Sunday, December 15, 2013

Berubah Demi Pasangan Non - Halal

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 2:03:00 PM
Reactions: 




Bismillah.

Dalam hidup berpasangan, masing masing cuba berubah untuk tampak lebih sempurna. Berbanding mengekalkan sifat semula jadi yang menjadi tunjak utama perkenalan itu berlaku. Pelik bukan ? Kenapa mesti berubah atau menjadi individu yang berbeza hanya untuk memenangi hati seseorang yang belum lagi sah milik kita ? Atau perubahan tersebut dikira auto-pilot ?

 Eh tak jugak, bukan semua macam tu. Ada yang still remain how they are to their partner. Rileks. Beri layanan yang sama seperti yang lain. Insyaallah, kalau kita jujur, ikhlas - the relationship will be last forever. Acewah kau, jiwang ! Tapi mesti diselitkan dengan usaha dan doa. Kalau dah tertulis ia Jodoh, maka akan halal lah dia dan engkau pada satu masa nanti. Yang penting, usaha untuk jaga nafsu, dan berdoa supaya biar di landasan yang tidak melebihi-Nya berbanding yang lain.

Kalau kau masih cuba untuk tipu diri sendiri dengan menukar perwatakan mengikut musim, nah kau dengar lagu ni.



dan ini untuk muhasabah diri sendiri :




0 kata-kata hebat !:

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea