast..dia jerit panggil aku nak pi mana..masa tu baru aku tersedar yang aku dah dalam air ! bayangkan..dah lebih kurang paras pinggang..masa mula tu just gigi air je..since that incident,aku mula mimpi ngeri yang kaitannya adalah LAUT..

hari tu ada jumpa ustaz yang berubat hal2 alam ghaib..dia cakap,memang kat aku ada the thing yang dok follow tapi tak dpat masuk dalam badan sebab alhamdulillah..aku tak tinggal solat n alquran..ustaz mintak aku ke perlis,rumah ustaz tu untuk treatment seterusnya kalau dah tak tahan..ikutkan hati,tak nak la sampai treatment kat sana..bunyi macam serius sangat je..

tapi..sekarang..its come again and again..korang ada tips tak ? or ayat2 yang boleh dikongsi..mohon share ye :) 


JANGAN NYANYI LAGU ULIK MAYANG DI PANTAI - NI ENTRY FIRST..MASA MULA2 KENA



4 kata-kata hebat !:

Nur-Azam Shahdan said...

Eh, serius jugak benda yang awak alami ni... tapi betullah, berubat-berubat jugak, tapi hati kalau tetap kat Allah insyaAllah Dia akan sentiasa protect awak dari benda-benda jahat. Sabar ye :)

jemput singgah blog saya ye,

latest post: http://ajamoppical.blogspot.com/2012/05/rumah-terbalik-dibuka.html

elyna mirsada said...

jenjln cni..umm..jgn putus mohon pd Allah..Dia jer yg leh tlg,kna berubat pd yg owg yg arif ttg ni.mmg xkn nyanyi ler lgu 2

myra berry said...

heyy. kes awk ni i think better pergi gombak. sana banyak ustaz. dlu family saya ade jgak benda follow and alhamdulillah lps jea berubat kat gombak dah tada dah :)

Kyra said...

thanks atas nasihat..selagi termampu saya xmahu pergi sebenarnya..nak cuba yakinkan diri..n amalkn ayat2 alquran..

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea