Friday, October 15, 2010

Itu Menantu Saya!!

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 12:15:00 PM
Reactions: 
Assalamualaikum..*aceh..baik sungguh anak dara ny*

Menantu?kenapa tetibe keluar pasal menantu?dah galak nak kahwin ke? :P
Jawapannya..E.N.T.A.H *ulat bulu dah naik daunnn*debushh!!oke..dah kena tumbuk..

Sebenarnya kyra pun pening-pening lagi tentang ciri-ciri menantu pilahan ni..
berdasarkan ape eh diorang tengok?
a)rupa paras?
b)harta?
c)budi bahasa?
d)keupayaan masuk dapur..?a.k.a pandai masak?
e)tak cakap banyak?
f)cakap banyak?
g)pandai amik hati?
h)muka poyo?hehe..pang!!oke..dah kena tampar..

Pening-pening..hehe..kyra ada kenal sorang pakcik ni..dia kawan uncle kyra..
dia ni pelik ya amat! tiap tahun mesti dia akan datang rumah kyra..dan setiap tahun itulah dia datang bersama ayat..''nasib baikla anak saya kecik lagi..kalau tak..dah lama buat menantu..aii geram sangat aih!!''..

sungguh! kyra tak tipu..tu ayat dia setiap tahun..dan setiap kali dia nak balik macam ni pulak ayat dia...''kalau la boleh..dah lama sayabuat bini numbor dua..''

haa..ayat yang last tu memang tak boleh blah!ada ke patut macam tu..dan sampai sekarang..tiap kali dia datang..kyra akan duduk dalam bilik sampai dia ugut nak masuk bilik..baruu kyra keluar..

kyra cerita ni bukan nak megah-megah atau bangga diri tapi..pelik dengan sikap mereka..dan dah tak tahan simpan persoalan ini sorang-sorang..*ayat sedih*
usia kyra masih muda+mentah lagi..tapi..setiap kali keluar..mesti je tanya..dah ada ke?nak kenal dengan anak makcik tak?

ohh.tepuk dahi kyra..perli kyra eh?tahu la..rupa tak ada..dan tak de pape pun..ciss..kyra dah emo!debusshh!!satu lagi tumbukan..

kyra rasa..semua gadis rasa macam ni kan..semua gadis pernah kena macam ni kan..
mungkin sebab dulu kyra selalu jawab..''err..takde lagi makcik..tak kawin lagi..belajar lagi..''
sampai sekarang kyra tak reti bercinta..bukan tak pernah..pernah..tapi tak reti..huhu..
so sape leh ajar kyra cinta*gatai*pangg!!debushh!!amik kau....eh2..tapi kyra nak bercinta lepas kawen..oke tak?hehe..:D standby nak lempang..

sebelum kena lempang+tumbuk..kyra nak habaq mai kat hampa yang..
*post kali ini sangat poyo*
*rindu pakcik berudu*
*sudah mula rasa ingin bercinta..tapi tak de calon*padan muka..haha

sape2 nak kenal kyra..hantar la mail..offline msg ke..haha..:P

18 kata-kata hebat !:

MR. MIND said...

jgn risau MM single lg, hahaha

Kyra said...

@ mm : yeke single..? :P

cKyN WaN said...

hahaha ni dah mcm entri promote diri ni

so jejaka2 hensem kacak lagi bergaya baik hati beriman , tunggu apa lagi?

hahaha

Kyra said...

@ ckyn wan : bukan promote..memperkenaikan diri jerp..haha..:P

kyle said...

wa, promosi besar-besaran, hehehe.....kyle di cnie ucapkan moga temu ngan si die secepat mungkin, hehehe

Kyra said...

haha..malu kat situ..buka promote..just meluahkan..:(huhu

bUskar said...

hihihihi
hatimu sedang ingin bercinta=)

Kyra said...

@buskar : seri bayu kepingin kerna terikut cara Sei Cendana dan Sri Cempaka..:P

Mummy Nana said...

ewww.. pakcik itu sgt gatal.. mmg nak kena pelempang.. hahaha...
xpe.. jodoh xkemana.. kalau dah sampai time nanti kawin punya heheh.. betul tu cinta lepas kawin pun org kata best jugak

GaDis CoMeL said...

lempang je pakcik tu

ASaDa RyutaRo said...

hahahahahaha.. nak cari calon dah? =))

selamat mencari calon.. mybe lepas ni banyak email yang masuk kot. hahaha

si biskut said...

Hahaha..lawak gak citer Kyra nie.uish,ade pocik bekenan tue..hehe

Kyra said...

@mummy nana : ha'a mmg pkcik tu gtal pun..huhu

Kyra said...

@gadis comel : kang dy cakap kuang hajo..

@asada : tak de mail pon!!haha

@biskut : sedih kot..hehe

sYaMi-Satu Penjuru said...

d time will come when it is right to come
when u noe how to handle urself, u'll get the perfect one, perfect for you...

heeee, ngeri jd isteri kedua..kalau isteri pertama, bg laki kawen no 2, ok la kot..sekadar share pendapat scr tetibe...

Lu'lu said...

hahahahahaha. sayang , I single lagii

Kyra said...

@ syami : cant imagine..ohh tidakk!!hehe

@lu'lu : ok syg..kita single dua..:)hihi

Wan Gerrard said...

Wah, pak cik yang sungguh gatal dan tak padan tua =P

Hmm its ok, single tu bukan la teruk sangat, yang tak bagus putus asa cari calon yang sesuai untuk kita.hehe

Gerrard pun single lagi..wakaka

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea