Monday, May 21, 2012

Gedik - Bukan Lumrah

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 11:22:00 PM
Reactions: 
Assalamualaikum and have a bless night readers :)





first of all maaf kalau entry ini buat anda dan anda tersinggung. Bukannya apa,terdetik nak tulis soal GEDIK. Kadang bila kita kata gedik,ada yang give feedback said that Gedik tu lumrah bagi SOME girls ! eh SORRY ! gedik tu bukan lumrah ! that is annoying taw tak =.=

kadang tu bukan main lagi status kat fb ..cakap orang tu nak publisiti lah itu la ini la..then,one day,tengok-tengok orang yang tulis tu bukan main lagi status di wall dia sendiri ..tu dia aih ! lagi sakan dia punya..tak elok kan macam tu ..express something yang JELEK. memang lah tu FB awak yang punya tapi agak-agaklah..

entah la.Kadang kita salah guna fb.Tapi kita tak sedar.Kita let everyone said ''gedik gila minah ni punya status,bajet hot la konon ''

tak payah nak suka sangat dengan likers kita.aih annoying sungguh orang hat lagu tu.nevermine lah.peringatan untuk diri sendiri jugak kan..

jangan talk dirt orang lah ! it may reflect back to you :)




ada pendapat ? tinggalkan komen :)

5 kata-kata hebat !:

haniungu said...

as for me some kind of gedix memang annoying gilos but ada jugak jenis gedix yang tak annoying macam kite dengan member member rapat kite sendiri . kan sayang ? :)

Kyra said...

yup :) yang tu gedik xpe..ni yang typical duk mengata orang bagai..haizz

zuryana said...

klu gedik yang kita gurau dgn mber2 or family its okay. tapi yg mulut takda insurans mengata org gedik tu dialah yang gedik sebenarnya. haha

Ardini Izzati said...

Gedik takpe asalkan tak melebih. Yeah gedik bukan satu lumrah tapi I do think people macamni you better see dia punya surrounding macammana. Their family. Kalau jenis family yang sporting and open, tu benda biasa.It's not that I agree to gedik kind of thing tapi kita kena terima kan seseorang tu. Asalkan dia tak cari pasal ngn kita sudah. Lagipun kita boleh differentiate mana yang memang asalnya perangai macamtu and which are the fakers kan? :)

widiea azira said...

sy rase kalo gedik skadar utk suke2 dgn kwn or fmly its ok kot. .tp kalo yg gediksss sgt tuh ermmm nyampah lah !!

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea