Tuesday, December 17, 2013

Morning Kiss

menulis seikhlas sejujurnya oleh Kyra Ismera at 8:42:00 AM
Reactions: 





Bismillah.

Selamat pagi ! Haih, bangun pagi senyum senyum. Entah kenapa hati ni susah betul nak marah. Kalau marah pun, tak sampai sejam. Terus marah tu jadi senyum senyum bahagia. 

Pelik kan ? dan tak semua orang yang pandai handle kita, dan dia berjaya ! Geram geram, penat tau kunci hati ni, tapi last last kena jugak curi. Katanya kunci dah campak mana entah, tak dapat pulangkan. 

Bila tanya guna manderem ke buat kita macam ni, dia cakap ni ha ikhlas dari hati. Guna manderem hati. Kan berbunga lagi. Haa.

Rasa macam nak je cubit pukul tumbuk kuat kuat. Tapi belum masa. Akan suatu masa, ku lunaskan semuanya. Haa, padan :p

Haih. Tapi dalam happy pun ada jugak yang macam sibuk je nak interframe sekali. Tak tau la niat dia apa kan. Tapi rasa diri sendiri tu boleh sedar kan, yang you are no need. Tapi tak tau kalau dia yang need gila gila sampai macam dah tak dak orang lain kan. Sarkastik ke ? 

Alah, kalau tak buat. Kenapa nak terasa ?

Ni untuk renungan bersama la.. mai la noh pakat renung sabda Rasulullah, dapat jugak pahala.

Kalau berdua, usahlah kita menjadi orang ketiga. Elakkan sifat pengadu domba, si pemecah belah & batu api. Rasullah pernah bersabda :

" Ketahuilah, sesungguhnya kedua penghuni kubur ini sedang disiksa. Dan mereka berdua disiksa bukan karena sesuatu yang besar. Adapun salah seorang di antara mereka disiksa karena suka mengadu-domba... "

0 kata-kata hebat !:

 

KYRA ISMERA Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea