Sunday, October 24, 2010

Cinta : Dua-dua sayang

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 4:22:00 PM
Reactions: 
Semua orang pernah bercinta.Semua orang tahu apa itu cinta.Tapi tak semua orang tahu menilai apa itu cinta dan ada jugak yang masih tak dapat bezakan antara sayang,suka dan cinta.

Betul ke cinta tu sesuatu yang payah?cinta tu bermasalah..*ayat orang tak bercinta plus baru putus cinta*

Cinta tu indah..cinta buat kita rasa gembira*ayat orang mabuk cinta*

Cinta ni..ntahla..perlu pengorbanan,perlu komitmen dan perlu tolak ansur*ayat orang blurr*

Ayat Kyra : cinta itu akan menghadapi masalah sekiranya cinta itu tak dipandu dengan kasih sayang,tidak diperbaiki dengan tolak ansur dan pemandunya laju malah terburu-buru.Tapi,cinta itu akan buat kita gembira jika dipandu dengan rasa hormat,rasa kasih sayang dan sambil layan siaran radio kepercayaan.

Dua-dua sayang : Macam mana nak buat pilihan?Si A sayang..Si B pun sayang,
Bila dengan A rindu B,bila dengan B rindu A..

macam mana nak bezakan?macam mana nak tahu pilihan hati kita..
*dialog on phone : de-rytpe,de-remember plus de-reka semula..hehe

Abu : Salam..sihat ke?dengar kata Migraine
Kyra : Tak berapa sihat la Bu..exam week sama kot..
Abu : orang ada masalah la kamu..(diam)
Kyra : masalah apa? kamu dengan ct ok?
Abu : Ct ok..Mira pun ok..
Kyra : hah??Mira??sapa plak dahh
Abu : haha..kamu ni suka buat lawak..
(maka berceritalah Abu tentang Mira dari A-Z sambung pulak sampai 1-10)

Kyra : ouhh..macam tu ke..so tak perang?
Abu : ntah..diorang tu baik je..payah betul..
Kyra : so sebenarnya apa masalah?*minah blurr
Abu : Ct ajak orang bertunang..orang buntu..dua -dua orang sayang..
Kyra : haha..makan nasi minyak la nanti nieyh..Buat la solat hajat..jgn jumpa buat seketika..pilih betul-betul..
Abu : oh..ok byep~!
Kyra : hah?dah nak letak..cepat tol..nak g mana?
Abu : orang nak buat apa yang kamu suruh tu la..
Kyra : (gelak)
Abu : agak-agak kalau payah sangat orang tunang dengan kamu jela..(klik~!talian di matikan)
Kyra : Gulp~!!aku??cis~!

So kalau korang la kan..korang buat macam mana?pilih yang mana?
*penggunaan bukan nama sebenar*

8 kata-kata hebat !:

cKyN WaN said...

susah jugak tuh hahaha

suruh abu tu p lari jauh2 duk bersendirian jauihi ct n mira. dan time tu br tau koty mana satu pilihan kalbu. eceh. konon2 doktor centa la ni hahaha

Kyra said...

okeh la dokter cintaaaa...kna halau abu la ny noo..hehe

haidi takeAfoto said...

kyra..suke entry kyra yg ni..dari pkataan 1st smpai last..lame sy pk..sbb ade la kait sket2 ngn sy..tp bkn cite abu tu la..yg pasal cinta tu..heh

love suppose to make we more happier, lagi semangat nk keje, lagi passion nak study..lg ceria idup kite nk buat ape yg kite biasa buat..lg colourful life kite..

tp cinta ke klu seminggu 3,4x gaduh..even hal tu kecik sgt2.pasal fb, pasal blog, pasal xbgtau ttdo..cinta ke klu hobi yg biasa kite buat sebelum bcinta kite dah xleh buat dah skg..kenapa semuanya utk 1 pihak je??so better mcm skg ni..single is much much much more better!! yg lepas mls pk dah..

xknl kyra..tp ni 1st comment terpanjang sy pnh tulis selama lebih setahun dlm dunia blog ni..bkn nak legakan diri sendiri kot..hahaha sorry..

nur.sa said...

dua-dau sayang? ambil dua2 la. hahaa. gulp!

Kyra said...

@haidi : its ok..masing2 punya rasa..punya pendapat..

@nur.sa : boleh ke?hehe

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. sampai hati buat mak bedah camtu. =))

ASaDa RyutaRo said...

salah tempat mengomen.. adeh!

Kyra said...

apa la asada ny..haha

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea